Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan, hogy a szülők már...

Van olyan, hogy a szülők már nem szeretik a gyereküket?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit tehetnék.A szüleim nagyon sokat dolgoznak anyagilag mindenünk megvan szinte, nekem és másik két testvéremnek is.Az én testvérem lelépett ebböl a világbol és ennek már két teljes éve van .Azóta .anya kerül engem ,szinte rám se néz,Apa kimért és távolságtartó lett.Nem értem miért van ez,nem én haltam meg.Vagy talán éppen ez a baj?Sokat gondolkozom azon hogy miért éljek ha még a szüleimnek sem kellek.Változatnék annyiszor próbáltam és ha nem jön össze.Egyszerűen dolguk van" Szombaton a sírnál voltunk és hozzám sem szóltak egész nap.Ha nem lennék a közeleükben könnyebb lenne nekik?Lehet hogy baj van velem? Mit nem veszek észre?

2014. nov. 3. 13:35
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Írtam hogy nem beszélünk,nem akarják.Úgy korrekt ha leírom hogy igen próbáltam velük többször legalább beszélő viszonyban lenni. Az első évben inkább,idén már nem igazán.A két nagyobb testvérem már nem lakik itthon,de ha hazajönnek ők sem tudnak velük mit kezdeni.Értem én hogy milyen rossz nekik, hogy minden rólluk szól. Nekik fáj ha véletlenül egy régi ismerősük a tesóm nevén szólít,hogy bejöttek a szobánkba és dobozba vágtak mindent amit nem akarnak látni.Az én érmeimet dolgaimat is,esélyem sem volt szólni amilyen állapotban voltak.Ennyit az őszinteségről.Vettek egy házat és bejelentették hogy költözünk,mert nekem is jobb lessz így,új iskola ahol te vagy a fura mert mi bajod is lehetne ha egyszer mindened megvan.Mindenki azt hisz amit csak akar,nem is érdekel.Sírás? Apa még a temetésen sem sírt és azóta sem láttam egyszer sem. Ezek szerint azért mert őt érintette a legmélyebben" Biztosan így van.Álljak elé és mondjam el,hogy vele mehettem volna és vigyázhattam volna rá,de nem tettem semmit,sőt észre sem vettem semmit? Nagy ötlet.Ki tudja mi lenne abból.Ha nem kattanok be teljesen és befejezem az iskolát majd elmegyek valahova nagyon messzire hogy ne kelljen látniuk.Ennyit megtehetek.
2014. nov. 4. 09:54
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem vagyok benne biztos hogy ilyenkor a szülőknek van nagyobb veszteségük ha ikertestvér nélkül maradsz.Aggasztó hogy gyakorlatilag egyedül vagy.A testvéreiddel próbálj sok időt eltölteni és a régi barátokkal is kapcsolatot ápolni.A szüleidnek is segítségre lenne szükségük csak hogy felnőtteket nehéz meggyőzni erről.Nagyon szeretheted őket,és hidd el hogy ők is téged.Ha nagyon elkeseredsz ne maradj egyedül.Sajnálom.
2014. nov. 4. 11:19
 13/13 acsatár válasza:

Lekerült a 4.oldalra a kérdés ,ezért most írok remélem végigolvasod.

Volt egy barátom hasonló élethelyzettel.Le kell írnom ezt a tapasztalatot , hátha látsz benne segítséget.

Írhatnám privát üzenetben de szándékosan nem teszem mindjárt látni fogod az okát.

Az én gyerekkori barátom kezetfoghatna a 10-es válaszolóval.Miután a testvére meghalt lenémult,'egy rohadt hangot nem volt képes kiadni ha hozzá beszéltem.Törölte a közösségi oldalát, se telefonon sem egyéb módon nem tudtuk elérni.Tehetetlennek éreztem magam.Gondoltam felrázom hát és beolvasok neki.Pár perc volt az egész csak mondtam a magamét.Mai napig nagyon bánom, mert elájult és 3 hétig korházban volt,rossz,nagyon rossz lépés volt.Bárcsak ne tettem volna . Akkor döntöttek úgy a szülei hogy elköltöznek.Nagyon aggódtak érte és nem ok nélkül.Kihagyták a döntésből,de én kívülröl úgy láttam hogy szeretetből tették és félelemből.Azok a szülők akiket én ismertem nagyon inteligens emberek és rajongásig szerették a fiukat aki a gyász legmélyebb pontján otthagyta őket 3 hétig kizárva az egész világot az életéből ha nem is szándékosan.Még én is azt hittem hogy talán ő sem marad velünk.A másikat is tudom hogy ugyanennyire szerették. Nagyon nehéz lehetett nekik is.A barátomnak is hiszen a legközelebbi kapcsolata a tetvérével volt. Abban a családban a szülők félelmetesen megváltoztak.A munkába menekültek és nem veszik észre hogy mekkora hibát követnek el.Ezt nem szabadna megengednie egy szülőnek sem magának. Az én szüleim azt mondják az orvosok a legnehezebb esetek,nem akárják elismerni hogy ők is betegek.

A kérdésre válaszolva nem hiszem el hogy egy szülő aki szerette a gyerekét már ne érezne iránta.Időre van szükségük.Ha visszatérnek nagyon foglyák bánni azt amit most csinálnak.

Azt kéne az eszedbe vésni neked is,és mindenkinek aki ilyen helyzetben van, hogy a szeretet nem múlik el az élők iránt ha meghal körülöttük valaki.

Nem megoldás az, ha éltanulóból középszintre(se)süllyed bárki,ha gyilkolja magát olyanok társaságában akiknek zéró elképzelésük sincs az életről.

Nincs veled baj. Észreveszed amit a szüleid még nem, azt hogy szeretni kellene egymást.

Reagáva még arra amit írtál:Ha az hibás aki egy szobában volt vele, akkor az is aki padtársa volt, aki edzésen időt töltött vele, aki hátba vágta baromkodásból és nem vette észre hogy baj van.Te pont nem vagy hibás mert amíg élt nagyon szeretted őt.Az ikertestvérekről mindenki tudja

hogy különleges a kapcsolatuk.Egy pillanatnyi rossz döntés ,egy végzetes hiba, nem minősít téged,sem a szüleid. Annyira sajnálom az egészet.-

2014. nov. 5. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!