Ha öngyilkos leszek, a családom haragudni fog rám?
így is nyilvánosan csinálod.
Nem ítéllek el, de egyszerűen NINCS olyan dolog, amire az öngyilkosság a megoldás.
És pont te vagy az, aki a rossz meg a jó emlékeit hozza fel.... figyelj, nem hiszel nekem, pedig korom szerint anyád lehetnék. Tessék, mondd el, min mentél keresztül. Utána majd én is elmondom, én miken mentem keresztül, aztán felőlem versenyezhetünk is.... én fogok nyerni, abban már most megegyezhetünk. 40 gyertya ég majd a következő szülinapi tortámon, és még élek. Mert az öngyilkosság nem megoldás. Sőt, tovább megyek: egészen hülye ötlet. És te is az vagy, ha ilyenben gondolkozol, már megbocsáss.
Kamasz vagy, ilyenkor minden duplán fáj.
De adok egy esélyt. Mondd el, mégis, min mentél keresztül? Hm? Mi az oka a naaaaaaaaagy drámának?
kipróbáltad amit tegnap javasoltam?
Hidd el, hogy jobban leszel :)
Figyi, én 10 évvel vagyok nálad idősebb, mindig is elítéltem azokat, akik az öngyilkosságot válasszák, mert az a könnyebb út...nekik.
de pár hónapja bennem is felmerült, szégyenszemre, elhagyott a szerelmem, nincs állásom, nincs jövőképem, mégis rájöttem, hogy nem akaszthatok ekkora terhet másokra...nekem lehet könnyebb lenne, viszont másoknak (anyum, apum, bátyám, exem) egy életre szóló batyut akasztanék a vállukra...ezt senkivel nem fair megtenni!
Fiatalabb koromban én is éreztem úgy hogy nem bírom tovább. Szívesen gondolkodtam azon is, hogy ha megteszem sajnálni fognak akiknek most nem számítok.
Elmondjam mi billentett ki ebből a gödörből?
A környékünkön öngyilkossági kísérlettel bevittek egy lányt a kórházba. Ő mondjuk szerelemféltésből tette ezt magával, és tuti hogy csak ijesztgetni akarta azt aki elhagyta őt. Az öngyilkossága nem sikerült, de félig lebénult és az arcidegei is félig. Folyt a nyál folyton a szájából. Valaha szép lány volt, és egy pasiért ezt tette magával. Ma is így él, tolószékben tologatják. Az unokatesómék is ismertek egy nőt aki egy hídról levetette magát egy pasiért. Az a nő is túlélte, de lábak nélkül.
Tök jó életük volt amíg nem rontották el maguknak.
Amikor én gondolatban készültem effélére találkoztam egy halottlátó nénivel, aki elmondta hogy az öngyilkosok az utolsó napjaik fájdalmát folyamatosan cipelik. Nem kimenekülnek a problémájukból hanem beleágyazzák magukat. Ha lehetőségük is van újra leszületni , ugyanannak a feladatnak ugranak neki csak erősebb kiadásban. Szóval ugyanazok a problémák fognak a következő életükben is előjönni, csak még nehezebben. Akkor rájöttem hogy én nem szeretném ugyanezt többször átélni.
A halottlátó néni azt is mondta, hogy az öngyilkos a halála után azt is meglátja hogy ha kivárta volna a lehetőségeit milyen jók következtek volna utána az életükben. Ez is fájdalmat okoz nekik.
Az én apám öngyilkos lett 11 évvel ezelőtt. Nem írta le miért, csak következtetni, találgatni tudunk. Itt hagyott minket (2 gyerek, feleség, rokonok stb.) látszólag egyik napról a másikra.
Tudod mit gondolok ma erről?
Nagyon fáj még most is, szerintem mindannyiunknak. Tudom, hogy halottakról vagy jót, vagy semmit, de én ezt ma egy határtalanul önző dolognak tartom. Az aki ilyet tesz, annak nem fontos senki az életben csak és kizárólag önmaga. Nem számít, hogy másokkal mit tesz, nekik milyen érzés lesz, csak az a lényeg, hogy neki ezzel megoldódik a problémája.
Nagyon egyetértek az előttem szólókkal, akik mindenféle segítséget szeretnének neked megadni. (lelki segély szolgálat, iskolapszichológus, gyerekpszichiátria) Ezeket a dolgokat egyedül is elérhetnéd. Nem kell hozzá senki, csak odamenni, vagy felvenni a telefont és időpontot megbeszélni. Ha ellenségeket látsz magad körül ők akkor is segítőkészek lesznek. Nem fognak kinevetni, leszólni, dorgálni. Ha van neted, márpedig van, akkor keresd meg a lakóhelyeden a fenti lehetőségeket. Mondd el, hogy ilyen gondolataid vannak. Hidd el nem fognak elküldeni. Nagyon sok segítő ember van, akikre támaszkodhatnál.
Kérlek ne tedd a környezeteddel azt, amit velünk tettek, még akkor sem, ha haragszol rájuk és esetleg büntetésnek szánod. A legnagyobb büntetés nem nekik, hanem neked lenne, a valódi fájdalom, amit át kell élned amikor megszakad az életed, csak akkor már nem biztos, hogy visszatekerhetnéd az idő kerekét.
Mindig van kiút. Neked kell tenni azért, hogy jobb legyen az életed.
Az öngyilkosággal az a baj, hogy nem tudjuk van e lélekvándorlás.
Mert ha nincs és egy az egyetlen egy életünk ezen a nyavajás világon akko rnem kellen elpazarolni ha már egyszer megkaptuk hanem inkább igyekezni kellene a lehető legtöbbet kihozzni belőle.
Inkább azon kell agyalni, hogyan lehetünk a leg függetlenebbek, hogy senkire se kelljen számitanunk és mi dönthessük el kit zárunk ki az életünkből és kivel tartjuk a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!