Hogy kérjem ki a szüleim véleményét úgy, hogy ne tegyenek aztán nekem keresztbe?
Na azokat, amiket ide leírtál (kockázatok, előnyök taglalása), add elő a szüleidnek. Mivel apád motorozik, megvan az előnye, hogy átérezheti miről van szó, és tudsz érzelmi húrokat pengetni nála, hogy ennyire meg annyira szeretnéd, mehet vele egy kört, stb. (Nálam pl. nem tudnál, mert nagyon veszélyesnek tartom a dolgot.) Ennél többet nem tudsz tenni annak érdekében, hogy minimalizáld, mennyire szedik le a fejed. És még azt is elsütheted, amit itt leírtál, hogy azért kéred az ő tanácsukat, mert tapasztaltak, számít a véleményük, de közben tedd világossá, hogy a motort mindenképp szeretnéd, csak a megszerzés módján gondolkodsz. Szóval az minden jó, amit ide leírtál, szülőknél érvszámba megy. Sokat úgyse tehetnek, mert ők vittek bele a dologba...
Na remélem ezek után hogy tanácsot adtam, túl fogod élni a motorozást. Sok sikert!
Azért a lakás és a motor között van egy óriás különbség.
Lakni kell valahol, és felnőtt ember vagy lakjon külön szüleitől, vagy legalábbis spóroljon erre.
A motor meg hobbi. Ha telik rá, csinálom, ha nem, akkor szerényebben csinálom, ha arra sem, akkor nem csinálom.
Végül is van motorod.
Azt pl. eladnád? Mennyiért tudnád eladni?
Ne kérd ki a szüleid véleményét. Nem nehéz hitelt felvenni..Nem olvastam végig minden választ.
Váltottál munkahelyet?Be vagy jelentve 8 órára? Van egy normális netto fizetésed? Tudsz kikérni munkáltatói igazolást? Be tudsz mutatni legalább 3,vagy 6 havi(attól függ milyen bank) bérpapírt,vagy bankszámlakivonatot? Van valami hivatalos tartozásod? Másik hitel,bármilyen adósság?
Ha ezek a feltételek okék,és tudod,hogy ki tudsz fizetni havi pl 30 ezer ft-ot éveken át,akkor oké,vedd fel. Ezt én is meg tudom neked mondani,hogy jól meg kell gondolni mondjuk. Motorra én nem vennék fel,se telefonra. Lakásra igen,meg olyan dologra ami muszáj. Mi is vettünk fel,költözésre.Tisztában vagyunk vele,hogy tudjuk fizetni,és jó célra ment el. Ennyi..
Ezt neked kell eldöntened amugy,nem a szüleidnek.. Ha már nem apád a főnököd,akkor nem tud keresztbe tenni neked. Nem fog bemenni a bankhoz,nehogy adjanak neki hitelt... Szerintem ha anno nem akarták,hogy hitelt vegyél fel,akkor most se fogják akarni.. Felesleges törnöd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!