Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan, hogy valakinek nem...

Van olyan, hogy valakinek nem való második baba?

Figyelt kérdés
Van egy kisfiam. Előre leszögezem, nem vagyok terhes, nem tervezünk babát még, de sokat gondolkodok a témán. Jó lenne ha lenne kistestvére, de jelenleg úgy érzem nem azért szülnék meg szeretnék még egy babát, hanem igazából azért, hogy legyen a fiamnak testvére. Ő most 1,5 éves. Igazi rosszcsont, eleven kisfiú, minden energiámat kiveszi belőlem. Baromira nem érzem, hogy képes lennék mellette még egy babát gondozni és szeretni. Nyilván addig nem is fogok szülni amíg ez az érzés bennem van, csak nem tudom, hogy megváltozik-e ez valaha? Vagy egyszerűen nekem nem való 2 gyerek? Volt valaki még így?
2014. aug. 29. 14:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nekem 12 év telt el 2 szülés között. Mindig meg tudtam volna csapkodni a "szülj neki testvért" embereket. Nem a nagyobbik gyerekkel vállalunk babát, hanem a társammal. Ha eljön az idő érezni fogod. Előtte felesleges...
2014. aug. 29. 14:53
 12/13 anonim ***** válasza:
Nálunk négy év a korkülönbség, másfél évesnél én se tudtam volna elképzelni, és utána is paráztam, hogy fogom-e úgy szeretni a kicsit, mint a bátyját. Jelentem, igen. És nálunk - a nagy kifejezett kérésére - egy szobában vannak kezdettől. Imádják egymást (most hat, illetve kettő évesek), szóval igen, az érzés megváltozhat és sülhet el nagyon jól. Ugyanakkor nincs rá garancia, és nem minden testvér "az élet legnagyobb ajándéka", csak emiatt szülni nem érdemes.
2014. aug. 29. 15:51
 13/13 A kérdező kommentje:

jadejó:-)

Köszönöm a válaszokat, jó érzés, hogy nem csak nekem vannak ilyen gonolataim!

Utolsó és nem zavarják egymás napirendjét? Iskola, óvoda, éjszakai ébredések, ilyenekre gondolok! Tényleg érdekel, hogy vannak meg együtt a gyakorlatban. Ebben a korban ez még elég nagy korkülönbség.

2014. aug. 29. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!