Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy meg nem született baba...

Egy meg nem született baba lehet ilyen hatással valakire? Képes a változásra szerintetek?

Figyelt kérdés

Adott egy 23 éve srác, akinek az eddigi élete egy hatalmas buli volt, költötte a pénzt, szórakozott, utazgatott. Szóval egész életében azt csinált, amit akart, sosem korlátozták.

Viszont ettől függetlenül nem megbízhatatlan, vagy bármi ilyesmi. Tudom, mert ő a barátom.

Csütörtökön megtudtam, hogy terhes vagyok. Pénteken elmondtam Neki és azt is, hogy nem hiszem, hogy jó ötlet lenne, ha megtartanám. Viszont Ő szeretné...

Elmondtam Neki, hogy ez felelősséggel jár és ha nem tetszik Neki, akkor nem csinálhat úgy, mintha nem létezne. Meg hogy akkor nem járhatunk folyamatosan koncertekre, bulikba, hanem a hét nagy részén az estéket, éjszakákat itthon töltenénk.

Aztán mondta, hogyha akarom, akár még ebben a hónapban feleségül vesz. Rá sem ismerek, teljesen odavan a babáért, pedig meg sem született.

Én még csak most kezdtem az egyetemet, így a terveimnek annyi lenne.

Fogalmam sincs, hogy most mi jött rá... Szerintetek tényleg képes valaki ilyen nagy változásra?

Vagy ha valaki volt hasonló helyzetben, ott mi lett a dolog vége?

(A "védekezni kellett volna" és a hasonló stílusú válaszok NEM érdekelnek.)

2014. okt. 19. 23:55
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
73%

Ha van ki fizesse az egyetemet levelezőn,van ki eltartson,ruházzon, és segítsen a babát is eltartani,akkor hajrá,szüld meg.

Ha úgy érzed, téged nem érdekel a dolog,ne szüld meg.Jól gondold át,és legyen közös döntés.

2014. okt. 20. 09:55
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Én csak is akkor tartanám meg, ha lenne egy "B" verzióm arra az esetre, ha apuka meggondolja magát. Természetesen vele ezt nem közölném, hogy fejben, vagy esetleg tudatosan spórolva készülök egy másik lehetőségre is.

Ha van támogatásod az apukán kívül, (például szülők) és meg tudnád oldani hogy felneveld a gyereket ha egyedül maradnál (anyagilag és érzelmileg) akkor vállald be. Bár első leírásra nem sok jót látok ebből a viszonyból...

Sajnos a leendő apuka nem akkor fog rádöbbenni, hogy változás lesz amikor a pocakod nőni fog, hanem amikor már megszületik a gyerek. Ha majd akkor jönne egy koncert amire el akar menni és választania kellene, hogy otthon marad veled és a gyerekkel vagy elmegy a buliba, akkor 80%-ra mondanám, hogy bulizni fog a haverjaival. Nem alapozhatsz arra, hogy ő bemondásra hogyan képzeli el a gyerekvállalást. Sokan, akik ráadásul tervezik tudatosan a gyereket, akkor döbbennek rá, hogy bizony nem arról szól, hogy tisztába teszem, megetetem és altatom/játszok a gyerekkel. Sokkal nagyobb felelősséggel, türelemmel, odaadással, és lemondással jár mint ahogyan azt képzeli az ember. Jól gondold át, hogy hogyan döntesz.

2014. okt. 20. 10:30
 23/40 anonim ***** válasza:
83%
Az Én párom ugyanilyen, csak 53 éves. Tavaly lettem terhes, persze Én 40 vagyok, és van már két gyerekem. Nekem is ígért fűt, fát virágot, de Én elvetettem. És jól tettem. Semmit nem változott, ugyanugy jár bulizni, nem akar lemondani semmiről, sőt szerinte egy pici babát is lehet vinni bárhová. persze továbbra is akarna gyereket, de én nem. Nagyon gondold meg mit teszel, a magad és a gyermeked életét tarts szem előtt!
2014. okt. 20. 10:39
 24/40 anonim ***** válasza:
58%

utolsó, talán akkor lemondott volna a bulizásról, ha lett volna értelme.

így, hogy elvetetted, mire föl várod a változást, nem értem.

2014. okt. 20. 11:25
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántásból, de mostanában egyre nagyobb divat a 18-22 évesek körében a semmire gyereket vállalni úgy hogy még a szülőkkel laknak és talán munkájuk sincs. Ha bulizni akarnak, lepasszolják a gyereket a nagyszülőknek, és mennek bulizni. Kérdező: nagyon aggódsz amiatt hogy jó apa lesz-e a párod, de még az sem biztos hogy TE belőled jó anya lesz! Magadba is kéne nézni, nem csak a pasidon agyalni.

Bocsánat ha nem így van, de én most ezt látom a fiatalok körében. Baba mellett is ugyanúgy buliznak, elmennek koncertre, isznak, füveznek. A babára meg vigyázhatnak a nagyszülők.

2014. okt. 20. 14:14
 26/40 anonim ***** válasza:
61%

"a gyermeked életét tarts szem előtt!"

Aham, es aztan öld meg, ha kenyelmetlennek tunik.

Gratulalok.

2014. okt. 20. 22:12
 27/40 anonim ***** válasza:
79%
Az élet minőségét tartsa szem előtt. Nem mindegy, hogy valaki csak létezik vagy él.
2014. okt. 20. 22:59
 28/40 anonim ***** válasza:
azért, mert valakinek nincs apja, még nem csak létezik.
2014. okt. 21. 01:03
 29/40 anonim ***** válasza:
61%

Kedves 24-es.

Mire várom a változást? semmire. Tudod, van gyereke, méghozzá 4. A legkisebbet 16 éves, most vágták ki a suliból, mert csak bulizni, meg csavarogni tanította. dolgozni csak akkor dolgozik ha kedve tartja. Megváltozott volna a gyerek miatt? Csudát. Előttem már négyen kipróbálták,láttam a jövőt magam előtt. Jó döntést hoztam, bár megkínlódtam, de egyedül nem tudtam volna felnevelni.

2014. okt. 22. 10:59
 30/40 anonim ***** válasza:
Kérdező!! Lesz a sztorinak folytatása?
2014. okt. 22. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!