Hogy kérjem ki a szüleim véleményét úgy, hogy ne tegyenek aztán nekem keresztbe?
Azért leírhattad volna h hány éves vagy, h milyen motort akarsz venni és h mennyiért. Hátha valaki pont olyat vett föl és tud róla mesélni, még ha nem is szakértő.
Nem ismerek sok családi viszonyt belülről, ugye ettől családi.. :D Szóval csak a magam nevében tudok beszélni: Egy szülőnek az is a feladata h "kínozza" a gyereket, sztem minden gyerek megkapja ezt azért h ne akarjon minden szart amire nincs is szüksége, illetve 2 hét után megunna. Ez egy fél válasz arra h miért baszogatnak, bár lehet h nem ezért, nem ismerem őket.
Viszont a te esetedben egyértelmű h nagyon szereted a motorozást. (mivel van motorod meg miegymás) Szóval ha ezt nem fogadják el, akkor sem tudnak mit tenni mert már "fa**omsetudjahhányévesvagymertba**tadleírni", és saját keresettel rendelkezel.
LEHET h "teljesen" jól jönnél ki a hitel dologból de én biztos h inkább összespórolnám. Persze ö év az sok idő de ha tényleg az álmod akkor nem akadály. (Nem akarsz 5 évet várni? Biztos jobb 15 évig fizetni a hitelt... megintcsakfa**tudjamertnemírtadlehmennyibekerülazak**vamotor.) Vagy amit leírtak, h ha értesz hozzá akkor vedd meg használtan, alkatrészekkel vagy nem tudom.
Ez az én véleményem, nembiztos h jó. Illetve lehet h jó de te más ember vagy és ez neked nem jó. :) A kérdéseimre meg válaszolj ha nem titok, és ne ba***ál le h nem konkrétan 1 kérdésre válaszoltam hanem segítő szándékkal leírtam pár dolgot.
Jó sok álszent "húdeqrvaokosember" van itt. Én is vettem motort hitelre, kifizettem, kampó basszó ennyi. Nem kell ezt túlgondolni, nem egy tízmilliós devizahitel.
A kiszamolo.hu-t én is tudom ajánlani, vagy amit még jónak tartok az a hitelnet.hu. Gyakorlatilag figyelmesen át kell olvasni a kondíciós listát.
Ha a szüleid nem komoly banki ismeretekkel rendelkező egyének, hiába az élettapasztalat, szerintem nem fognak tudni érdemben hozzászólni a dologhoz. Inkább szakembert kérdezz róla.
Szerintem 22 éves vagy és egy Suzuki Bandit-ot szeretnél venni 1.300.000 HUF-ért. Mennyire lőttem mellé?
Amít írtál az jó lenne nyitásnak: megnézted, megbízható a gép, korrekt az ár, stb. ma 9.31 alapján én szülőként belemennék. Nyilván a saját 22 éves fiamból indulok ki, aki nem egy szalmaláng típus, és tényleg az övé lenne a motor még 6 év múlva is.
A kamatokra viszont sajnálnám a pénzt. Ha jutna rá, akkor a negyedét- felét családi kölcsönbe odaadnám, amit kamatmentesen, de pontosan várnék vissza.
Ha viszont olyan lennél, mint a kisebbik fiam, aki, ma ezt, holnap azt szeretne, akkor bizony nem tudnál rávenni a dologra. Mert úgy gondolnám, rég a harmadik motorral szemeznél, amikor a 6 évből még csak 3 járt le, és a mostanit még ki se fizetted.
Nyugdíjra mennyit teszel félre?
Elképesztő a felelőtlenség, és a pénzügyi tudatlanság.
A kiszámolóblog is írja, hogy ha három havi fizetésednél többe kerül, akkor nem engedheted meg magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!