A szüleim nem engedik, hogy továbbtanuljak. Hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Kezdem az elején a szüleim folyton veszekednek a pénz miatt,anyám megcsalta apám és fordítva. Apám üzletelt lopott autókkal meg egyéb nyalánkságok. Na de a lényeg,hogy lelkileg/idegileg/testileg teljesen kész vagyok. Régen még volt bennem vágy,hogy küzdjek de ezzel a fentebb említett mondatukkal teljesen elment a kedvem az élettől is. Volt olyan időszak,hogy nagyon durván verte apám anyámat és engem is el kellett szöknöm és akkor lógtam az iskolából,mert mindez hajnali 3-4kor történt. Teljesen megviselt ez engem pánikbeteg is lettem a jegyeim teljesen leromlottak így idén be se kerültem egyetemre biztos valahova felvettek volna,de nem tudom mit tegyek. Apámék ugyanis azt hitték,ha egyetemre járok és elmúltam 18 az azt jelenti,hogy nem kell többé eltartaniuk. Az én érdeklődésem a biológia,orvosi,pszichológia iránt nagy ezeket meg köztudottan nem 1-2 év elvégezni és rengeteget kell tanulni. Most mégis mit csináljak?:( Ha kidobnak itthonról hogyan tartsam el magam? Vagy mit tanuljak akkor,hogy dolgozzak mellette és eltartsam magam? Itt még fűtés sincs annyira szegények vagyunk. Teljesen el vagyok keseredve. 19/L2014. okt. 28. 18:04
11/15 anonim 

válasza:

Nem szoctám kijátszás, közjegyző előtt lett aláírva a papír, mikor elkezdtem az egyetemet... Hivatalos dokumentum van róla, a szoctámos papíron pedig konkrétan van is ilyen opció. Bírom, mikor idejön pattogni vmi hozzánemértő, hogy aztán jól megmondja a tutit... Különben pedig a kérdezőt aztán pont nem érinti, hogy te mit gondoltál velem kapcsolatban. Én csak közöltem vele bizonyos tényeket, amelyekre jobb, ha számít a jövőben.
12/15 anonim 

válasza:

Attól, még a valósághoz semmi köze, a kijátszást erre értettem. Nem tudsz dolgozni azt írtad mégis miből fizetnéd a kaját , átlátszó nagyon:)
13/15 anonim 

válasza:

Pont ezért pályályztam szoctámra, amit a pályázat leadásakor oda is írtam ;) de hadd ne kelljen már megmagyaráznom, hogy mi volt és mi nem, mert a kérdés szempontjából pont lényegtelen, ha további megjegyzésed van, akkor inkább privátban írj.
14/15 anonim 

válasza:

3/13 válaszoló vagyok.
Én 4,6-os átlagra kapok 31000 ft-ot. A tanszéki munkáért a kari ösztöndíjam 35000 ft. Így 66000 ft-ot tisztán kapok havonta.
A kiadásaim havonta:
kollégium 10000
kaja+tisztálkodási szerek 30000
utazás 8000
buli 5000
ruha, cipő: szezonváltáskor 5-10000
a többiből a ritkább kiadásimat intézem: edények, edényszárító, függöny stb.
15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez nagyon bíztató :) ezekszerint megéri akkor tanulni!
2014. okt. 29. 10:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!