Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan, hogy a szülők már...

Van olyan, hogy a szülők már nem szeretik a gyereküket?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit tehetnék.A szüleim nagyon sokat dolgoznak anyagilag mindenünk megvan szinte, nekem és másik két testvéremnek is.Az én testvérem lelépett ebböl a világbol és ennek már két teljes éve van .Azóta .anya kerül engem ,szinte rám se néz,Apa kimért és távolságtartó lett.Nem értem miért van ez,nem én haltam meg.Vagy talán éppen ez a baj?Sokat gondolkozom azon hogy miért éljek ha még a szüleimnek sem kellek.Változatnék annyiszor próbáltam és ha nem jön össze.Egyszerűen dolguk van" Szombaton a sírnál voltunk és hozzám sem szóltak egész nap.Ha nem lennék a közeleükben könnyebb lenne nekik?Lehet hogy baj van velem? Mit nem veszek észre?

2014. nov. 3. 13:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem az, hogy nem szeretnek, hanem teljesen elfasultak, nem erdekli oket semmi/senki. Felorolte oket a gyasz. Talan most jottek ra, hogy guriztek, hogy mindenetek meg legyen, de minek.
2014. nov. 3. 13:49
 2/13 anonim ***** válasza:

Egyet értek az elsõ hozzászólóval.

Hidd el nagyon nehéz nekik, inkább légy türelmes velük.

2014. nov. 3. 13:52
 3/13 anonim ***** válasza:
Ennél nagyobb fájdalom nem is történhetett volna velük. Nem írtad, hogyan halt meg a testvéred, de ha öngyilkosság, akkor még hibáztatják is magukat, mert nem vették észre, hogy segítség kell neki. Ösztönös önvédelmi reakció, hogy ha az ember megégeti magát, már fél a tűztől. Nagyon szeretnek téged, de amikor rád néznek, azt látják, mennyire fájna elveszíteni, emiatt tartanak tudat alatt távolságot. Ráadásul gondolom a testvéred halála sem volt előre megjósolható, nem nyugtathatják magukat azzal, hogy te nem csinálnál veszélyes/meggondolatlan dolgokat, mert nem vagy olyan. Nem tudhatod, valaha visszatérnek-e még az életbe (számukra már sosem lesz semmi olyan, mint régen), de a hiba nem benned van. Tartsátok egymásban a lelket a testvéreiddel. A szüleid előbb-utóbb észreveszik, hogy maradt még olyan dolog ezen a világon, ami örömet okozhat nekik. Egyébként nem tudom, hogyan éltek, egyedüli gyerekként élsz-e velük, vagy ott vannak a testvéreid is, de szerintem nincs annál veszélyesebb, mint depressziós embereket magukra hagyni, mikor épp úgy érzik, nem is akarnak élni.
2014. nov. 3. 14:02
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem csak nekik fájt.Egy szobában voltunk egy suliba jártunk..mindegy.A születésnapomon apa azt mondta hogy ő is ennyi lenne mint most te.Ez volt az össz komment.Értem én.Rengeteget gondolkodom miért csinálta, és próbálom megérteni őt.Azt hiszem őt jobban megértem mint a szüleimet.
2014. nov. 3. 14:25
 5/13 anonim ***** válasza:

Tudod, meg az is lehet, hogy szuleid ugy erzik, hogy emberek, meg ti testverek is oket hibaztathatjatok. Ket ev az nagyon rovid ido.

Mikor gyaszolunk, nem gondolunk arra, hogy a masiknak is ugyanugy faj. Csakis a magunk fajdalmara kozpontositunk, es a "miert" az mindig ott lesz, igaz valasz sosem lesz. Nagyon sajnalom.

2014. nov. 3. 14:28
 6/13 anonim ***** válasza:

Szerintem azért jó lenne, ha elmondanád nekik, hogy neked is fáj, de neked ők vannak, és jól esne, ha rád is lenne figyelmük.

Egyébként tényleg azt gondolom, nagyon megterhelő a gyereknek, hogy őt magát nem látják, csak rajta keresztül a másikat.

2014. nov. 3. 14:58
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem hibáztatjuk őket,dehogy.Én laktam vele egy szobában nekem kellett volna észrevennem.

Olyan érzés mintha nem akarnák hogy itt legyek,mintha fájdalmat okoznék azzal hogy rám kell nézniük és ezt nem akarom.Nem hiszem hogy ez változik már.Önzés tudom,de kellenének és én meg nem nekik.Mindegy.Köszönöm a válaszokat.

2014. nov. 3. 15:25
 8/13 anonim válasza:
18%
Hallottam már olyat hogy egy szülö nem szereti a gyerekèt.Lehet hogy a testvèred közelebb állt a szívükhöz.Ne haragudj de a szüleid hogy lehetnek ilyenek? Ne törödj velük ha nem kellessz nekik idd le magad addig sem agyalsz.Nèha segít!
2014. nov. 3. 16:30
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudod a szüleid most hibát követnek el mert a saját fájdalmuk miatt tèged bántanak.Nem hiszem hogy tudatosan tesz ilyet egy apukád ès anyukád.Biztosan nagyon szeretnek tèged.Ne okold te sem magad mert az olyan mint a mèreg .Tönkreteszi az èleted.Nagyon sajnállak tèged mert biztosan hiányzik a testvèred .

Utolsó válaszoló hallod te mekkora gyökèr vagy.

Belegondolsz te mit írsz?A legrosszabb amit tehet hogy alkoholhoz vagy máshoz nyúl.Kèrlek kèrsezô ne halgass rá!

2014. nov. 3. 18:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Beszéltél már velük erről? Odaálltál már eléjük azzal, hogy úgy érzed a te hibád a dolog? Valószínűleg nagyon meglepődnének, hogy más is ugyanúgy szenved, mint ők. Az ember hajlamos azt hinni, hogy neki a legrosszabb, akkor is, ha mást is ugyanúgy érint a probléma. Eszébe sem jut más érzéseivel foglalkozni. Ez nagyon nagy hiba, de sajnos így van. Gyerekkoromban elvesztettem valakit, akit nagyon szerettem. 6 évig gyászoltam, és 10 év múlva tudtam csak beszélni róla. Épp akkor léptem tinikorba, és úgy érzetem, nem szabad kötődnöm senkihez, mert úgyis csak fájdalmat okoz. Sőt, egyenesen odáig fajultak a dolgok, hogy azt kívántam, bár mindenki halott lenne, minek úgy élni, hogy várok a fájdalomra? Essünk túl rajta.. kerültem mindenkit, próbáltam nem kötődni senkihez. Úgy kezeltem őket, mintha nem lennének, hogy könnyebb legyen, ha már nem lesznek. Ezt mostanra nagyon szégyellem, mert egyébként annyira szeretem a családomat, hogy belehalnék, ha elveszíteném őket. Szerintem a gyász néha pont abból hozza ki a legrosszabbat, akit a legmélyebben érint. Téged pont közelebb hozott a szeretteidhez, a szüleid viszont falakat emeltek maguk köré. Egyedül az idő és a kommunikáció fog ezen változtatni. 2 év után teljesen természetes, hogy még csak itt tartanak a gyász feldolgozásában. Egy szülőnek sosem szabadna eltemetnie a gyerekét. Erre nem lehet azt mondani, hogy ez az élet rendje. Szerintem próbálj velük őszintén beszélgetni. Az sem baj, ha odáig jut a beszélgetés, hogy valaki sír.. mert akkor szabadulnak fel leginkább az érzelmek, és úgy lehet leginkább feldolgozni egy tragédiát.
2014. nov. 3. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!