Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagykorúak, akik a szüleinél...

Nagykorúak, akik a szüleinél laknak, Ti mennyit adtok haza?

Figyelt kérdés
2014. okt. 19. 22:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Tőlem sem kérnek, mert elég nekik a nyugdíjuk. Sőt, még ők adnak nekem, pedig nem vagyok rászorulva egyáltalán.
2014. okt. 20. 00:30
 12/26 anonim ***** válasza:
83%

20 éves vagyok, tanulok, ösztöndíjat kapok. Tudnám állni a kajámat, be tudnék szállni a rezsibe, maradna költőpénzem is és félre is tudnék rakni kicsit.

Nem adok haza semmit, mert nem engedik. Csak a szórakozást kell állnom, fizetnek mindent. Nem örülök neki annyira, de ragaszkodnak hozzá. Persze nem hülyeségre költöm el, félreteszem, hogy tudjak menni egyetemre, illetve legyen jogosítványom és egy autóm.

2014. okt. 20. 06:36
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Én, mikor anyummal laktam kettesben, fizettem a rezsi felét, meg a kaja felét. Azt mondta neki megfelel, nekem sem volt vele gondom...
2014. okt. 20. 09:17
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Szülőként az a véleményem, az a legfontosabb, hogy a család anyagi helyzetét figyelembe véve legyenek kialakítva az együttélés szabályai és legyen terv a különköltözésre is. Nem tartom jónak, ha egy anyagilag gyengén álló szülő erőn felül segít, ezzel tönkretéve a saját anyagi körülményeit, mint ahogy azt is hibás döntésnek tartom, ha egy fiatal felnőttnek semmit nem kell állni a megélhetési költségekből, de ez mellett azt sem várják el tőle, hogy ennek fejében takarékoskodjon pl a jövőbeni önállósodására.

Egyszer mindenkinek felnőtt életet kell élni. A nagykorúvá válás csak egy állapot, bekövetkezik akaratunktól függetlenül is, de a felnőtté válás már egy másik szint. Felnőttnek az számít, aki önálló, felelős döntést képesek hozni pl arról is, hogyan kell kiszámolni a megélhetési költségeket közös háztartásban.

2014. okt. 20. 09:36
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Mikor a férjemmel ott laktunk ( 20 éves kortól 22-ig) akkor 120-at kellett hazaadni, emellett elég sűrűn volt,hogy megoldottuk magunknak a kaját. Ezért költöztünk el. Szerintem 70-80is elég lett volna , csak hát akkor a nem dolgozó családtagok nem kaptak volna semmit....
2014. okt. 20. 09:52
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
09.52-es, ez nagyon szomorú, amikor egy szülő így viselkedik.
2014. okt. 20. 10:04
 17/26 anonim ***** válasza:
Kategorikusan megtiltották, hogy rájuk költsem a pénzem, egyébként nem is szorulnak rá. Bevásárolni szoktam és a kocsimat vihetik bármikor. Színház jegyet szoktam nekik venni vagy vacsizni viszem őket mikor hogy. Sokkal szívesebben veszik ha elmegyünk pl kirándulni és valamire meghívom őket, direkt a kezemből pénzt nem fogadnak el.
2014. okt. 20. 11:07
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért a 120ezer Ft az durva, én összesen nem keresek ennyit.

Én havi 40000Ft-ot adok haza, én takarítok, mosok és a kertet rendezem. Néha hozok kenyeret, gyümölcsöt vagy ilyesmit, de nem sűrűn.

2014. okt. 20. 11:23
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk azért 120 mert anyám tele van hitelekkel csak ha férjhez megyek vagy elköltózm nem tudom mit csinál majd a 120 am nélkül
2014. okt. 20. 11:39
 20/26 anonim ***** válasza:
Nalunk is ugy volt mint 17esnel, sosem engedtek h barmit vegyunk, ezert neha bevasaroltunk, kedveskedtunk valami extraval amit maguknak nem vettek volna meg, azota is tamogatnak amivel tudnak, pedig mar kulon csaladom van. Imadom oket:-)
2014. okt. 20. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!