Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Keresztbe tehet bárhogyan az apa?

Keresztbe tehet bárhogyan az apa?

Figyelt kérdés

Három hónapon belül 18 éves lesz a gyermek, akinek nemrég tartózkodási helye az anya lakhelye lett, mivel nem kívánt tovább az apánál élni. A Ptk. értelmében a tartózkodási hely változtatása mindkét szülő beleegyezésével történhet. Az apa beleegyezett, azonban hivatalosan nem nyílvámította beleegyezését. Hogyan tudja ellenőrizni a bíróság, hogy törvényes volt-e a tartózkodás megváltoztatása? Egyáltalán hogy kellene eljárni?

Az apa vissza akarja szerezni a gyereket, így bírósághoz kíván fordulni. A fő kérdésem az lenne, hogy tehet bármit az apa ha a gyermek nem kíván visszamenni és lassan ugye nagykorú lesz?

Mindenképpen kötelezhető aztán az apa a tartársdíj fizetésére?

2014. máj. 24. 10:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Mire lezajlana a targyalas nagykoru lesz szoval kapalozhat de semmi ertelme
2014. máj. 24. 11:08
 2/18 A kérdező kommentje:
Igen köszönöm, és megúszhatja az apa bárhogyan is a tartásdíjfizetés kötelességét?(jóval kedvezőbbek az anyagi körülményei az anyáénál)
2014. máj. 24. 11:22
 3/18 anonim ***** válasza:
5%

Mindjárt nagykorú lesz a "gyerek".

Semmi értelme.

Ja, hogy itt a tartásdíj a fontos???

Nem, nem lesz mindenképpen kötelezhető az apa a fizetésre!

De nézz utána magad!

Innentől nem foglalkozom veled!!!

2014. máj. 24. 11:23
 4/18 anonim ***** válasza:
Nekem 9 éves koromig folyt az elhelyezési per. Nem tudom, mit változott azóta, de szerintem 14 éves kor felett a gyerek akaratán múlik a tartózkodási hely, senki nem dönt a feje fölött onnantól. Meglepve olvasom a kérdésed....
2014. máj. 24. 11:29
 5/18 anonim ***** válasza:
5%
Igen, kötelező a tartásdíj, amíg a gyerek nappalin tanul, van felső korhatár, ez 24 vagy 25 év.
2014. máj. 24. 11:30
 6/18 anonim ***** válasza:
91%

5-ös csak írt valamit bele a vakvilágba!

18 év felett rokontartás jár, de annak szigorú feltételei vannak!

Kevesebb is mint a gyerektartás díj. Valamint azt már nagykorúnak kell intéznie!

TE SZERENCSÉRE SEMMIT SEM KAPSZ!!!

2014. máj. 24. 11:39
 7/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

6-os: én úgy tudtam ahogy az 5-ös mondja, hogy nagykorú gyerek esetén ha egyetemre jár, akkor van tartásdíj.

2014. máj. 24. 11:43
 8/18 anonim ***** válasza:
92%

16 ev felett a gyermek választhat, hogy melyik szulovel kivan élni.

Mire perre kerülne a sor, mar betöltenie a 18at, igy azt csinálhat, amit akar.

Gyermektartasdij 18 eves korig jar, szinten, mire perre kerülne a sor, mar nem tudná az anya igenyelni.

Ha betöltötte a 18at a gyerek, akkor o maga igényelhet rokontartast, aminek komoly feltetelei vannak es az összege is jóval alacsonyabb, mint a gyermektartasdij.

2014. máj. 24. 11:44
 9/18 anonim ***** válasza:
6: A tartásdíj mindig a gyereket illeti, nem az eltartót, ezt jól tudod. A gyerektartásdíj is.
2014. máj. 24. 11:49
 10/18 anonim ***** válasza:
10%
Mivel a szüleim 7 hónapos koromban váltak, diplomagyűjtő vagyok, 25 éves koromban álltam munkába és 31 éves koromig jártam nappalira, onnan tudom, hogy mikor milyen feltételekkel miket kaptam, nem a "vakvilágból".
2014. máj. 24. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!