Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy meg nem született baba...

Egy meg nem született baba lehet ilyen hatással valakire? Képes a változásra szerintetek?

Figyelt kérdés

Adott egy 23 éve srác, akinek az eddigi élete egy hatalmas buli volt, költötte a pénzt, szórakozott, utazgatott. Szóval egész életében azt csinált, amit akart, sosem korlátozták.

Viszont ettől függetlenül nem megbízhatatlan, vagy bármi ilyesmi. Tudom, mert ő a barátom.

Csütörtökön megtudtam, hogy terhes vagyok. Pénteken elmondtam Neki és azt is, hogy nem hiszem, hogy jó ötlet lenne, ha megtartanám. Viszont Ő szeretné...

Elmondtam Neki, hogy ez felelősséggel jár és ha nem tetszik Neki, akkor nem csinálhat úgy, mintha nem létezne. Meg hogy akkor nem járhatunk folyamatosan koncertekre, bulikba, hanem a hét nagy részén az estéket, éjszakákat itthon töltenénk.

Aztán mondta, hogyha akarom, akár még ebben a hónapban feleségül vesz. Rá sem ismerek, teljesen odavan a babáért, pedig meg sem született.

Én még csak most kezdtem az egyetemet, így a terveimnek annyi lenne.

Fogalmam sincs, hogy most mi jött rá... Szerintetek tényleg képes valaki ilyen nagy változásra?

Vagy ha valaki volt hasonló helyzetben, ott mi lett a dolog vége?

(A "védekezni kellett volna" és a hasonló stílusú válaszok NEM érdekelnek.)

2014. okt. 19. 23:55
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
69%
29: a kérdés már csak az, miért is vagy együtt egy ilyen jóra való emberrel, pláne, ha csak ilyen szépen tudsz róla nyilatkozni?
2014. okt. 22. 14:26
 32/40 anonim ***** válasza:
Na hát ezt én sem értem. Egy olyan pasi aki előttem már 4 nőt "felfalt", az majd pont engem nem fog... Logikus.
2014. okt. 22. 14:32
 33/40 anonim ***** válasza:
azért meséld el hogy döntesz. nem értem a többieket, mintha az ember sosem nőne fel.. pedig egyszer felnövünk és megkomolyodunk mindannyian nem? Minket is lehet elástak így, mikor buliztunk, meg hülyeségeket csináltunk, de én a magam nevében és férjem nevében tudok beszélni, megkomolyodtunk, felnőttek lettünk..amely pillanat azért mindenki életében el kell hogy jöjjön, csak a kommentelők szerint nem.
2014. okt. 24. 21:33
 34/40 anonim ***** válasza:
15%
Én nem szülném meg. Egyrészt azért, mert 23 évesen és most 2 évvel később is éretlennek érzem magam az anyaságra és nem akarok a gyerekkel kitolni, hogy olyan anyja legyen, aki elcseszi a nevelését (csak magamra gondolok most). Másrészt: nyilván mindenki tervezi valahogy az életet. Ma már egy nőnek ritkán adatig meg, hogy talál magának egy megbízható, szerető párt és jöhet is a gyerek. Ma már először munka kell, egzisztencia, hogy legyen mire szülni. Harmadrészt: most örül a párod, persze és ez jó :) És lehet, hogy élete végéig úgy érzi majd, ez volt a legjobb döntése. De lehet, hogy fél év, 1 év, x. év után úgy gondolja, hogy "Mégis mi a fenét keresek én itt? Fiatal vagyok apukának, még jó pasi vagyok és annyi, gyerek nélküli csaj van a világon! Viszlát!" Bármi történik ,te maradsz ott a gyerekkel, munkatapasztalat nélkül, aktuális munka nélkül és végzettség nélkül.... ez nagyon-nagyon nem hangzik jól se neked, de ami még fontosabb: a gyereknek sem. A gyerek érdeke legyen az első, így gondolt végig a dolgot. Utána a te érdekeid szerint is gondolt át, aztán dönts.
2014. nov. 15. 00:11
 35/40 anonim ***** válasza:
Na mi lett? Megtartodttad? Együtt maradtatok?
2014. nov. 15. 23:38
 36/40 anonim ***** válasza:
47%
34-es: persze a gyerek érdeke inkább meghalni, nem??? húha
2014. nov. 16. 01:09
 37/40 anonim ***** válasza:
48%
36-os: mert úgy élni, hogy kajára alig jut pénz, az ku.rva fasza ám.... észlény.
2014. nov. 16. 10:05
 38/40 anonim ***** válasza:
55%
te valami javasasszony vagy, vagy mégis miből tudod megjósolni, hogy nem fog jutni ételre a kérdezőnek?
2014. nov. 16. 16:20
 39/40 anonim ***** válasza:
41%
És te Csipkerózsika vagy tán? :) Nem mindenkinek van tündérmesébe illő élete, tökéletes anyagi helyzettel, családfővel, támogató nagyszülőkkel.... nyisd ki a szemed és nézz körül mi az átlagos családi állapot Magyarországon. Dióhéjban: munkanélküliség, csonka családok, frusztrált szülő, mert a számlák jönnek, viszont a fizetés, ha van, nagyon kevés. Még diplomával se szülnék ide gyereket, nemhogy bármilyen végzettség és élettapasztalat nélkül.
2014. nov. 16. 19:37
 40/40 anonim ***** válasza:
0%

sajnálom, hogy ennyire negatívan látod a világot. ami érdekes, hogy bangladesben nem félnek szülni, csak a világ jobbik felén.

nyugodtan féljél tovább.

2014. nov. 17. 01:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!