Létezik olyan eset, amely feljogosít egy apát arra, hogy megüsse a fiát?
#20, nem tudom, hogy jön ide az általam sem túlzottan kedvelt Spock. A törvénnyel a dolog meg egyszerű ugye, be kell tartani, ha tetszik az embernek, ha nem, vagy vállalni a törvényszegés következményeit - és ez általában minden törvényre igaz... hiába nem tetszik nekem se 6568 különféle paragrafus...
(ezért rohadt vicces, ha valakik törvényeket pontozgatnak - azt ugye a választásokon kell, máshol teljesen hiába való, a törvény akkor is az ami, ha a GYK pontozói 100%-ra, vagy 0%-ra értékelik:))
Másfelől van ennek a dolognak egy sokkal rövidebb visszacsatolása is, az ugye - legalábbis az én gyerekkoromban még - a szülő döntése volt, hogy alkalmaz-e testi fenyítést, avagy nem. Az meg a gyerek döntése lesz, hogy a szülő kap-e 80 évesen szeretetet és gondoskodást, avagy marad neki az elfekvő...
(ma már mindkettőre van ugyan törvény, amit vagy betartanak a felek - kölcsönösen - vagy nem, esetleg szintén kölcsönösen)
Persze. Az apa is ember,és elszakadhat nála a cérna .
A nevelő célzatú verésben/pofonban én nem hiszek. Maximum ha szemtelenségért kapja a gyerek,jó időben talán magához térítí egy pofon,de máskor nem tudom elképzelni hogy használna bármit is (drogozás,lopás,stb) . Ezek már súlyos viselkedésproblémák,és a gyerek egyáltalán nem tiszteli a szülőt , semmi értelme a pofonnak .
Kicsi (3 év alatti) gyereknél minden formáját elítélem a testi fenyítésnek .Nincs értelme, és szégyenletes a szülőre nézve .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!