Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 éves vagyok de semmi magán...

20 éves vagyok de semmi magán életem nincs . Mit csin?

Figyelt kérdés
a szüleim nem engedik h bezàrjam a szobàm ajtaját akkor se ha a baràtom itt van. Van èrettsègim szakmàm ès lehetett volna egy komoly munkahelyem reklàmtervezőkènt de nem engedik a szüleim mert 200km re van ès úgy tettek ha elmegyek megölik magukat. Nem bírom màr! Nagyon kicsi faluba élek 2 utca 50 fős lakos egy bolt semmi munka. Nem akarok itt megöregedni munkanélkülin nem ezèrt tanultam! A szüleim nem értik meg mit csinàljak? Màr az öngyilkossàgon jàr az agyam
2014. okt. 16. 22:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Amely szülők öngyilkossággal fenyegetőznek, azok nem szokták megtenni, csak zsarolnak. De amúgysem Te lennél a hibás.

Nagyon furán gondolkodnak, mit mondjak. Nem engedik, hogy DOLGOZZ??? Milyen már ez. Már leírták azt, amit kell, éld az életed, ne hagyd magad... Mire jó az, ha ott penészedsz?

Az öngyilkosság pedig nagyon buta dolog, még a szüleidnek is rosszabb lenne úgy, mint egy távol dolgozó gyerekkel, Neked pedig pláne. Ha már ott tartasz, hogy öngyilkosság, akkor miért nem lépsz és élsz, ezt nem értem. Akkor már úgysem foglalkozol a szüleiddel, mert nem bírod. Annyi erővel le is léphetsz. Aztán persze majd lenyugodnak, látogatod őket, meg minden. Minden normális embernek egyértelmű, hogy mit kell tenned... A szülők nem köthetik le magukhoz a gyereküket...

2014. okt. 16. 23:22
 12/19 anonim ***** válasza:
Az élet rendje ha a gyermek elvégzi az iskolát és azután megpróbál a saját lábára állni! A szüleid biztosan megértik,hogy csak a ledolgozott évek után van:nyugdíj,egészségbiztosítás stb... Egyedüli gyerek vagy,van testvéred? Önmagad fenntartására dolgoznod kell! Beszéld meg a szüleiddel mikor látogatsz haza,vagy ők mikor mehetnek el hozzád? Ahhoz több időt kell eltölteni a munkahelyen,hogy tervezetként felmerüljön,hogy a szüleid közelebb költözzenek hozzád,egyáltalán nem könnyű eladni a házat vidéken. Ne az öngyilkosságon gondolkozzál,hanem azon,hogy munkahelyet találj és fel tudj készülni a saját életedre! Pár év vagy a kapcsolatod komolyra fordulása következtében, már a házasság vagy a gyermeknevelési téma fog előtérbe kerülni! Elhiszem,hogy a szüleid nagyon féltenek,de megoldásként szóba kerülhet a gyakori telefonálás illetve levélváltás velük,hogy megnyugodjanak felőled:képes vagy az önálló életre! Sok sikert és legyél ügyes!!!!!
2014. okt. 17. 05:18
 13/19 A kérdező kommentje:

van egy 26 éves bátyjám őt se engedik itt van az élettársâval de a bátyjàm nem is akar innen elmeni . Talàn ezért akarjàk h énis itt legyek?! csak a tesom nem akar gyereket ink apuci meg anyucit akarja .

Èn nem akarok ilyen lenni én 26 éves koromra csalàdot akarok !

2014. okt. 17. 08:45
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok tanâcsot!!:-)
2014. okt. 17. 08:45
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Tanácsot nem nagyon tudok adni, mivel én is hasonló helyzetben vagyok, de nagyon remélem, hogy neked sikerül kitörnöd ebből! Szurkolok neked, hogy olyan életed legyen, amilyenre vágysz! :)

2014. okt. 17. 11:20
 16/19 anonim ***** válasza:

Nehéz lesz, mert zsarolni fognak (és ezt tudd előre, és készülj fel rá), de menned kell. Nem lesznek öngyilkosok, hidd el. Éld az életed, mert majd nagyon megbánod visszatekintve, hogy a zsarolásuk miatt szenvedtél évtizedeket.

Ide írhatsz, mi szurkolunk! :-)

2014. okt. 17. 13:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Tűnj el onnan minél előbb. Mentsd magaad!!! 2. voltam.
2014. okt. 17. 14:42
 18/19 anonim ***** válasza:
3.*
2014. okt. 17. 14:42
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem 20 éves vagy azt csinálsz amit akarsz! Ha akarsz elmész.

Mit reagálsz mikor nem engedik szüleid, hogy bezárd a szobád? És barátod erre mit reagál? El kéne menned az biztos, a saját érdekedet nézd, tartsd a szüleiddel olyan szinten a kapcsolatot, ami még nem túl megterhelő számodra sem lelkileg, sem fizikailag. Ők nincsenek tekintettel rád, miért hagyod, hogy irányítsanak?

Ha akarsz elmész, ez a véleményem.

Sok sikert! :)

2014. okt. 17. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!