Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kérjem ki a szüleim...

Hogy kérjem ki a szüleim véleményét úgy, hogy ne tegyenek aztán nekem keresztbe?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy motort szeretnék venni kölcsönre. Ki van nézve a gép, de szeretném kikérni a szüleim véleményét, hogy hogy kéne intéznem, hogy a lehető legjobban jöjjek ki belőle. A helyzet az, hogy nagyon nehéz bármit is megbeszélni velük, mert folyton rám akarják erőltetni az akaratukat. Ha valami olyat csinálok ami nem tetszik nekik, igyekeznek keresztbe tenni nekem. Pl. már tavaly is le akartam cserélni a motoromat, amikor még édesapámnál dolgoztam. Tudta ezt ő is, ezért csak részmunkaidőre voltam bejelentve, hogy ne kaphassak kölcsönt, meg hasonló dolgok. Mivel még elég fiatal vagyok, nem tudtam mást tenni, mint lenyelni a békát, és valamiféle tapasztalatot szerezni, hogy aztán máshol tudjak elhelyezkedni. Most itt az alkalom, hogy valóra váltsam az álmomat, de szeretném kikérni a tapasztaltabbak véleményét. Hogy nyissak feléjük, hogy ne lássam kárát?

2014. okt. 16. 21:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Na azokat, amiket ide leírtál (kockázatok, előnyök taglalása), add elő a szüleidnek. Mivel apád motorozik, megvan az előnye, hogy átérezheti miről van szó, és tudsz érzelmi húrokat pengetni nála, hogy ennyire meg annyira szeretnéd, mehet vele egy kört, stb. (Nálam pl. nem tudnál, mert nagyon veszélyesnek tartom a dolgot.) Ennél többet nem tudsz tenni annak érdekében, hogy minimalizáld, mennyire szedik le a fejed. És még azt is elsütheted, amit itt leírtál, hogy azért kéred az ő tanácsukat, mert tapasztaltak, számít a véleményük, de közben tedd világossá, hogy a motort mindenképp szeretnéd, csak a megszerzés módján gondolkodsz. Szóval az minden jó, amit ide leírtál, szülőknél érvszámba megy. Sokat úgyse tehetnek, mert ők vittek bele a dologba...

Na remélem ezek után hogy tanácsot adtam, túl fogod élni a motorozást. Sok sikert!

2014. okt. 17. 11:21
 22/27 A kérdező kommentje:
Egy ideje már pedzegetem náluk a motorcserét, meg tudják is hogy mindigis egy ilyen motorra vágytam. Múltkor amikor az édesapám látott pályán menni a mostanival, mintha kicsit megenyhült volna, és meg is dícsért hogy jól megyek. Bepróbálkozok nála ma este, aztán meglátjuk :)
2014. okt. 17. 11:35
 23/27 anonim ***** válasza:

Azért a lakás és a motor között van egy óriás különbség.

Lakni kell valahol, és felnőtt ember vagy lakjon külön szüleitől, vagy legalábbis spóroljon erre.

A motor meg hobbi. Ha telik rá, csinálom, ha nem, akkor szerényebben csinálom, ha arra sem, akkor nem csinálom.

Végül is van motorod.

Azt pl. eladnád? Mennyiért tudnád eladni?

2014. okt. 17. 12:17
 24/27 A kérdező kommentje:
Lakni most is van hol és nem vagyok a szüleim terhére. A mostani motort nem adhatom el mert az öcsémre vár. Ezért vagyok kénytelen a nulláról összehozni a következőt. Ha eladhatnám, akkor már csak 1000 eurót kéne hozzátennem, azt meg már tényleg összespórolnám inkább.
2014. okt. 17. 12:35
 25/27 A kérdező kommentje:
Megpróbálkoztam, ezt a választ kaptam: "Ha van rá pénzed, vedd meg, de én nem segítek". Legalább nem akadtak ki... :D
2014. okt. 17. 19:38
 26/27 feketeszisza ***** válasza:

Ne kérd ki a szüleid véleményét. Nem nehéz hitelt felvenni..Nem olvastam végig minden választ.

Váltottál munkahelyet?Be vagy jelentve 8 órára? Van egy normális netto fizetésed? Tudsz kikérni munkáltatói igazolást? Be tudsz mutatni legalább 3,vagy 6 havi(attól függ milyen bank) bérpapírt,vagy bankszámlakivonatot? Van valami hivatalos tartozásod? Másik hitel,bármilyen adósság?

Ha ezek a feltételek okék,és tudod,hogy ki tudsz fizetni havi pl 30 ezer ft-ot éveken át,akkor oké,vedd fel. Ezt én is meg tudom neked mondani,hogy jól meg kell gondolni mondjuk. Motorra én nem vennék fel,se telefonra. Lakásra igen,meg olyan dologra ami muszáj. Mi is vettünk fel,költözésre.Tisztában vagyunk vele,hogy tudjuk fizetni,és jó célra ment el. Ennyi..

Ezt neked kell eldöntened amugy,nem a szüleidnek.. Ha már nem apád a főnököd,akkor nem tud keresztbe tenni neked. Nem fog bemenni a bankhoz,nehogy adjanak neki hitelt... Szerintem ha anno nem akarták,hogy hitelt vegyél fel,akkor most se fogják akarni.. Felesleges törnöd magad.

2017. okt. 15. 12:15
 27/27 A kérdező kommentje:
Köszi, időközben már második éve nyúzom az "új" motort, végül megoldhattam saját erőből, újabb munkahelycserének hála :)
2017. okt. 16. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!