Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Android rendszer ugyan úgy...

Budwa kérdése:

Android rendszer ugyan úgy tárol bejegyzéseket a telepített alkalmazásokról mint a Windows? Törlés után ott marad a bejegyzés, lassítva az Android rendszert? Ha igen, van rá valami takarító alkalmazás? Érdemes használni azt?

Figyelt kérdés

#Android #alkalmazás takarítás
2014. szept. 9. 11:21
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Hova pakolja az alkalmazásokat az Android? Melyik mappába?
2014. szept. 9. 11:39
 2/14 A kérdező kommentje:

Senki nem ad nekem választ erre a kérdésre? Nem akarom elhinni hogy semmi választ nem tudtok erre a kérdésre. Furcsa nekem nagyon.

Próbáltam olvasni de inkább az érdekelne hogy számítógépre kötve mithogy lehet törölni manuálisan.

Légyszíves aki tudja hogy hova rakja a dolgokat az Android szóljon fontos lenne.

Köszönöm nektek

2014. szept. 13. 11:55
 3/14 anonim ***** válasza:

Sokan semennyire sem jártasak azzal kapcsolatban amit használnak, csak használják amíg működik.

Alapvetően az apk fájlok a System/app mappába kerülnek. Kerülhetnek fel adatok a belső tárhelyre illetve az SD kártyára is, általában az alkalmazás nevével megegyező mappába. A belső tárhelyen nem tudom hol tárolnak adatokat, de tárolnak, láttam már rá példát. Gépről soha nem tudtam hozzáférni a rendszerfájlokhoz, csak a telefonról egy fájlkezelővel, de ehhez root kell. Utána fájlkezelővel vagy egy erre írt programmal (pl. Titanium Backup) szabadon lehet bármit törölni, legfeljebb ha olyat törölsz, nem indul a rendszer. Takarító alkalmazás létezik, de felesleges használni. Az alkalmazások után maradhat szemét, ez is lassíthat, de igazság szerint nem tudom mitől lassul le. Feltelepítem a tiszta rendszert, eltávolítom ami nem kell, feltelepítem ami igen, ekkor még gyors a rendszer. Innentől csak netezek, videót rögzítek és telefonálok vele, esetenként ritkán feltelepítek vagy kipróbálok egy alkalmazást, mégis néhány hét alatt lelassul. Még csak nem is gyári, hanem custom rom, a gyári az friss telepítés után is messze van a tökéletestől. Várom már, hogy lecserélhessem a telefont, hogy most én vagyok a hülye, vagy az Android a semmitől is képes lelassulni.

2014. szept. 14. 01:43
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, sejtettem hogy rootolni kell. Ettől féltem, mert azért azt nem akarom. El lehet rontani vele a telefont. Ilyen cleanmaster használ? Feltettem azt valamit csinált, sok hely felszabadult. Rootot nem akarom mert azzal elrontom a telefont.

Köszönő a választ azért. Ennek is örültem hogy 5 nap után végre írt vki értelmes választ. Furák ezek nekem hogy miért nincs teljes hozzáférésem a telefonhoz mikor megveszem

2014. szept. 14. 10:54
 5/14 anonim ***** válasza:
A root-al nem lehet elrontani a telefont, a garancia is megmarad (ha eltávolítod a root-ot mikor szervizbe viszed). Nálam alapból root-al indult az élet, addig fel sem tettem egy frissebb szoftvert még nem volt rá root. A custom rom amit használok, pedig alapból rootolt. Alapból az Androidon korlátozott jogúak vagyunk, a root-al válunk teljes jogú felhasználóvá. CleanMaster-t még soha nem használtam, valahogy nem a kedvenceim az ilyenfajta tisztító alkalmazások. Sokan azt írják, hogy tönkreteszi a telefont, meg felesleges, egyelőre én is kitartok ezen vélemények mellett.
2014. szept. 14. 13:28
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen, ez egyértelmű, hogy tönkre teszi én se vagyok mellette, se Androidon se Windows alatt
2014. szept. 14. 14:17
 7/14 A kérdező kommentje:
azt olvastam, hogy rosszul rootolt telefon tönkre teszi a telefont nem? vagy akkor ésszel kell nyomkodni a telefont akkor ha rootolt?
2014. szept. 14. 16:02
 8/14 anonim ***** válasza:
A rosszul rootolt telefonon csak annyi látszik, hogy nem sikerült. A root maga pedig nem teszi tönkre a telefont. Inkább csak a felhasználó, ha olyat csinál, amihez nem ért, de a root miatt megteheti. Magának a root-nak nincs semmiféle hátránya. Ugyanúgy lehet használni, csak nem akad fent az ember, ha a rendszermappán belül kell valamit csinálni, vagy egy alkalmazás kéri a root jogot. A hirdetésblokkolás miatt már megéri a root.
2014. szept. 14. 16:10
 9/14 A kérdező kommentje:
olyanról hallottam, hogy nem sikerült a root és nem indult el a telefon, lehetséges ilyen? vagy az rom töltés volt? új rendszer vagy az mit jelent? bocs ha ennyit kérdezek, de ilyen szinten már analfabéta vagyok.
2014. szept. 14. 20:40
 10/14 A kérdező kommentje:
esetleg tudsz segíteni, hogyan lehet rootolni? mindegy hogy milyen telefon?
2014. szept. 14. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!