Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinálnátok ebben a...

Mit csinálnátok ebben a kényes helyzeben? Találkozzon többet az anyjával a gyerek?

Figyelt kérdés

Párommal 7 éve vagyunk együtt, de volt egy fél év, mikor külön voltunk. Nem találkoztunk, aztán (mivel én szakítottam) egyszer felhívtam.. aztán adta magát a helyzet és kibékültünk. Neki volt közben egy 3 hós kapcsolata. Még a telefonhívás és a békülés között kiderült, hogy a lány terhes. Ennek ellenére úgy döntöttünk velem marad (megkaptuk, hogy önzõség, de most nem ez a téma)

A lány elèggé kiborult, nem tudom mit várt 3 hónap utan amúgy. Mondtuk, hogy segítünk, párom fizet mindent a kicsi körül stb. Sokat vergõdött, majd a gyerek két hetes korában szinte hozzánk vágta, hogy akkor neveljük mi, ha már ketten akarunk családosdit játszani. Köpni-nyelni nem tudtunk. De megoldottunk, otthon munka es babysitter, majd bölcsivel. A kicsi most 14 hónapos. Adtunk neki egy kis idõt, majd párom beadta a gyerekelhelyezést, nálunk van elhelyezve az anyja 2 hetente hétvén láthatja. Kb így is szokott jelentkezni, vagy 3 hetente. Most pár hete a fejébe vette, hogy õ vinné heti 2-3szor. Új kapcsolata van nem tudom, hogy ez mennyire játszik közbe. Odaadjuk neki azóta, 3x vitte el délután.. Páromnak már ez sem tetszik, nem adja szívesen. Szerintem viszont még most kicsi, nem fog erre emlékezni, jobb lenne neki is, ha szorosabb lenne a kapcsolat. Bár közben én sem örülök neki, engem szeret anyjaként, én nevelem, ébredek fel hozzá, szeretem. De a józan eszem ezt mondatja velem. Ez a heti egy pluszban szerintetek is kell? Vagy maradjuk a kéthetente hétvégiben? Vagy még ennél is gyakrabban adnátok?

Mi lenne a helyes kívülállóként???

2014. okt. 22. 18:38
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
11%
Kivanom hogy eljetek at,amit az igazi anyuka,es akkor majd maskep latjatok a dolgot.Kedves kerdezö-lehet hogy te neveled a gyereket,biztos megteszel erte mindent,biztos szereted is.DE!Te soha nem leszel az EDESanyja,csak max. a nevelöanyja.
2014. okt. 22. 19:31
 12/35 anonim ***** válasza:
38%

Igen, ha az apa hagyja el a gyereket, akkor jön a" joga van többet vele lenni, az ő gyereke is " szöveg. Ha 3 évig rá sem nézett, akkor is.

Ha az anyuka lép le, az miben más? Egy anya nem hibázhat?

2014. okt. 22. 19:32
 13/35 anonim ***** válasza:
81%
11 Hát azt baromira nem fogja átélni egy épeszű nő, hogy 3 hónapos kapcsolatban teherbe essen, vagy ha mégis akkor ált. elveteti. Szülés után nyilván meg lehet zakkanni némileg, de hagytak neki időt, volt bírósági tárgyalás az is hosszú idő, ha anyuka úgy gondolta, hogy neki megfelel, h kéthetente látja a gyerekét, akkor ez a sztori túl van ragozva. Nem most kellene nyafognia, h vinné heti 2-3-szor. A gyereknek sem tesz jót ez, h azt se tudja melyik felnőtthöz mi köze van, mert oda-vissza rángatják. Ez egy ilyen kis gyereknél is abszolút problémát okoz.
2014. okt. 22. 19:39
 14/35 anonim ***** válasza:
Szerintem joga van látni, de ha az apánál van nagyobb biztonságban (mert nála van a leírásból ítélve), akkor nála marad! Ez persze nem jelenti azt, hogy ne láthatná heti 3x vagy akár többször...
2014. okt. 22. 19:39
 15/35 anonim ***** válasza:
86%
kis tévedés van itt, 2 hetes kora óta a kérdező neveli a gyereket, ő nem a nevelőanyja, hanem az anyja, a nő akinek meg van láthatási joga, az csak megszülte
2014. okt. 22. 19:44
 16/35 anonim ***** válasza:
88%
11-es! A kisgyerek számára az édesanya a kérdező. Aki etei, ellátja, ápolja, biztonságot nyújt és szeretetet ad.
2014. okt. 22. 19:45
 17/35 anonim ***** válasza:
81%
10 Aki a két hetes gyerekét le bírja nőként passzolni,hogy egy vadidegen nő nevelje, és küszködjön egy kisgyermek legnehezebb időszakában(mert hogy az első két év bizony kökemény, és nem sétagalopp egy nő életében sem-igaz milliónyi csodálatos pillanat is van) az sose kapja vissza a gyerekét.
2014. okt. 22. 19:56
 18/35 anonim ***** válasza:
2%

En is egyetertek a 11-es valaszoloval.

Termeszetesen a kerdezo a jogosult az anya titulusra, de ez a no , ha tetszik, ha nem megszulte ezt a gyermeket, neki is joga van hozza.

Ha a valaszadok annyira elnezoek az apakkal szemben akkor epp ideje lenne, hogy az anyakra se tekintsenek ugy, mint a bunosokre.

2014. okt. 22. 19:58
 19/35 anonim ***** válasza:
61%
*az sose kapja vissza a gyerekét, mert nem alkalmas arra, hogy magát szülőnek nevezze. Az anyaságra meg végképp.
2014. okt. 22. 19:58
 20/35 anonim ***** válasza:
12-es bocsanat.
2014. okt. 22. 19:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!