Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim gazdagok, de én...

Szüleim gazdagok, de én takarító lettem. Szégyellnek emiatt, hazudoznak. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

24 éves férfi vagyok, szüleim gazdagok, magas társadalmi pozicióban. Mindig is ügyvédnek készültem (ők akarták). Az egyetemre elegem lett ebből a nyomásból és otthagytam az egészet. Elegem lett az elvárásokból. Én egy felelősség nélküli munkát akartam. Mivel otthagytam a sulit már nem támogattak és a megélhetés miatt elmentem először gyorséttermi dolgozónak, később egy takarító céghez.

Szüleim azt hazudják mindenkinek hogy enyém a takarítócég és csak azért takarítok én is mert olyan lelkiismeretes vagyok, stb.

Mit csináljak hogy elfogadják a tényt hogy én soha nem akarok és nem is leszek olyan milliomos sznob mint ők?

2014. szept. 11. 11:10
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

- Nem otthon lakom, saját albérletben.

- Barátnőt nem akarom, mert ilyen fizetéssel nincs sok esélye a dolognak. Nem is volt sose, de nem is vagyok olyan külsőleg hogy lehessen.

- Van ambícióm, egyszer szeretnék saját takarítócéget.

- Nem csak WC pucolás a takarítói munka. Nagyon sok emberrel lehet kapcsolatba kerülni, ha jól dolgozol megbecsülnek.

- Szüleim tisztességesen szerezték a pénzüket, de nekik olyan az értékrendjük hogy aki nem ügyvéd minimum az egy senki.

- Nem fogok visszaülni az iskolapadba, mert mivel kitagadtak már nem fizetnék ki, nekem meg nincs erre pénzem. Meg amúgy se akarok tőlük függeni újra. Úgy sem hagynák hogy jogi vagy gazdasági szakon kívül máshova menjek.

2014. szept. 11. 12:04
 12/22 anonim ***** válasza:
93%

Ha a szüleid gazdagok, akkor tegyenek róla hogy ne kelljen azt hazudniuk hogy tiéd a takarító cég. Például vegyenek neked egy takarító céget. Egy gyereknevelés nem csak abból áll hogy megszüli valaki, majd közpénzből családi pótlék címén felcseperedik, legtöbbször az utcán. Hanem a szülőnek is tennie kell a gyerekéért.

Ha nem a jogi pályát érzed magadénak, akkor más terület is van ami tetszhet, ami nagyobb karriert jelenthet. Akár az is, ha saját takarító céged lesz. De ismétlem, a szülőnek nem csak elvárnia kell, nem csak azt kell várnia hogy a társadalom tesz a gyerekéért, hanem leginkább a szülőnek kell tennie a gyerekért. Ha netán zsugoriak és megerőltető lenne nekik akár egy ezressel is segíteni, a hasznos tanácsok ingyen lennének. A szülő itt a hibás, nem te.

2014. szept. 11. 12:05
 13/22 anonim ***** válasza:
Ja és ha vesznek neked egy takarító céget, akkor nem fognak senkinek nézni többé. Mert ők jól kereső proliként munkából élnek, még ha ügyvédként is, te meg tőkéből fogsz élni, tőkés leszel.
2014. szept. 11. 12:07
 14/22 anonim ***** válasza:
58%
Az ügyvéd szüleid adtak már jogi tanácsot ahhoz, hogyan alapíthatsz saját takarító céget? Vagy azt várják hogy idegen ügyvédtől kérjél, mondjuk egy ingyenes jogi tanácsadáson? Na itt a gond. Elvárásuk magas veled szemben, tenni meg a nulla töredékét sem teszik érted.
2014. szept. 11. 12:31
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

Te magad is látod a hátrányait annak, amit csinálsz, még egy barátnőt sem tudsz összeszedni, azért, mert semmi ambíciód nincs. Jogásznak lenni, nem könnyű az egy kimondottan nehéz szak, nem tudja mindenki megcsinálni. Szerintem itt kezdődhettek a gondok, de attól még, mert ez a nehéz egyetem nem ment, nem kell ennyire lejjebb adni, akármilyen pl. irodai munkát el tudnál látni, az máris magasabb presztízsű munka. Én sem lennék büszke a gyerekemre ha azt csinálná, amit te, a szülők egy jobb jövőt akarnak biztosítani a gyereküknek, te pedig úgy viselkedsz, mint egy 8 általánost végzett, putriból szabadult, mélyszegénységben felnőtt gyerek, egy ilyen embernél már nagy teljesítmény lenne a takarítói munka. Neked viszont ez nem karrier, hanem hatalmas bukás, és nem csak az lesz a hátránya, hogy nem tudsz nőt szerezni:

- alacsony fizetés, gyakorlatilag kajára, ruhára sem lesz pénzed

- alacsony nyugdíj

- ha hitel kell, nem fogsz kapni, egy ennyire alacsony fizetéssel

- az emberek is kemények, nem leszel megbecsült ember a társadalomban és ez mindenre kihat, egy ügyvédre és egy takarítóra, akármennyire is szomorú ez, de másképpen néznek

Neked mindenre meg van a lehetőséged, most vagy 24 éves, kapd össze magad és kezdj bele valami értelmes dologba, mert az egyszerűen nem normális, amilyen utat választottál magadnak, tanulj ki egy szakmát, nyelvet, stb.

2014. szept. 11. 12:40
 16/22 anonim ***** válasza:
24 éves vagy...végül is még észhez térhetsz.
2014. szept. 11. 13:14
 17/22 anonim ***** válasza:

Kérdező mindig menj a saját fejed után, ne függj senkitől, mert nem tudhatod az élet hova vezet el.

Mélyről kezdtem én is, és mindig a lehető legjobb helyzetben jöttek a lehetőségek, amiket csak kihasználtam, és egy nagyon jó életem lett!

2014. szept. 11. 13:40
 18/22 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező ne haragudj, de én a szüleidnek adok igazat. Nem a viselkedésük miatt, hanem amiatt, hogy egyáltalán nem büszkék rád.

Lett volna lehetőséged a tanulásra, de nem éltél vele. Elhiszem, hogy nem könnyű szak a jogász, de ahogy olvasom, te csak azért hagytad ott, és mentél el takarítónak, hogy aztán jól megmutasd ezzel a szüleidnek, hogy te aztán felnőtt vagy. nem akarlak megsérteni, de ezzel pont azt mutattad meg, hogy nagyon gyerek vagy még. Ezzel a tetteddel nem a szüleid életére leszel hatással, vagy max csak kicsit, hanem a saját életedet teszed tönkre.

Egy sima mezei takarítóként lehetetlen saját céget alapítani, mert még ahhoz is kevés a fizetésed, hogy a hónap végéig valahogy megélj belőle, nem hogy még félre is tudj egy kisebb összeget rakni.

Itt nem a szüleid mentalitásával van a baj, mert azon úgysem tudsz már változtatni, hanem azzal, hogy a saját életedet teszed mérföldekkel nehezebbé, és minél idősebb leszel, annál kevesebb lehetőség lesz a változtatásra. Ha már nem akarsz jogász lenni, akkor valami OKJ, vagy szakma.

De most szerinted ez tényleg jó döntés volt? Hisz te is megemlítetted, hogy ilyenekre nincs pénzed, mert baromi kevés a fizu. A mai világban hiába vagy becsületes, az emberek 99%a máshogy fog pl egy irodai segédre és egy takarítóra nézni.

2014. szept. 11. 15:23
 19/22 anonim ***** válasza:
82%

"Van ambícióm, egyszer szeretnék saját takarítócéget."

Na ne röhögtessél már. Szerinted akinek egy takarítói cége van, az főállású érettségis takarító volt? A takarítói állás tudod mire jó? Kereset kiegészítőnek. Nem nézem le a takarítókat, de ebből nem fogsz tudni megélni. Azt megértem, hogy nem akarnál jogász lenni, csak rád erőltették, de azt nem, hogy egyetem otthagyása után annyira leadod az igényedet, mint valami mélyszegény putris családból jövő. Hogy nem akarsz tanulni, vagy szakmát szerezni, OKJ-t, az a te dolgod, de saját magaddal tolsz ki. Nem a szüleiddel, hanem magaddal.

Szüleid viselkedésén nem tudsz változtatni, de jobb ha tudod! Az nem sznob, aki tanult, és becsületes úton sok pénzt szerzett, és jó álláshoz jutott. A sznobság egyáltalán nem ezt jelenti. És a takarítói állás (sajnos, vagy nem sajnos) soha nem volt egy megbecsült szakma, még egy cselédet is jobban megbecsültek, mint valami egyszerű takarítót valahol.

A mai világban sajnos az emberek többségét abszolúte nem érdekli, hogy ki milyen becsületesen végzi a munkáját, és szinte mindenki máshogy fog nézni egy irodai dolgozóra, egy cselédre, vagy egy takarítóra. A világ már csak ilyen.

Szerintem gondolkozz, és próbált azért feljebb adni az igényeidet, mert így csak életed végéig vegetálgatni fogsz.

2014. szept. 11. 15:47
 20/22 anonim válasza:
30%

Érdekes hozzáállás a szüleidtől. Ne haragudj, hogy megkérdezem, kérlek ne érts félre: Egyáltalán fontos voltál nekik?

Mert aki tényleg szereti a gyermekét az elfogadja, ha éppen takarításból élsz. Neked nem kell magyarázkodni a szüleid felé, nekik kell rájönni, hogy nincs igazuk. Miért akartak belőled mindenárón ügyvédet? Megkérdezhették volna, hogy mire vágy? Az igazi szülők a gyermeke kívánságai szerint próbálnak eleget tenni.

Jellemző a sznobokra, hogy mindent letagadnak, konkrétan azt, hogy mivel is foglalkozol valójában. Gondolom, hogy a szüleid nem szeretnének leégni, más milliárdos ember előtt. Nekem furcsa ez a hozzállás.

Szüleim szerencsére nem sznobok és nem milliomosok, mégis próbáltak támogatni a szakmai pályafutásomban. Az első végzettség megszerzéséig. Utána önerő.

2014. okt. 13. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!