Az elsővel egyetértek... Én még kiegésziteném az önvédelmet is (furán hangzik de már hallottam olyan esetről is amikor a gyermek veri a szülőt...)
2014. okt. 29. 21:09
12/22 anonim válasza:
1000 és egy!!!!!!! Ne legyünk már olyan törvénytudo álszentek!
2014. okt. 29. 21:11
13/22 anonim válasza:
Persze, a menthető felindultság és az önvédelem (helyesen: védelem - az apa nem csak önmaga, de az anya vagy a testvér vagy a nagyszülő védelmében is felléphet) az családon belül is létezik.
2014. okt. 29. 21:11
14/22 anonim válasza:
#12 - ciki a törvényt tudni? :)
2014. okt. 29. 21:12
15/22 intrepid válasza:
Én nem egyszer látom, hogy teljesen normális anyukák, ha nem ért a szóból a gyerekük, vagy hisztizik, és a fenekére csapnak, és befejeződik a műsor. Bizonyos dolgokat akár "tűzzel, vassal" meg kell tanítani a gyerekkel: pl. az úttestre nem szalad ki. Én láttam már anyukát kétségbeesetten a gyerek után futni, aki az utánakiabálásra nem állt meg. Elfenekelte, és senki nem itélte el. Hasonló, ha már nagyobb gyerek drogozni kezd, hiába a szép szó, hiába a csúnya, lehet egy atyai pofon észheztéríti, megvédi saját magától. Arról nem is írok, mi lenne, ha az anyjára, - az én feleségemre kezet merészelne emelni.
2014. okt. 29. 21:19
16/22 anonim válasza:
Nincs olyan dolog ami erre feljogosít,de a szülő is ember, előfordul,hogy elveszíti a türelmét.Bár nálam ez is kimerül egy pofonban, vagy fenékre csapásban.
2014. okt. 29. 22:20
17/22 anonim válasza:
" Hasonló, ha már nagyobb gyerek drogozni kezd, hiába a szép szó, hiába a csúnya, lehet egy atyai pofon észheztéríti"
jézusom, de hülye vagy....
2014. okt. 29. 23:45
18/22 anonim válasza:
Jogos önvédelemből esetleg, anno apám sosem bántott engem, testvéremet sem, ellenben a hangjával, fellépésével simán elérte, hogy ne merjünk ellenkezni.
Aki azt az egyetlen kiutat látja, hogy verekedés, elég gyenge emberke lehet...
2014. okt. 30. 03:48
19/22 anonim válasza:
A legfontosabb kérdés,hogy miért kapta a pofont ,és mennyire gyakori a családban.
Az,hogy szemtelen,nem tartja be a szabályokat,meglopja a szüleit,iszik,lóg az iskolából ,nagyon rondát mond az apjára stb tudok sorolni 1000 olyan szituációt,amikor megérdemel egy maflást az a gyerek. Az más kérdés,hogy elér-e vele valamit a szülő .
És tudok sajnos olyan példákat is hozni a környezetmből,ahol a 4es jegyért már verés járt (nem pofon) ,vagy a szülők egyszerűen a gyerekeken vezették le a feszültséget .
2014. okt. 30. 10:13
20/22 anonim válasza:
Csókoltatom Benjamin Spockot. Természetesen nem tartom megfelelő érdekérvényesítési eszköznek a pofont, de vannak helyzetek, amikor szükséges.
10-es válaszoló, szép dolog a törvény, csak sokszor hülyeség. A fenyítéses nevelésnek évezredes referenciája van, a Spock-féle módszernek még egy nemzedéknyi sincs. Majd ha felnő egy-két, tíz-húsz nemzedék, akkor lesz miről vitatkozni, addig csak a hit kategóriába tartozik ez a fene nagy személyiségi jog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!