Miért lett hirtelen baj, hogy gazdagok az új barátaim? Miért csinálja?
Anyáék kiskoromban elváltak, akkor Anya visszaköltözött velem vidékre, Apa Pesten maradt. Régebben kimerült abban az, hogy apával vagyok, hogy ott voltam Bp.-en, elmentünk ide-oda és ennyi.
Aztán valahogy jóban lettem pestiekkel és bemutattak a barátaiknak, külföldiekkel is megismerkedtem és most szeptemberben már sulit váltottam és Pesten kezdtem az évet. Szóval egyre többet voltam velük, rengeteg közös programunk van, most is velük utaztam el.
A régi barátnőimmel pedig eléggé megszakadt a kapcsolat, mert őket nem az érdekelte, mint engem.
Ami zavar pedig az az, hogy Anya felhív még tegnap, hogy hát beszélgetett az otthoni barátnőimmel, akik nagyon aggódnak értem, meg hogy tényleg nagyon megváltoztam és hogy nem tudja, mit csináljon. Mondom Neki, hogy nem értem, ezért miért kell felhívni, mindjárt 17 éves vagyok, persze, hogy megváltoztam a 14 éves önmagamhoz képest.
Aztán kibújt a szög a zsákból, mert mondta, hogy lehet, ez a változás a tehetős barátaim, barátnőim hatására történt... Furcsa, eddig egyáltalán nem zavarta ez, meg bárhova mehettem, ha ők is jöttek velem.
A régi barátnőim azért beszéltek Vele, mert haragszanak rám a nyáron történtek után.
Ezt hogy adjam Anya tudtára?
Mert már próbáltam elmondani, de szerinte csak aggódnak értem... Hát hogyne.
egy dolog, hogy máshogy öltözöl és máshogy szórakozol.
És egy másik, hogy aki addig jó volt, az már semmit nem jelent számodra...
Nincs közös témánk, nincsenek közös elfoglaltságaink. Amik engem érdekelnek, azok őket hidegen hagyják. Ők nem akarnak sehova menni, nekik jó otthon, miért akarok folyton menni, stb.
Szerintem egy barátság akkor működik, ha mindenki jól érzi magát benne. A barátommal sem maradnék együtt, ha nem érezném jól magam vele.
Hát ti is rég lehettetek 17 évesek. Ha a "barátok" tényleg annyira a kérdező miatt aggódnának, akkor a szemébe mondanák és nem az anyján keresztül kezdenék fúrni. Egy csapat sértett, irigy(?) kamasz, akik megpróbálnak betenni a dezertőrnek, aki ott merészelte hagyni őket.
Kérdező, ülj le anyukáddal. Mond meg neki, hogy mindannyian felnőttetek megváltoztatok, te is és ők is. De nem egy irányba, más az érdeklődési körötök, már nem érzitek jól magatokat egymás társaságában, ezért nem érdemes tovább erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!