Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mártír az anyukám. Van valami...

Mártír az anyukám. Van valami tanácsotok?

Figyelt kérdés

Keptelen vagyok mar elviselni, egyszeruen belebolondulok!

Neki a legrosszabb, o a legbetegebb, o dolgozik a legtobbet... Ha neha faj valamim, akkor le se szrja, neki sokkal jobban faj! De persze sose megy orvoshoz, mert "neki mar ugyis mindegy". Egesz nap jajjog, sohajtozik, mindezeket jo hangosan, halljuk mar, neki mennyire szar...

Ha megkerdezem, hogy segitsek-e, a valasz az, hogy hagyjam mar, szeretne vegezni meg ebben az evben. Este meg sir es panaszkodik, hogy sose segitunk neki... Ha mondom, hogy en kerdeztem, tetteti a hulyet, hogy marpedig ilyen nem volt!!!

Regen sokszor kerdezes nelkul megcsinaltam, de sose volt jo szerinte. Lebszott es ujra megcsinalta :(

Nelkule mi ehenhalnank, bokaig jarnank a koszban es hasonlok... Pedig ez nagyon nem igy van... Raadasul fonok, napi 4 ora csevereszes a titkarnokkel es kavezgatas (dolgoztam nala, minden nap ez ment!!!)

Idegileg kikeszitett. Mar lassan elhiszem, hogy nelkule semmire se viszem, nelkule ehenhalunk (pedig imadok fozni), onbecsulesem nulla...

2014. okt. 21. 20:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
utsó vagyok, egy olyan üggyel kapcsolatban,ráadásul amiért lehet bíróságra kell mennem, (felperes leszek) , meg am. is olyan és annyi dolog jött össze,h kb már nem is vagyok a víz tetején.
2014. okt. 21. 21:13
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg depressziós. Nekem a nagymamám csinálja ugyan ezt. Ő is depressziós.

Apukád mit szól ehhez az egészhez?

Nálunk egyszer nagyim barátnője borult ki egyszer és azt mondta: "Ha ennyire mindegy már neked, akkor vegyél egy koporsót és feküdj bele."

Plusz mi is próbáljuk nem meghallani, amikor panaszkodik.

2014. okt. 21. 21:14
 13/18 A kérdező kommentje:
Apukam sajnos nem latja hogy ez a helyzet, o elhiszi amit anya mond, ahogyan az ocsem is. En lassan 18 leszek
2014. okt. 21. 21:15
 14/18 anonim ***** válasza:

Mondd neki, hogy nézzen a fájdalmaira valamit a neten, majd attól elmúlik, amit megvesz rá, aztán menj ki az adott helyiségből a szobádba.

Ennyit tudsz tenni. Később költözés.

2014. okt. 22. 00:07
 15/18 anonim ***** válasza:
Fú, hát én szivesen átveszem az állását.:)
2014. okt. 22. 01:28
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, sajnos a mama igen önzőcske kis energiarabló. Mivel az apukád elhiszi neki, már réges rég beleszokott ebbe a szerepbe. Csak játszmázik. Ráadásul biztos okos asszonyról van szó, ha főnök is egyben. Azaz tudja jól, mit csinál, vagy legalábbis meg kellene neki érteni dolgokat és nem a hülyét játszani.

Szerintem Nálad ennek kezelése lehet az egyik felnőtté válásod folyamata. Nehéz egy, pláne anya-lánya viszonylatban, mert itt két női energia is harcolni fog egymással. Egyébként az sem kizárt, hogy ne az anyukád, hanem Te kérdd szakember segítségét, hogyan vészeld át az átalakulási folyamatot (mert a leválás neked is nehéz lesz), ha Neked ez fontos. Persze úgy, hogy közben a tisztelet és a szeretet megmaradjon az édesanyád felé!:) Sok sikert:)

2014. okt. 22. 11:31
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon hasonló a helyzet Apukámmal. Nagyon szeretem őt, de az őrületbe kerget a hülyeségeivel. Azt hittem a tinikorral elmúlik, most már felnőtt vagyok, külön élek, de még mindig ugyanaz a hozzáállása hozzám. Egyszerűbb lenne, ha nem szeretném, és lepergetném magamról a támadásait, de pont ezért nehéz, mert szeretem.

Nagyon szeretném azt mondani, h majd idővel jobb lesz, vagy lesz megoldás, de sajnos a saját példámból úgy gondolom, h nem lesz, nem akarlak áltatni. Ha én visszamehetnék az időbe, és újra csinálhatnám, akkor azt csinálnám, h megeddzeném magam még ilyen fiatalon, és ELFOGADNÁM, h ő ilyen, már nem változik, és a legjobb, amit tehetek az ügy érdekében az az, h másképp nézem a történteket. Sír, nyavajog, beszól? Ráhagyom. Semlegesnek mutatkozom. Ha nem lesz hallgatósága, előbb-utóbb csak megunja.

És az önértékelésedet tessék gatyába rázni!! Ebből ne engedj! Igenis állítsd fel magamban az érveket, h miért vagy értékes ember (és még mennyi lehetőség van benned, hiszen csak 18 vagy), és fejlődhetsz nagyon magasra, ha akarsz. Semmi esetre se hidd el neki, amikor értelmetlen, ok nélküli negatív kritikával bombáz! (3 nyelven beszélek folyékonyan és olyan területen dolgozom, ahol nagyon fontosak a kommunikációs készségek. Ennek ellenére Apu nagyon sokszor mondja, h "beszélj rendesen, ne őőzzél! - pedig nem őőzök! - Na túlragoztam. Lényeg, h láss tisztán, és ne hidd el neki, mikor el akarja hitetni veled, h béna és mihaszna vagy. )

puszi

30N

2014. okt. 22. 14:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Amíg nem tudsz elköltözni és önálló életet kezdeni, addig szerintem csak a teljes ignorálás a megoldás. A napi első jajongásnál kérdezd meg, hogy segíts-e és ha azt mondja nem, akkor arra a napra legyen ennyi a panaszkodással kapcsolatos kommunikáció. Ezen kívül ne reagálj SEHOGY, mintha nem is hallanád vagy kezdj más témába. Aztán másnap ugyanígy, mint egy robot.
2014. okt. 22. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!