Jogosan mérgesek rám szüleim? Anya rosszul volt én meg hagytam pihenni
Tegnap 10-kor értem haza, akkor anya a hálószobában volt, apa mondta hogy rosszul lett. Tőle kérdezgettem mi történt, meg minden, aztán csöndben elvoltam, mert hát ha valaki rosszul van és egy sötét szobában fekszik akkor valószínűleg alszik. Gondoltam késő éjjel megengedhetek magamnak egy kis kockulást.
Na ma le lettem cseszve, hogy mennyire nem érdekel semmi, csak a játék, meg nem törődök anyámmal, stb, és nem hiszik el hogy én tényleg aggódtam érte de nem akartam zavarni, segíteni meg úgyse tudtam volna.
Hogy értessem meg velük? :(
21L
10-re:
Ugyan minek?
Akinek 21 éves lánya van, legyen már annyira felnőtt, hogy magától rájöjjön, hogy ennie, innia kell véradás után. Pláne, ha szédül.
No meg este 10-kor??? Nyilván nem akkor ért haza véradásról. Ha akkor ágyban van már (pláne, ha alszik), ugyan minek fölébreszteni, kirángatni az ágyból és etetni-itatni?
Nem csecsemőről van szó, hanem egy (valószínűleg) negyvenes családanyáról!
Anyám rendszeres véradó, nem szokott rosszul lenni, most valamiért ez volt.
Azért nem tudom mit mondjak neki, mert fordított esetben nekem nem lenne gond, ha beteg vagyok vagy rosszul vagyok, én azt szeretem, ha mindenki békénhagy, akár reggel van akár késő éjjel. Volt már nekem is random ájulásom, a barátomat megkértem hogy kísérjen be a szobába, lefeküdtem aztán mondtam neki, hogy menjen, játsszon addig, vagy valami, engem pont hogy zavar ha folyton fölöttem ülnek és aggodalmaskodnak.
Úgyhogy magamból indultam ki, hogy őt is akkor biztos nyugton kéne hagynom :(
Mindenki magából indul ki, de akikkel együtt élünk, azoknak a hozzáállását is figyelembe kell venni.
Nekem kell, hogy valaki rámnyissa az ajtót akár este tízkor is, ha beteg vagyok, és én is megteszem azzal, aki így gondolkozik.
De ha valaki a családomban kifejezetten nem szereti, azt természetesen békén hagyom.
De örülök, ha ő cserében rámnyit. Ennyi.
Kedves 12-es!
Ti kirángatjátok a beteget az ágyból, ha valamit enni-inni kér?
Mi elkészítjük, akár egy pár falat ennivalót kistányérra, tálcára, akár egy csésze teát, tejet, stb. stb. és odavisszük neki az ágyához!!
Sokszor egy pohár víz is elég, sokszor az is sokat segít, ha a családtagok csak odajönnek, megsímítják az arcodat, kezedet, még szólni sem kell...
Szóval nálunk ezért szokás csendben, halkan benyitni a beteg családtag szobájába, akár még este 10-kor is!
Rajtam is kiakadt a família, amikor a gyerkőc először beteg lett. Nem voltam hajlandó pánikolni. Megfázott, lázas, nagy cucc. Anyósom elkezdte a dumát, hogy nem törődöm a gyerekkel, asszony meg rákontrázott. De minek? Ez nem ebola. 3 nap múlva kutya baja sem volt.
Én megmondanám a többieknek, hogy anya rendszeres véradó, tájékoztatták, hogy rosszul lehet utána. Ő vállalkozott rá önként. Nincs ebben semmi meglepő, bár aggódtál érte, tudtad, hogy pihenésre és nyugalomra van szüksége. Ennyi.
16-osnak:
Először is: este 10-kor nem etetnék senkit, legföljebb egy újszülöttet.
Másodszor: otthon volt az apa, aki adhatott neki ételt, italt, ha kellett.
Harmadszor: Ne dramatizáljuk már túl a dolgokat! Véradás utáni szédülés, ájulás nem jelent komoly betegséget. Ha egy sötét szobában fekszik, egyértelmű, hogy alszik vagy legalábbis aludni próbál. Mi a csudának akkor zavarni?
Nem undorító véres konc.
Hanem vagy komoly problémája van, vagy ne hagyja el magát ennyire.
Hidd el, kötődöm a szüleimhez, és pont őnáluk ez a helyzet elképzelhetetlen. Sokkal komolyabb problémájuk esetén is inkább minket (gyerekeiket) nyugtatnák, hogy nincs komoly baj, megoldják, nem kell segítség stb.
Föl nem merülhetne, hogy egy ilyen pitiáner rosszullét miatt másnap pattogna valamelyikük, hogy este 10-kor nem ugráltam körül - pláne, ha másik szülőm ott volt vele este.
Szóval nekem ez a magát elhagyó, pitiáner bajnak ekkora feneket keríteni képes felnőtt ellenszenves. Gyerekesnek tartom a viselkedését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!