Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kérjem ki a szüleim...

Hogy kérjem ki a szüleim véleményét úgy, hogy ne tegyenek aztán nekem keresztbe?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy motort szeretnék venni kölcsönre. Ki van nézve a gép, de szeretném kikérni a szüleim véleményét, hogy hogy kéne intéznem, hogy a lehető legjobban jöjjek ki belőle. A helyzet az, hogy nagyon nehéz bármit is megbeszélni velük, mert folyton rám akarják erőltetni az akaratukat. Ha valami olyat csinálok ami nem tetszik nekik, igyekeznek keresztbe tenni nekem. Pl. már tavaly is le akartam cserélni a motoromat, amikor még édesapámnál dolgoztam. Tudta ezt ő is, ezért csak részmunkaidőre voltam bejelentve, hogy ne kaphassak kölcsönt, meg hasonló dolgok. Mivel még elég fiatal vagyok, nem tudtam mást tenni, mint lenyelni a békát, és valamiféle tapasztalatot szerezni, hogy aztán máshol tudjak elhelyezkedni. Most itt az alkalom, hogy valóra váltsam az álmomat, de szeretném kikérni a tapasztaltabbak véleményét. Hogy nyissak feléjük, hogy ne lássam kárát?

2014. okt. 16. 21:15
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Kivéve a nyolcadik kommentelőt, neki köszönöm :)
2014. okt. 17. 07:39
 12/27 anonim ***** válasza:
69%

Azért leírhattad volna h hány éves vagy, h milyen motort akarsz venni és h mennyiért. Hátha valaki pont olyat vett föl és tud róla mesélni, még ha nem is szakértő.

Nem ismerek sok családi viszonyt belülről, ugye ettől családi.. :D Szóval csak a magam nevében tudok beszélni: Egy szülőnek az is a feladata h "kínozza" a gyereket, sztem minden gyerek megkapja ezt azért h ne akarjon minden szart amire nincs is szüksége, illetve 2 hét után megunna. Ez egy fél válasz arra h miért baszogatnak, bár lehet h nem ezért, nem ismerem őket.

Viszont a te esetedben egyértelmű h nagyon szereted a motorozást. (mivel van motorod meg miegymás) Szóval ha ezt nem fogadják el, akkor sem tudnak mit tenni mert már "fa**omsetudjahhányévesvagymertba**tadleírni", és saját keresettel rendelkezel.

LEHET h "teljesen" jól jönnél ki a hitel dologból de én biztos h inkább összespórolnám. Persze ö év az sok idő de ha tényleg az álmod akkor nem akadály. (Nem akarsz 5 évet várni? Biztos jobb 15 évig fizetni a hitelt... megintcsakfa**tudjamertnemírtadlehmennyibekerülazak**vamotor.) Vagy amit leírtak, h ha értesz hozzá akkor vedd meg használtan, alkatrészekkel vagy nem tudom.

Ez az én véleményem, nembiztos h jó. Illetve lehet h jó de te más ember vagy és ez neked nem jó. :) A kérdéseimre meg válaszolj ha nem titok, és ne ba***ál le h nem konkrétan 1 kérdésre válaszoltam hanem segítő szándékkal leírtam pár dolgot.

2014. okt. 17. 08:00
 13/27 anonim ***** válasza:
26%

Jó sok álszent "húdeqrvaokosember" van itt. Én is vettem motort hitelre, kifizettem, kampó basszó ennyi. Nem kell ezt túlgondolni, nem egy tízmilliós devizahitel.

A kiszamolo.hu-t én is tudom ajánlani, vagy amit még jónak tartok az a hitelnet.hu. Gyakorlatilag figyelmesen át kell olvasni a kondíciós listát.

Ha a szüleid nem komoly banki ismeretekkel rendelkező egyének, hiába az élettapasztalat, szerintem nem fognak tudni érdemben hozzászólni a dologhoz. Inkább szakembert kérdezz róla.

Szerintem 22 éves vagy és egy Suzuki Bandit-ot szeretnél venni 1.300.000 HUF-ért. Mennyire lőttem mellé?

2014. okt. 17. 08:28
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
látva miket írsz én sem támogatnám ezt a motoros dolgot. Aki havi fizetésben számolja a motor árát, az már régen rossz
2014. okt. 17. 09:07
 15/27 A kérdező kommentje:
Felvidéki vagyok, a motor ára 4800 euró, és egy Yamaha R6 :D 21 vagyok. Nagyon patent állapotban van, 7 éves létére csak 5500km van benne. Voltam megnézni, valós a futott km. A kölcsönt 5, max 6 évre venném fel, havi 110-130 euróval, hogy mellette még kb. ugyanennyi pénzt félre is tudjak tenni. Motoros családból vagyok, édesapámmal együtt tettük le a jogsit annó, tavasszal pedig az öcsém ül rá az első motoromra :D A szüleim bankügyek terén jól tájékozottak, én inkább csak a reakciójuktól tartok, mert nem vagyok benne biztos, hogy támogatnának, a tapasztalataim alapján a legjobb lenne, ha egyszercsak beállítanék otthon a vassal. Viszont a hitelezés komolyabb dolog nagyobb buktatókkal, ezért szeretném kikérni a tanácsukat.
2014. okt. 17. 09:31
 16/27 A kérdező kommentje:
Havi fizetésben csak a nagyságrendet szerettem volna szemléltetni.
2014. okt. 17. 09:45
 17/27 anonim ***** válasza:

Amít írtál az jó lenne nyitásnak: megnézted, megbízható a gép, korrekt az ár, stb. ma 9.31 alapján én szülőként belemennék. Nyilván a saját 22 éves fiamból indulok ki, aki nem egy szalmaláng típus, és tényleg az övé lenne a motor még 6 év múlva is.

A kamatokra viszont sajnálnám a pénzt. Ha jutna rá, akkor a negyedét- felét családi kölcsönbe odaadnám, amit kamatmentesen, de pontosan várnék vissza.

Ha viszont olyan lennél, mint a kisebbik fiam, aki, ma ezt, holnap azt szeretne, akkor bizony nem tudnál rávenni a dologra. Mert úgy gondolnám, rég a harmadik motorral szemeznél, amikor a 6 évből még csak 3 járt le, és a mostanit még ki se fizetted.

2014. okt. 17. 10:15
 18/27 anonim ***** válasza:

Nyugdíjra mennyit teszel félre?

Elképesztő a felelőtlenség, és a pénzügyi tudatlanság.

A kiszámolóblog is írja, hogy ha három havi fizetésednél többe kerül, akkor nem engedheted meg magadnak.

2014. okt. 17. 10:19
 19/27 A kérdező kommentje:
Mindigis egy ilyen R6-osra vágytam, így hosszútávra számolok vele :) Nagyobbat közútra nem érdemes venni, egy 600-ast sem lehet már közúton kimotorozni (meg nem is szabad...), amennyiszer meg pályára eljutnék, bőven elég a hatszázas is.
2014. okt. 17. 10:19
 20/27 A kérdező kommentje:
Ha csak a három havi fizumba kerülne, én is összespórolnám inkább. Ilyen gondolkodással sosem lesz külön lakásom sem, mert az meg kb. 8 évi fizetésem... Még addig szertném valóra váltani az álmaimat, amíg a szüleimnél lakom és nincs saját családom, utána ez már jóval nehezebben kivitelezhető, ha egyáltalán kivitelezhető.
2014. okt. 17. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!