Nem támogatom a kapcsolatát, ezért utál. Hogy értessem meg vele, hogy ennek semmi értelme?
18 éves fiam van. 14-15 évesen elkezdte a kamaszok nagy életét, azaz csajozni és bulizni kezdett. Már kezdtem komolyabban aggódni, mert hetente más lányokkal jött haza. Kb. egy éve megismerkedett a neten egy lánnyal, aki olyan nagy hatással volt rá, hogy se a csajok, se a bulik nem érdekelték.Sőt, egy idő után a barátai se nagyon. Nem is lenne ezzel nagy gond, ha a lány nem Debrecenbe, mi pedig Győrben laknánk. Addig mondjuk ez sem volt gond, míg eszébe nem jutott meglátogatni. Nyár elején ment el hozzá egy hétre. Miután haza jött szinte depresszióba esett, mert rájött, hogy suli mellett nem fog menni ez. Aztán jött, hogy Debrecenbe akar tanulni.Ez kizárt dolog, így maradt a 350km utazgatás. Eddig úgy voltam vele, hogyha neki megér ez a lány ennyi fárasztó vonatozást, nekem is megér a boldogsága pár ezer forintot.(Diákmunkát vállalt miatta, így nekem csak pótolni kellett hozzá.) Nyáron így el is voltak, a lány is volt itt augusztusban. Viszont mindketten ebben az évben fognak érettségizni, emiatt a havi 1x utazást is sokaltam, de most már nem bírnak ki egy egész hónapot egymás nélkül. Ezért kocsit kért az apjától, itt mondtam, hogy ebből elég! Nem az anyagiak miatt, hanem mert semmi másra nincs ideje. Abba hagyta a focizást, amiben egyébként kiemelkedő volt a tudása, alig maradt barátja, és csoda, ha májusban meg lesz az érettségije. Most én vagyok a legutáltabb személy a szemében. Nem neki akarok rosszat, de nem engedek, ennek a kapcsolatnak nincs jövője.
Ha valakinek volt hasonló gondja, szivesen fogadnám, ha megosztaná velem, hogy mi lett ennek a vége.(Akár privátban.)
Aki szerelmes azt nem érdeklik az ész érvek.
Nem tudsz ezzel semmit se tenni,tudasd vele hogy támogatod (még ha ez nem is igaz) hagy érezze hogy mellette állsz
Szerintem túlzáokba esel.
Azt NEM TE döntöd el, hogy van-e jövöje a kapcsolatnak, ez kettejük ügye.
Az érettségit legalább annyira elrontja, ha a gyerek depressziós, mert nem találkozhat a barátnöjével, mintha utazgat, söt éppen akkor van rá nagyobb esély.
Értelmes módon meg kellene vele beszélni, hogy havonta egyszer mehet oda hétvégére, és közben egyszer a kisálny jöhet hozzátok hétvégén. Így azért nem túl ritkán találkozhatnának is, mégis mindeki csak havonta egyszer utazgat.
Közben tudnak tanulni, akár közösen is, amikor együttvannak.
Ha ilyen kategórikusan eltiltod a kislánytól, akkor a adott esetben abbahagyja a fiad az iskolát még az érettségi elött. (vagy ami még rosszabb eset, csak ezt nem igazán akarnám megemllíteni sem, az az, ami egyik rokonnál történt, ott ugyanis a két fiatal - mivel eltiltották öket egymástól - egyszerre lettek öngyilkosok.)
Nem tiltottam el szószerint, hisz múlt héten is végig ott volt Debrecenbe. Azt tiltottam meg, hogy minden hétvégén menjen.
A legrosszabb, hogy hiába nem megy, mert akkor péntek délutántól-vasárnap éjjelig a skype előtt ül. Gondolkoztam már, hogy a netet kikötöm, de akkor képes lenne stoppolni Debrecenig.
"Értelmes módon meg kellene vele beszélni, hogy havonta egyszer mehet oda hétvégére, és közben egyszer a kisálny jöhet hozzátok hétvégén. Így azért nem túl ritkán találkozhatnának is, mégis mindeki csak havonta egyszer utazgat.
Közben tudnak tanulni, akár közösen is, amikor együttvannak"
Ez nagyon jo ötlet szerintem.és szerintem se tiltsd el semmiképp, mert csak ellenkezö hatàst érsz el vele.Inkäbb valahogy meg kéne neki magyaràzni, hogy sajät maga miatt tanuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!