Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális, ha egy...

Szerintetek normális, ha egy anya így képzeli el a gyermekei jövőjét?

Figyelt kérdés
Hogy majd a 3 szobás lakásban az egyik szobában lakik ő, a másikban az egyik gyereke a párjával, a harmadikban meg a másik gyereke szintén a párjával gyerekestül mindenestül? Arra nem gondol, hogy az unokájának is szüksége lenne egy saját szobára, mikor már nagyobb?

2014. nov. 9. 09:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Néhány anya be szokott pánikolni, amikor eljön az ideje a gyermekei elköltözésének. Az enyém úgy képzelte el, hogy ők majd a földszinten laknak, mi meg a családommal az emeleten. Persze ebből nem lett semmi, de ezt szerintem ő se gondolta komolyan, csak egy kétségbeesett lépés volt arra, hogy a szeretett gyerekét valahogy otthon tartsa. A legtöbb anya azért idővel elfogadja, hogy a gyereke a saját útját járja és kirepül a szülői házból.
2014. nov. 9. 09:33
 2/13 anonim ***** válasza:
23%
Normális, sőt reális. Olyan idők jönnek, mikor nyugdíj már nemigen lesz, és a szegényebb szegényebb a gazdagabb meg gazdagabb lesz, és visszajön az, hogy több generáció él egy házban. Szóval sajnos ez bizony mégha pesszimista, akkor is elég lehetséges jövőkép akár tetszik akár nem.
2014. nov. 9. 09:37
 3/13 anonim ***** válasza:
94%

Az anya szempontjából normális és érthető. A rendszerváltás környékén az volt a divat, hogy mindenki kétszintes családi házakat épített, hogy majd a gyereknek is milyen jó lesz ott. Ezek a házak állnak ma üresen és eladhatatlanul...

De a jó hír az, hogy ettől még ti nem vagytok kötelesek ott lakni.

2014. nov. 9. 09:41
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Mondjuk a gyerekeknek van pénze egy saját lakásra. Ez esetben mit gondoltok?
2014. nov. 9. 09:47
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A kommented olvasása előtt is az volt a véleményem, hogy tökmindegy az anya hogyan képzeli el a gyerekei jövőjét, minden a gyerekeken múlik: ha ott akarnak megöregedni, akkor ott fognak élni, ha meg nem, akkor elköltöznek!
2014. nov. 9. 09:55
 6/13 anonim ***** válasza:
86%
Ez esetben nem tartom jó ötletnek. Ha nincs pénz, akkor sajnos teljesen normális gondolkodás. Én tavaly vettem egy nagyobb lakást, ötven éves koromig fogom nyögni a különbözet hiteleit, de van két gyerekem, és lassan a kisebbik is oda nő, hogy hozza a csajokat... A nagyobbik jövőre végez az OKJ-s képzésen, ha talál is munkát, minimálbéres lesz. Abból nem fog tudni lakást venni, albérletet fizetni. Ezért döntöttem úgy, hogy átköltözünk egy két és fél szobás lakásba. A félszoba az enyém, az étkező lett a nappali, a két nagyszoba a két srácé. Elég nagy szobák, és bár közel sem ideális helyzet, de ide akár be is tud költözni ideiglenesen a párjuk. Nem látok kiutat (a külföldre költözésen kívül) arra, hogy a családalapítás időszakára lehetőségük lesz lakáshoz jutni. Viszont ha van pénz lakásra, akkor szerintem jobb, ha külön vannak. Mi úgy költöztünk, hogy anyám és köztünk két emelet távolság van (lakótelep), mert most már elég sokat kell neki segíteni, de néha így is sok, együtt élni meg képtelen lennék vele, annyira mások vagyunk. Én nem vagyok hajlandó 43 éves fejjel engedelmes jókislány lenni, aki azt csinálja amit anyuka mond, így állandó viták lennének (így is vannak), ezért aztán szerintem mindenkinek jobb egy saját élettér. Ha van rá lehetőség persze.
2014. nov. 9. 09:56
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindenképpen rossz ötlet. Ha egy házban laknak külön lakásokban, az működhet, ha a szülők nem járnak folyton a gyeekeik nyakára.
2014. nov. 9. 10:21
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy tágas házban még számomra is simán elképzelhető amit írtál, hogy szülő és felnőtt gyerek él egy háztartásban, mert szüleim és nagyszüleim is így élnek, de hogy egy lakáson belül? A szüleim példájánál maradva, anyukám otthon maradt lényegében és apukám költözött hozzá, de ez egy 4 hálószobás kertes ház, és nem 2 testvér lakik a párjával szülők mellett, csak 1.
2014. nov. 9. 10:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nalam is ilyenek a szulok, attol lennenek boldogok ha mind egymas s.ggebe bujva elnenk. De idovel elfogadtak. Az anyanak el kellene fogadni hogy a gyerekei mas eletet szeretnenek, es a gyerekek parjai nem akarnak anyosnal egy szobaban nyomorogni.

Valaki itt elobb irta h felelem hogy nem lesz nyugdij, stb. Az ilyen szuloknel nem errol van szo. Az enyemek csak egy fedel alatt tartanak a csaladot, de persze az o normaik mellett,az o iranyitasukkal.

2014. nov. 9. 11:06
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Háát..

Édesanyám most mindenképp meg akar győzni,hogy költözzek haza a férjemmel,és a születendő kislányunkkal.

Így szerinte könnyebb lenne az elején a kisbabával,mert tudna segíteni,plusz nem kéne bele adnunk a rezsibe,mert nem engedné...

Mondtam neki,hogy ez képtelenség,hogy én beköltözzek egy 20nm-es szobába a férjemmel és a babával,amikor a férjem 13órát dolgozik 7-ből 7napot. Teljesen elveszne az initmitás mert úgy is bejárkálnának a szüleim,ja és persze otthon lakik még az öcsém is aki kamasz és elviselhetetlen.

Szóval,mindenki marad a fenekén. A férjem szülei meg pont az ellenkezője. Sose engednék meg,hogy bármi okból kifolyólag a férjem hazaköltözzön és vigyen minket magával... Vagy engednék,de lakásuk hitelét minimum fizetnünk kellene,és mivel én otthon lennék a kisbabával,nekem kéne mosni,főzni,takarítani 5emberre. Ott lennének durva viták ám :P

2014. nov. 9. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!