Van egy kisfiam. Előre leszögezem, nem vagyok terhes, nem tervezünk babát még, de sokat gondolkodok a témán. Jó lenne ha lenne kistestvére, de jelenleg úgy érzem nem azért szülnék meg szeretnék még egy babát, hanem igazából azért, hogy legyen a fiamnak testvére. Ő most 1,5 éves. Igazi rosszcsont, eleven kisfiú, minden energiámat kiveszi belőlem. Baromira nem érzem, hogy képes lennék mellette még egy babát gondozni és szeretni. Nyilván addig nem is fogok szülni amíg ez az érzés bennem van, csak nem tudom, hogy megváltozik-e ez valaha? Vagy egyszerűen nekem nem való 2 gyerek? Volt valaki még így?
Hát nagyjából én is így érzem. Nekem 6 éves már a lányom, nálam nem jött el az az érzés, hogy de jó lenne még egy. Mivel már 40 vagyok, szerintem a lányom egyke lesz. Nem érzem magam elég erősnek egy másik babához. Ez van.
2014. aug. 29. 14:05
2/13 anonim válasza:
Miért csak te gondozod? Miért nem mész inkább vissza dolgozni, gyerek mehet bölcsődébe, és a pároddal megosztva végzitek a gyerekneveléssel járó dolgokat.
2014. aug. 29. 14:06
3/13 anonim válasza:
Várj még a másodikkal, velem is nagyon nehéz volt anyukámnak, ezért csak 4 éves koromban született a tesóm. Egyébként a 4 év az nagyon optimális korkülönbség szerintem, nekünk nagyon bevált.
2014. aug. 29. 14:07
4/13 anonim válasza:
3 éves a lányom, gyanezt érzem én is. MIndenki azzal jön, hogy nem szeretem igazán, ha nem adom meg neki a legnagyobb ajándékot, egy testvért. Biztosan így van, de annyira fáradt és kimerült lettem a mádosik év végére, hogy most mikor összeszedtem magam, minden szempontból, újra dolgozom és a lányom megért mindent, bárhova elmehetünk együtt, bármit csinálhatunk, kezdjem újra....a férjem ugyanígy érez. Egyelőre várunk...35 éves vagyok, so időm nincs...
2014. aug. 29. 14:07
5/13 anonim válasza:
Nem csodálom, hogy egy eleven másfél éves mellett nem vágysz babázásra... Lehet, hogy később ez megváltozik, lehet, hogy nem. Csak azért ne terheld le magad, hogy testvér legyen, szerintem az a gyerekeknek se lenne jó. Akkor legyen, ha Te is és a férjed/párod is szeretné.
(Mondom ezt úgy, hogy egyke voltam s jó lett volna egy jobbféle testvér. Egy rossz nem. Ugyanez vonatkozik az apákra. Tudom, milyen egy nem jó. Inkább a semmi. S szuper, ha valakinek jó van.)
2014. aug. 29. 14:20
6/13 anonim válasza:
14:07-es Ha ez vigasztal, az én ismerősi körömben sok olyan testvérpár van, akik esetében nem ajándék, hanem az élet legnagyobb csapása, hogy van testvérük. Nincs garancia, hogy olyan személyiségek lesznek, akik kijönnek egymással és ugyanúgy állnak a testvér témához.
2014. aug. 29. 14:21
7/13 A kérdező kommentje:
Én még csak 30 vagyok, időm az még van. :-)
Még olyan idiótaságok jutottak az eszembe, hogy 1 gyerekszoba van, össze lehet rakni egy újszülöttet egy négyévessel?
2014. aug. 29. 14:21
8/13 anonim válasza:
A legtöbb embernek első sem való, nemhogy második. Nevelik egy ideig, aztán visszamennek dolgozni és ennyi. A gyerek neveletlen hülyegyerek lesz akivel senki nem törődik megfelelően.
2014. aug. 29. 14:25
9/13 anonim válasza:
Volt. Például én. Sosem kívántam második gyereket. Eleve csak eggyel tudtam elképzelni az életem.
2014. aug. 29. 14:44
10/13 anonim válasza:
Lehet a 4 év Optimális, csak nálunk 1 és negyed éves a gyermek és a párom 41, nem tudom akkor még érdemes-e még egy
gyermeket bevállalni. De én is egyke vagyok és rendes pasinak tartanak, maximum nem lesz testvére.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!