Gonosz vagyok amiért nem gyászolom és egyáltalán nem fáj a halála?
Figyelt kérdés
Meghalt az anyám és én egyáltalán nem sajnálom. Gyászt sem érzek. 10 éves koromban ugyanis lelépett egy férfival és azóta se keresett, ennek már 15 éve. Amikor még"része" volt az életemnek, akkor sem funkcionált anyaként. Nem jött el az Anyák napi ünnepségekre, nyaralni, sosem ölelt meg. Állandóan részeg volt és drogos. Sokszor remizgetett azzal, hogy öngyilkos lesz vagy hogy engem és az apámat megöl. Rengeteg rosszat tett, rettegésben nőttem fel. Egyszer részegen késsel támadt nekem kb. 7 éves lehettem. Nem tudom őt gyászolni, sem emberként sem pedig úgy hogy ő az anyám. Hiszen igazából nem tudom, hogy milyen egy anya.2014. nov. 5. 13:59
1/9 anonim válasza:
Miért lenne ez gonosz dolog?
Ez a nő semmit nem jelentett neked, és nem volt fontos része az életednek, akkor meg miért kéne fájnia, hogy már nincs közöttünk?
2/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem vagy gonosz, meg amúgy is, ilyen előzményekkel szerintem természetes, amit érzel. Illetve, hogy nem érzel semmi különöset. Ne vádold magad, nincs veled semmi baj.
3/9 anonim válasza:
Semmi baj veled. Hiszen neked már 15 éve elment és nem pedig mostanában. Amúgy is, ilyen előzményekkel egyáltalán nem fura hogy nem bánt a halála. Rendben van így.
4/9 anonim válasza:
Nem az.
Minket is elhagyott anyu, mikor kicsik voltunk. Mondjuk mi néha napján (kb. félévente) beszélünk, és én azért nagyon sajnálnám, ha bármi történne vele, de igazi szülői kötődést nem érzek.
Nekünk mindig apukánk volt a mindenünk.
5/9 anonim válasza:
Nem vagy gonosz,miért fájna? Amikor része volt az életednek csak bántott,utána meg lelépett.
6/9 anonim válasza:
Nem gonoszság. Inkább szomorú, hogy nem alakulhatott ki közöttetek normális anya-gyermek viszont.
7/9 anonim válasza:
Nem gonoszságnak, inkább érzéketlenségnek mondanám. De megértem, hisz az okokat megírtad. Biztosan tanultál belőle, és te nem ilyen anya leszel...
Engedd el őt, és most már a rosszra se emlékezzél...
8/9 anonim válasza:
Nem vagy gonosz. Ő nem foglalkozott veled, te se foglalkozol most vele. Ennyi. Számodra ő már meghalt 10 éves korodban.
9/9 anonim válasza:
Nem gonosz dolog es meg ha sokan nem is ertenek vele egyet, akkor sem lenne gonoszsag, ha nem lett volna ilyen rossz viszonyotok. A gyasznak ugyanis szivbol kell jonnie, oszinten. Olyan, mint pl. a szimpatia vagy a szeretet. Nem lehet megvasarolni, elvarni vagy kieroszakolni. Vannak erzesek, amik vagy vannak vagy nincsenek - es ezt el kell fogadni. Emiatt senki nem itelhet el senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!