Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya nem engedi, hogy melltart...

Anya nem engedi, hogy melltartót hordjak, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Általában toppokat hordok már 3-4. osztálytól. Most 6-as vagyok és még mindig toppokat hordok esetleg ilyen sportmelltartókat. A múltkor láttam egy üzletben kifejezetten tinikre való nagyon vékony szivacsos melltartót(de még merevítő se volt benne)és megkérdeztem anyát,hogy felpróbálhatom-e és azt mondta,hogy nem kapok még melltartót mert nem kell,hogy még nagyobbnak tűnjön a mellem, és fel sem próbálhattam... Megnéztem egy melltartótáblázatban, hogy mekkora lenne a melltartó méretem és 65/A lenne (tudom nem túl nagy) és én nem is merevítős push-up-os melltartót szeretnék hanem ilyen egyszerű vékony szivacsos tiniknek valót... Mit tegyek,hogy engedje azokat legalább? 12/L

2014. okt. 29. 11:51
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
89%
Ez még nem akkora mellméret, hogy lógjon és nagyon tartani kelljen. Feltételezem, anyukád is így gondolkodik. Gondolom nem szeretné ha 12 évesen elkezdenél úgy öltözködni, hogy idősebbnek tűnj. Valamilyen szinten meg is értem, hiszen nálad sokkal idősebbeket is érnek tragédiák, csak mert épp jól néztek ki és rosszkor voltak rossz helyen. Ennyi idősen még nem kell ezen annyira megsértődnöd. Majd 2 év múlva újragondoljátok, akkor már tutira engedni fogja. :)
2014. okt. 29. 12:17
 12/41 A kérdező kommentje:
jó... de engem akkor is zavar. de várok (nem tehetek mást..)
2014. okt. 29. 12:20
 13/41 anonim ***** válasza:
35%

Kell tartani egy "A"-s mellet?

Nem.

Még egy felnőtt nőnek sem.

Még a "B"-set is csak akkor kell tartani, ha már nagyon lóg.

Miért kell ez neked?

Azért, hogy már nagylánynak tűnjél?

Azért sem érdemes használni, mert problémákat is okozhat: pl. jobban lóg majd a melled, ha állandóan melltartót hordasz, ill. egy rosszul választott melltartó maradandó sérüléseket is okozhat.

2014. okt. 29. 12:21
 14/41 A kérdező kommentje:
"maradandó sérülés"-t, ezt hogy érti/érted?
2014. okt. 29. 12:23
 15/41 anonim ***** válasza:
82%
En hordtam mar 12 evesen. Maradando serules a melltartotol? Az hogy tortenik?Nem ertem a valaszolokat en pont azt tapasztalom hogy annak csung a melle aki nem hord melltartot.
2014. okt. 29. 12:29
 16/41 anonim ***** válasza:
68%

Na, a lepontozó nethuszárok már jönnek. Előbb pontoznak - és utána kérdeznek (ha kérdeznek egyáltalán). Gratulálok!

Maradandó sérülést akkor kaphatsz, ha rosszul méretezed a melltartót és valami fontosat elszorít. Mondjuk egy eret.

Ez simán összejöhet - főleg egy fiatal lánynál, aki még sose hordott, viszont vannak elképzelései, hogy mit akar elérni vele.

2014. okt. 29. 12:37
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg simán kaphatnál egyet. A 65/A tényleg nem nagy méret, de most nem is ez a lényeg. Akkor akinek felnőtt létére ekkora melle van az se hordjon melltartót mert az csak egy "kis pukli"? Gondolom az osztálytársaidnak van melltartójuk és te is szeretnél egyet, a méretkülönbség az most mellékes. Ez sem hülyeség vagy hiszti mert nagyon rossz tud lenni, főleg gyerekek között mikor valami miatt kilógsz a sorból. Én 8.-ban kaptam az első melltartómat és nagyon cikinek éreztem, mindenkinek volt már csak nekem nem, de igazából fel sem merült, pedig nekem nagyobb is kellett. Mások is piszkáltak miatta. Szerintem próbáld még elmagyarázni anyukádnak vagy esetleg ha van nővéred vagy olyan nő rokonod, akivel megteheted, hogy elmentek vásárolni, akkor vegyetek egyet. Tényleg vannak vékony, merevítő nélküli melltartók is, ettől szerintem semmi baja nem lesz. Én pont azt hallottam és magamon is ezt tapasztaltam, hogy a mell akkor lóg, ha nem hord az ember melltartót. Nincs benne izom, aminek erősödnie kellene, csak zsírszövetek, mirigyek és a bőr tartja nem az izom, szóval pont az tesz neki jót, ha valami megtartja. Rendben, ez még nem akkor méret, hogy lógjon, de gondolom növés közben sem árt. Elhiszem és megértem, hogy zavarja, én vennék neki.
2014. okt. 29. 12:41
 18/41 anonim ***** válasza:
7%

"akinek felnőtt létére ekkora melle van az se hordjon melltartót mert az csak egy "kis pukli"?"

Pontosan!

Mert mit is tartana vele?

Néhány férfinek ennél nagyobb melle van.

Az más kérdés, hogy ha már minden lány hord... sajnos, ha birkákkal vagy körülvéve, akkor tényleg kibégetnek maguk közül, ha te nem nézel ki olyan birkának, mint ők.

2014. okt. 29. 12:47
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudom, hogy éppen akkor fog hamarabb megereszkedni és lógni a mell, ha NEM kezd el az ember lánya idejében megfelelő melltartót hordani. A mellben nincs izom!

Azt meg a saját káromon tanultam meg, hogy -- mivel nekem is 9-10 évesen már nőni kezdett a mellem, így általános felsőben már bőven kellett volna melltartó, 7.-8.-ban már C-s kosárméretem volt, csak ugye anyám nem engedte -- sportolás közben és utána borzalmasan tud fájni a szabadon lebegő mell, és természetesen nem is tesz jót neki. Nem beszélve a rengeteg csúfolódásról, ami ilyen aprósággal elkerülhető lett volna...

2014. okt. 29. 12:48
 20/41 anonim ***** válasza:
32%

"sportolás közben és utána borzalmasan tud fájni a szabadon lebegő mell"

Erre találták ki a SPORT melltartót, amit már a kérdező is hord az A-s mellével.

Nem erről szólt a kérdés.

2014. okt. 29. 12:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!