Meleg fiú vagyok és félek a vallásos családomtól. Mit tegyek?
Költözz el toluk jo messzire
enis azt csinaltam
Hát.. egyszerre két vélemény is bennem van..
Az egyik, hogy szerintem nem kell hogy tudjanak róla, legalábbis addig nem, mielőtt elköltöznél. Mármint.. huh mondjuk ez menekülés lenne. Szóval hogy mondjuk megmondod hogy Apa meleg vagyok. Megnézed a reakcióját, de közbe neked ugye már ott van mint lehetőség hogy elköltözz, szóval hogyha gázos a helyzet akkor tudsz lépni, és nem elviselni esetleg azt amitől félsz, hogy kapnál.
Szóval.. szerinted faterod mi reagálna a dologra?
A másik vélemény: Mivel te félsz ettől, a legegyszerűbb módja, hogyha elébe mész a dolgoknak. Leülsz vele szemtől szembe, és megmondod neki, hogy Apa, én meleg a vagyok, a fiúkat szeretem. Ettől téged még ugyanúgy szeretlek.
Nos... nehéz ügy. Sok sikert :)
21/f
Na hát ez elég kényes kérdés. Ha az apukád valóban istenhívő ember, és nem csak megjátssza, hanem komolyan az, akkor el kell fogadnia a dolgot, hisz nem tehetsz róla, nem te döntöttél így. Gondolom nem divathomi vagy, hanem tényleg így születtél. Márpedig egy hívő embernek szeretnie kell Isten minden gyermekét, főleg a sajátját.
Ha viszont apukád begyöpösödött vallási fanatikus, akinek nem a szeretet, hanem a Biblia szó szerinti értelmezése a fontos, akkor nem mondanám el neki. Elköltözöl jó messzire, hogy ne jöjjön rá hogy élettársad van, ha hazajársz hozzájuk, nem beszélsz róla.
Vagy várj, amíg elnem költözöl vagy légy bátor és mond el most apudnak. De ha történt valami írd meg.
Hajrá..
19/fm
4A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. 5Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. 6Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. 7Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. 8S a szeretet nem szűnik meg soha.
Ha vallásosak, biztosan ismerik Korintusiaknak írt I. levelet. Ott a válasz benne.
23 éves vagyok és én is vallásos családból származom, bár én félárva vagyok.
Én is sokat vívódtam, hogy mondjam el a homoszexualitásomat, de végül is megtettem olyan 18-20 éves korom környékén, anyámmal voltak mély pontok, de 2013-ban elfogadta, talán az is közre játszott, hogy elmentem Pride-ra + hogy 2 meleg filmet is megnézett, az egyiket ő kezdte el nézni.
Ha szeretnek elfogadják, ha nem akkor mindegy mit gondolnak nem? Coming out előtt azért az ember érzi, hogy fognak reagálni a környezetében lévő emberek.
Az a szülő-gyerek viszony nem normális, ahol pl. a melegség gondot okoz.
9-es vagyok, kiegészítés:
Szóval a szülinappal csak azt akartam mondani, hogy inkább ne időzíts valami emlékezetes, jeles napra.
Ja, és kib'szottul irigylem azokat a kommentelőket, akik azt hiszik, ez az egész annyira egyszerű, hogy ha szeret, úgyis elfogad, ha meg nem, le van szarva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!