Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Keresztbe tehet bárhogyan az apa?

Keresztbe tehet bárhogyan az apa?

Figyelt kérdés

Három hónapon belül 18 éves lesz a gyermek, akinek nemrég tartózkodási helye az anya lakhelye lett, mivel nem kívánt tovább az apánál élni. A Ptk. értelmében a tartózkodási hely változtatása mindkét szülő beleegyezésével történhet. Az apa beleegyezett, azonban hivatalosan nem nyílvámította beleegyezését. Hogyan tudja ellenőrizni a bíróság, hogy törvényes volt-e a tartózkodás megváltoztatása? Egyáltalán hogy kellene eljárni?

Az apa vissza akarja szerezni a gyereket, így bírósághoz kíván fordulni. A fő kérdésem az lenne, hogy tehet bármit az apa ha a gyermek nem kíván visszamenni és lassan ugye nagykorú lesz?

Mindenképpen kötelezhető aztán az apa a tartársdíj fizetésére?

2014. máj. 24. 10:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
10-es, a vakvilágba írtál, mert a Te akkori helyzeted, és kérdező gyermekénak MOSTANI helyzete két külön eset, nem lehet keverni!
2014. máj. 24. 12:20
 12/18 anonim ***** válasza:
80%
"diplomagyűjtő vagyok" Azok malmára hajtod a vizet, akik azt mondják, a diploma észt nem ad, csak papírt!
2014. máj. 24. 12:21
 13/18 anonim ***** válasza:
Jó lenne a mi bíróságunkat is értesíteni erről, mert én is nemrég írtam egy levelet, hogy nem kérem apámtól a gyerektartást (és a mostani határozaton is ez volt nem pedig rokon tartás), mert apukámnak született egy fia, aki nagyon beteges, és nem nagy összegről van szó, de azért náluk minden pénz jól jön most. Én meg egy év múlva befejezem a tanulmányaimat, amúgy is dolgozok mellette most.
2014. máj. 24. 12:43
 14/18 anonim ***** válasza:
61%

Nyugodj meg 13-as, 18 éven felül ROKON TARTÁS VAN!!!

A Bíróság ezt tudja, legfeljebb te vagy ilyen tájékozatlan.

2014. máj. 24. 13:02
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
11: 5-6 év alatt nem változik meg a teljes jogrendszer, az alapvető jogelvek 2-300 éve nem változtak.
2014. máj. 24. 14:49
 16/18 anonim ***** válasza:
64%

" 6: A tartásdíj mindig a gyereket illeti, nem az eltartót, ezt jól tudod. A gyerektartásdíj is."

Tévedés. A gondozó szulo kapja, nem is lehet a torvény szerint a gyermeknek megfizetni, tehat pl a gyerek nevére szolo szamlara utalni.

2014. máj. 24. 16:33
 17/18 anonim ***** válasza:
76%

17-es, nem a kérdésre válaszoltál. Kérdező "gyereke" 18 éves lesz mire a rokon tartás megállapításra kerülhet. Ahhoz pedig a szülőnek semmi köze, az a felnőtt "gyereknek" (rokonnak) jár, a megállapítást is neki kell kérni.

Végül is csak ennyiben tévedtél. De nem baj, te azért kommentelsz, ha törik, ha szakad!

2014. máj. 24. 16:57
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

16-os: nem észbeli képességeknek, sem butaságnak-okosságnak nincsen szerepe abban, hogy ismeretében vagyok-e az ide vonatkozó jogi tényeknek vagy sem. Attól, hogy a hozzád hasonló férjek, akik személyes sértésnk veszik, hogy "a feleségnek" tartásdíjat kell fizetniük, és minél előbb mentesülni akarnak ez alól, még sem az nem igaz, hogy a feleségnek fizetik, sem az, hogy a gyereknek nem jár 18 éves kora után.

Akárhány álreggel akárhány értékelést is adsz nekem és önmagadnak, a társadalmi norma szerint még mindig az az ember követ el bűntettet, aki a gyermekéről nem gondoskodik, és nem az, aki igen.

2014. máj. 24. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!