Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim gazdagok, de én...

Szüleim gazdagok, de én takarító lettem. Szégyellnek emiatt, hazudoznak. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

24 éves férfi vagyok, szüleim gazdagok, magas társadalmi pozicióban. Mindig is ügyvédnek készültem (ők akarták). Az egyetemre elegem lett ebből a nyomásból és otthagytam az egészet. Elegem lett az elvárásokból. Én egy felelősség nélküli munkát akartam. Mivel otthagytam a sulit már nem támogattak és a megélhetés miatt elmentem először gyorséttermi dolgozónak, később egy takarító céghez.

Szüleim azt hazudják mindenkinek hogy enyém a takarítócég és csak azért takarítok én is mert olyan lelkiismeretes vagyok, stb.

Mit csináljak hogy elfogadják a tényt hogy én soha nem akarok és nem is leszek olyan milliomos sznob mint ők?

2014. szept. 11. 11:10
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
43%
Csak igy takaritokent te sem fogsz kelleni skin ill valamlyik takarítólánynak akik tudjuk milyenek. Akkor elmehettél volna pl szociális munkásnak vagy ilyesmi ami diplomás de nem jár flőséggel még nem késő költözz haza és irány az egyetem vagy jobb a slozit súrolni a szart takarítani??! Gondolkodj már a szüleid jót akarnak ganéjtúró akarsz lenni 60 évesen is wct pucolni?ez az éltcélod?
2014. szept. 11. 11:15
 2/22 anonim ***** válasza:
40%
Legyenek a szüleid is tisztességesek, keressék a pénzt úgy hogy szintén hasznos dolgot végeznek a társadalomnak. Akkor elfogadnak téged is. Persze ha tévedek, és a szüleid éjt nappallá téve robotoltak mondjuk egy TSZ-ben kétkezi munkásként, és ebből gazdagok, akkor soraim vedd tárgytalannak.
2014. szept. 11. 11:17
 3/22 anonim ***** válasza:
35%
Tudod akinek csak a pénz számít és a pozíció, bármi áron, az sose fogja megérteni azokat, akik inkább a tisztességes játékot választják. Inkább légy büszke magadra, hogy te az utóbbi csoportba tartozol. (és a tisztességesség egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne tudnál feljebb kerülni, de sok időbe, és energiába fog kerülni, de megéri :) )
2014. szept. 11. 11:23
 4/22 Trafó1 ***** válasza:
87%

Hát ez jó.

Több szempontból is:

Legtöbben ilyen szülőkre vágynak, és a belüket kidolgoznák a helyedben.

Érdekes krapek vagy és ha tényleg nem a lustaság (márpedig dolgozol és nem a feneked vakarod)hanem egy egészséges szemlélet vezetett ide akkor le a kalapot előtted.

Lükék a szüleid, a gyerekük vagy, csak azért mert másként gondolkodsz az életről nem kellene lemondani rólad, talán boldogabb leszel mint ők.

Kitartás talán kinyílik a szemük, bár kicsi az esély.

2014. szept. 11. 11:23
 5/22 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem, ha van rá lehetőséged, hogy tovább tanulj, akkor tedd meg. Azért a takarítás sem lesz mindig olyan egyszerű, mint minden fizikai munka, kikezdni a testet, és ezért később nagyon kiszolgáltatott leszel.

Ahogy írták már előttem, a takarításon kívül azért van még bőven olyan munka, ami nem jár olyan nyomással, hajtással mint az ügyvédi pálya.

2014. szept. 11. 11:30
 6/22 anonim ***** válasza:
92%
Ismerek egy hozzád nagyon hasonló srácot, szinte ugyanaz a történetetek, őt is jogásznak akarták, de nem tudta megcsinálni az egyetemet, inkább ivott folyton, de nem is ez a lényeg. Kirúgták, ő is talált valami nagyon alja munkát, de azóta is teljesen rosszul van, szeretne ügyvéd lenni, vissza akar menni az egyetemre, de mivel kicsit idősebb nálad, egyre kevesebb a lehetősége erre. Csak azt tudom neked tanácsolni, hogy tanulj valami mást, egy könnyebb szakon, vagy akár OKJ-s képzésen, ha nem vagy teljesen buta, akkor az azért menni fog. Senkinek nem az az álma, hogy takarító legyen, nem nézem le őket sem, de nekem senki nem mondja, hogy bárki ezt vágyból csinálja. Ezt a munkát pénzért csinálják, mert valamiből meg kell élni. És igazából, ha megszoktad otthon a jólétet, akkor nem tudom, hogyan fogod megszokni a 20 nm-es albérletet, mert egy takarítói fizetésből jó ha ezt ki tudod fizetni.
2014. szept. 11. 11:40
 7/22 anonim ***** válasza:
92%

Más családban is előfordul hasonló. Hogy akik könnyen szerzik a meg nem érdemelt javakat, ráadásul sokat, vagyis túlfizetettek vagy tisztességtelen úton gazdagodnak, azok még a saját gyereküket is lenézik.

Az én szüleim is jó módban éltek, viszont kizárólag tisztességes munkából. Ezért soha nem néztek le engem és ha netán rákényszerültem, akkor segítettek is minden szempontból, ha mással nem hát hasznos tanácsokkal.

Nem a sok pénz, sem a vagyon, sem a kisebb javak nem teszik az embereket tisztességtelenné vagy másokat lenézővé, hanem az érdemtelenül szerzett javak. Például ha valaki vásárolt diplomával tölt be diplomás állást. Vagy közvagyont privatizál. Vagy bűncselekménnyel jut javakhoz, stb.

2014. szept. 11. 11:42
 8/22 anonim ***** válasza:
61%
Beérni azzal, hogy takarítasz mikor lenne lehetőséged tanulni, elszomorító. És ennek nincs köze a sznobizmushoz, az más. Alapban igénye egy normális embernek, hogy fejlődjön és elérjen valamit. Ilyen férfi a nőknek sem kell, de lehet hogy 24 évesen sokadik dackorszakodat éled. És nem az a baj hogy valaki "csak" takarító, mert lehet hogy ő olyan körülmények közül jött, hogy az is elismerés hogy talált becsületes munkát. Te meg beéred ennyivel, hát sok sikert az életben! Költözz külön albérletbe a fizetésedből, közben kezdj el gyűjteni saját lakásra, utàna szidd a szüleidet. Ne haragudj, de én se lennék büszke rád!
2014. szept. 11. 11:46
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

ha a szüleid gazdagok,akkor feltételezem bármilyen iskolát is szeretnél elvégezni ki tudják fizetni.

ha én lennék ilyen anyagi helyzetbe,akkor én is jobban örülnék ha a gyerekem tovább tanult volna,mintha takarítana. szégyellni nem szégyellném-de nem örülnék

A szüleid gondolom azért hazudják amit hazudnak-hogy ne kelljen magyarázkodnuk,hogy miért csak takarítasz amikor többre vihetted volna.

2014. szept. 11. 11:47
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

"Mit csináljak , hogy elfogadják a tényt..."

Te, abszolúte semmit sem tudsz tenni, hogy ők bármit is elfogadjanak. Nem azzal kell tenned valamit amit a szüleid gondolnak, vagy éreznek, csakis azzal amit te gondolsz vagy érzel. Fogadd el Te, hogy ők már csak ilyenek, és nem fognak változni. Ez valójában az ő problémájuk, nyugodtan mosolyogd meg őket magadban, amiért ilyesmi miatt zavartatják magukat. Hisz Te is tudod, hogy nincs miért szégyenkezned.

2014. szept. 11. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!