A szüleim nem értik meg, hogy miért járok csak havonta "haza". Mit tennétek a helyemben?
A férjemmel hétköznaponként dolgozunk (nyilván), hétvégén pihenni, programokra menni és kirándulni van kedvünk. Az ő szülei bp-iek, az enyémek 200 km-re laknak.
A szüleim nem értik meg, hogy azért csak havonta járok haza, mert:
1. A férjemet nem akarom magammal cipelni 2 napokra (neki is lenne mit csinálnia hétvégente, pl. dolgozni, a barátaival találkozni, pihenni, háztartással foglalkozni). De utálok nélküle aludni...így is sokat vagyunk itt-ott a másik nélkül külföldön.
2. Nem mehetek le vonattal egy 4 órás útra úgy, hogy még vissza is jöjjek, ott aludni nem tudok, mert a régi szobámban csak egy fotel van, azon nem alhatok...És több, mint 8 ezer oda-vissza a vonatjegyem. Az kettőnknek 16.000, ami egy szép kis balatoni hétvége lehetne, nem egy Kelet-Mo-i vonatozás.
3. Ők is jöhetnének (ingyen utaznak), kocsijuk is van, nemcsak vonaton jöhetnének. De nekik valahogy nem a találkozás a fontos, hanem hogy OTTHON legyek velük.
Egyébként már 8 éve külön élek (egyetem eleje óta), és tény, hogy a házasságom előtt többet hazajártam, volt, hogy minden nyáron ott töltöttem a szabimat, ha nem volt kapcsolatom.
Tartozom szerintetek annyival nekik, hogy gyakrabban hazamegyek, mint havonta? Mostanában folyton megy a veszekedés, meg a "hát, te tudod, kislányom" vagy "persze, mi megértjük, de..." :)
27N
Nem, szerintem teljesen normális, hogy havonta jársz haza, én szerintem még ritkábban megyek a szüleimhez, pedig mindannyian budapestiek vagyunk.
Gondolj bele, az én szüleim elváltak, tehát eleve külön helyre kell mennem, plusz ugye a párom szülei, az nálunk azt jelentené, hogy havonta egy hétvégénk marad, amikor nem kell szülőznünk...
Férjed van, külön életed van, ezt meg kellene érteniük. Próbáltad nekik elmondani ezeket az indokokat?
ezerszer, és akkor jön a "hát te tudod":)
Persze, külön életem van, de a hugim abban a városban lakik, ahol ők és ugye őt sokat látják, a gyerekeit is, és emiatt szerintem nem tudják megkülönböztetni a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!