Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni szeretnék, férjem külföldre szökött családon belüli erőszak miatt, a két kislányom a szüleimnél gyámság alatt a védelmükben . új életet szeretnék . Meddig tehet nekem keresztbe a váláskor?
Elég bonyolult ügy, ráadásul mi nem is tudhatunk minden apró részletet, ráadásul itt a többség nem ügyvéd vagy jogász.
Én azt tudom javasolni, hogy ha nem csak tippeket akarsz, hanem valami használhatót, illetve ahogy írtad lépni is szeretnél, akkor menj el egy ügyvédhez. Mondj el neki mindent, ő majd kézbe veszi az ügyedet és segít. Oda előbb-utóbb úgyis el kellene menned, mert anélkül szerintem nem fog menni. Ráadásul ez valószínűleg egy hosszabb folyamat lesz, pláne ha a férjednek majd nem tetszik a dolog, jobban járnál, ha mielőbb elmennél az ügyvédhez és te kezdeményeznéd a dolgot, siess, mielőtt a férjed lép valamit.
Váláskor nem tehet neked keresztbe, ha a hitelt akkor vette fel amikor házasok voltatok akkor az sajnos úgy tudom közös.
Beadod a válást nem kell, hogy azon ő megjelenjen, anélkül is szétválasztanak. Én a hitelek miatt aggódnék.
Miért nem veled vannak a gyerekek?
Hú de komplikált, szerintem is ügyvéddel állj neki.
Ezt nem értem. "(eltusolt ügy)a lányok a szüleimnél gyámság alatt 2010.április 10.-e óta!"
Ha eltusolt ügy, akkor hogyan van jogi következménye?
Hogy mi külföld, mi nem, az Uniós csatlakozás óta eléggé zavaros, az apuka meg fogja szépen fizetni a gyerektartást.
Ehhez tényleg ügyvéd kell. Na jó az én esetem valamivel másabb, mint a tiéd, de azért leírom, hogy tudd, nem csak a férjen áll a dolog. Apum amikor meghalt én 1 a bátyám 3 éves volt. Anya nem akart minket külföldre vinni (jobban tette volna) viszont ott laktak a szülei, így gyakran mentünk ki. A apai nagyanyámnak nem tetszett az ügy, így feljelentette anyumat, hogy el akar szakítani minket tőle. Nagyanyám többször volt idegszanatóriumban, apám bántalmazta az anyámat, lelkileg és verte is, a bíróság mégis nagyimnak adott igazat, nem pedig annak, aki megérdemelte volna a támogatást. Pedig jó ügyvédünk is volt, hát még mi lett volna anélkül. Minden héten bíróságtól kirendelt emberek ellenőriztek minket, még akkor is, amikor már óvodás korú lettem.
A válópered:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__28..
A felügyeleti jogot van esélyed visszakapni, elvégre mégis csak te vagy az anyja, de külföldre nem hiszem, hogy engednének. Ezt a családon belüli erőszak ügyet nem igazán értem mi az hogy eltusolt? Ha vert titeket, mondd meg a bíróságon ne tusold, az csak jó, ha van ellene valamid!
oké, jogos, nem fejtettem ki elég érthetően....hosszú éveken át bántott engem, 4x kértem rendőrségi segítséget, de nem "folyt elég vér" és a kerületi kapitányságon (ahova tartoztunk) dolgoztak a cimborái, így volt,hogy ki se jöttek...a legutolsónál a gyermekvédelmiseknek szólt valaki, hogy én már nem merek semmit tenni, de legalább a gyermekeim kerüljenek biztonságba (bár
őket sose bántotta) Azóta a szüleimnél vannak gyámság alatt , én rendszeresen járok hozzájuk és a kapcsolattartás összes lehetőségét ki használom! A férjem a rendőrségi ügy miatt egy évig meghúzta magát és mire a szakértői vélemények elkészültek, eltelt egy év,mi különköltöztünk (én azóta bujkálok) így mivel a családon belüli erőszak már nem állt fent, a rendőrség lezárta az ügyét (ugye milyen érdekes?!) még az Ügyészségig sem jutott el....ha a lányaim vissza akarom kapni, el kell válnom és perre mennem Értük,de Ő külföldre költözött,él mint Marci a hevesen és onnan üzente, hogy mindenben meggátol, amiben csak tud,hogy a lányaim ne kapjam vissza...most külföldre megyek dolgozni,hogy legyen elég pénzem egy olyan ügyvédre, aki meg is nyeri nekem a pert...a külföldre vitelhez a Gyámügy annyit mondott, hogy ki tudjuk majd apukát kerülni, mivel 4 éve szarik a gyerekei fejére és pénzt sem küld rájuk, pedig az jár Nekik....szóval a Gyámhatóság azt mondta, ha beszerzem a külföldi országtól a kellő okiratokat (megmondták, h miket), akkor ki vihetem, mert a Gyámhatóság engedélyezi majd (felülbírálhat) ez kb. egy éve van már így...szóval, most pénzt gyűjtök, aztán nekimegyek a pernek :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!