Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám apát meggyőzni,...

Hogyan tudnám apát meggyőzni, hogy ne hagyja becsapni magát? (építőipari ördögi kör)

Figyelt kérdés

Elvállal külföldi munkákat (Anglia, Németország, Svájc), amik jó ajánlatokkal kecsegtetnek. 1 hónapot kifizetnek, a következőt nem. És ez megy már évek óta. Az adósság viszont csak nő.

Már próbáltam ész érvekkel meggyőzni, volt hogy kikelve magamból kiabáltam vele, de hiszékeny és mindig elhiszi amit ígérnek neki. Közben halálra dolgozza magát ingyen. Nincs a családjával és az adósság csak nő.

2014. aug. 15. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem vállal kinti közvetítőnél munkát? Itt Németországban bármelyik hivatalos közvetítőhöz besétál a főutcán, 2 napra rá mehet építkezésre vagy gyárba, és ki is fizetik...
2014. aug. 15. 21:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Elsö:

Szerintem nem tévedek, ha feltélezem, hogy az apa nem beszél, csak magyarul, és ezért nem tud ottani közvetítönél bejelentkezni.

A magyar közvetítök meg köztudottan átverik a dolgozókat.

2014. aug. 16. 07:42
 3/7 anonim ***** válasza:

2. én sem beszéltem annál többet, mikor kijöttem, hogy xy vagyok, innét jövök, ennyi éves, ez a végzettségem (ez utóbbi nem is érdekelt senkit), munkát keresek, van?

3 műszakos gyári vagy építőipari munkához nem kell nyelvtudás, minimális szinten meg kell tudni érteni mit mondanak és tudni bólogatni meg fejet rázni vagy az igen-nemet....

Ha kint dolgozik, nem csak magyarokkal dolgozik együtt, annyi már biztosan ragadt rá, hogy a szalag mellett állhasson.

Nem egy leányálom, de jobb, mint az átverés. Plusz itt 2 vagy 3 hónap bejelentett munka után fizetnek neked nyelvtanfolyamot is!

2014. aug. 16. 11:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Tud németül és angolul is. A közvetítő mennyire megbízható? Hol/ hogy lehet őket keresni?
2014. aug. 23. 11:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Maximálisan, mondom ezt itt Németországban élőként.

Keresni nem nagyon kell, minden városban vannak. Trenkwalder, Dekra, Argo, Randstad, Manpower, stb.

Minden teljesen hivatalos, bejelentett, adózott, és egészségbiztosított. A munkaruházatot ingyen biztosítják, fél év után pedig megtarthatod, ha fél év előtt mondasz fel vagy visszaadod, vagy kifizetsz érte x eurót.

A túlórát kérheted csúszóban(szabadságban) vagy kifizetve egy vagy több összegben.

Sok helyen van céges autó, ami a lakóhelyedtől legközelebbi benzinkúton vagy állomáson vesz fel munkába menet, csekély pénzért. Ha saját autóval jársz, napi 3-8 euró közötti benzinpénzt igényelhetsz, kilométertől és cégtől függően (jellemzően 15 km felett jár kb.).

Ilyeneknél dolgoztam félmunkaidőben, amíg mellette tanultam, teljesen megbízhatóak!

Ja és igen, van félmunkaidős állás is, valamint választhatsz 1, 2 vagy 3 műszakos beosztások között.

2014. aug. 23. 11:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Apád helyett nem tudsz csodát tenni. Rengeteg balekot ismerek az építőiparban akiket kihasználnak.

Külföldi munkaerőnél bevett szokás, hogy első pár hónap kivan fizetve (jó esetben) aztán a hitegetés és a lehúzás kezdődik. Szegény kondolom pont az adóság miatt töri magát hátha 1x majd bejön egy jó munka is.

2014. aug. 29. 23:55
 7/7 anonim ***** válasza:
szerintem kamu ez a Kérdés!!!!!!!!!!!!!!
2014. aug. 30. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!