Mit csinálnátok ebben a kényes helyzeben? Találkozzon többet az anyjával a gyerek?
Párommal 7 éve vagyunk együtt, de volt egy fél év, mikor külön voltunk. Nem találkoztunk, aztán (mivel én szakítottam) egyszer felhívtam.. aztán adta magát a helyzet és kibékültünk. Neki volt közben egy 3 hós kapcsolata. Még a telefonhívás és a békülés között kiderült, hogy a lány terhes. Ennek ellenére úgy döntöttünk velem marad (megkaptuk, hogy önzõség, de most nem ez a téma)
A lány elèggé kiborult, nem tudom mit várt 3 hónap utan amúgy. Mondtuk, hogy segítünk, párom fizet mindent a kicsi körül stb. Sokat vergõdött, majd a gyerek két hetes korában szinte hozzánk vágta, hogy akkor neveljük mi, ha már ketten akarunk családosdit játszani. Köpni-nyelni nem tudtunk. De megoldottunk, otthon munka es babysitter, majd bölcsivel. A kicsi most 14 hónapos. Adtunk neki egy kis idõt, majd párom beadta a gyerekelhelyezést, nálunk van elhelyezve az anyja 2 hetente hétvén láthatja. Kb így is szokott jelentkezni, vagy 3 hetente. Most pár hete a fejébe vette, hogy õ vinné heti 2-3szor. Új kapcsolata van nem tudom, hogy ez mennyire játszik közbe. Odaadjuk neki azóta, 3x vitte el délután.. Páromnak már ez sem tetszik, nem adja szívesen. Szerintem viszont még most kicsi, nem fog erre emlékezni, jobb lenne neki is, ha szorosabb lenne a kapcsolat. Bár közben én sem örülök neki, engem szeret anyjaként, én nevelem, ébredek fel hozzá, szeretem. De a józan eszem ezt mondatja velem. Ez a heti egy pluszban szerintetek is kell? Vagy maradjuk a kéthetente hétvégiben? Vagy még ennél is gyakrabban adnátok?
Mi lenne a helyes kívülállóként???
Bocs, hogy közben eltûntem.
Nem hiszem, hogy ha szeretné is elhelyeztetni magánál sikerülni. Van bírósági papírunk, ès ha kéri is a változtatást- azt hiszem 2 év után lehet- csak számít, hogy eddig mi neveltük, illetve, hogy picike korában "nekünk adta"
Úgyhogy szerintem ezt nekünk kell megoldani.
Köszönöm a válaszokat, elég vegyesek
Nincs joga heti 3- szor látni, nem véletlenül szabályozta le a így a bíróság.
Ez nem is kellene, hogy téma legyen köztetek a vér szerinti anyával. Viszont ha nem tartjátok be a bírósági egyezséget, a ti alkalmasságotok is megkérdőjeleződhet. Főleg ha abban az időben baja esik a gyereknek amikor nem kéne nála lennie. Felelőtlenség egy ilyen kisbabát heti 3 -szor odaadni valakinek, tök mindegy, hogy annak aki szülte, vagy a szomszéd asszonynak. Egy örökbefogadásnál sem véletlenül van az, hogy az anya nem tudhatja hol a gyerek.
A lelki sérülés elkerülése végett, sürgősen keressetek fel egy gyerekpszichológust, kérjétek ki a véleményét.
Szerintem viszont még most kicsi, nem fog erre emlékezni, jobb lenne neki is, ha szorosabb lenne a kapcsolat."
Valóban nem fog rá emlékezni, csak a nő nem fog rólatok leszállni, mire észbe kaptok belevonjátok a családi életetekbe, ő fog irányítani majd számon kérni benneteket.
Kinek lenne jobb ha szorosabb lenne a kapcsolat?
A gyereknek 3 éves koráig egy anya kell legyen, mert sérült lesz akár egy lelki beteg felnőtté válhat.
Nektek fontos a gyerek lelki fejlődése?
Vagy egy szélhámos anya érzései számítanak, aki éppen családosdit akar játszani az új pasijával?
Aki elmegy a bíróságra azért, hogy túl adjon a 2 hetes csecsemőjén az milyen ember? Erre a tettre nincs mentség! Az állatban is több ösztön van. Ez nem terhességi depresszió. Ha szülni fog még, (mert nincs agya aki egy 3 hónapos ismeretségből gyereket szül és eldob) mi lesz ha arról is lemond és viszi, hogy itt a kis tesó?
Ismeritek ki ez a nő? Semmit nem bizonyított, csak ártott és odaadjátok a csecsemőtöket?
Igenis joga van elvinni.Az lehetne csak jogos kifogás, ha nem törődne rendesen a kicsivel a láthatások alatt. Mi az, hogy nem tetszik ez a párodnak? Az anyjáé is a gyerek, nem csak az övé!!
A hozzászólók is sokan itt ítélkeznek a vér szerinti anya felett, úgy, hogy az ő verzióját nem is ismerik.
"Az lehetne csak jogos kifogás, ha nem törődne rendesen a kicsivel a láthatások alatt."
És miből lehet erre rájönni, ha egy egy éves gyerekről van szó aki nem tudja elmondani mi folyik körülötte? Éppen késsel kergették -e egymást az anyjáék délután ?!
A legszimpatikusabb párok viselkednek a legbizarabbul. Még egyszer kérdezem, ismeritek az anyját és az új pasit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!