Mit mondjak, miért nem mentem ma be a suliba? Mondjam meg az igazat, vagy ne? Mi legyen?
Nem vagyok az a lógós fajta (tavaly is kevesebb, mint 80 mulasztott órám volt), de ma nem mentem be...
Az igazság pedig az, hogy azért, mert van egy ismerősöm/barátom (igazából én sem tudom, hogy mi van közöttünk), aki Budapesten él, oda jár egyetemre, de tegnap itt volt az egyik haverja születésnapján és reggel elmentünk együtt reggelizni, mert nem volt első órám és akkor mondtam, hogy mennyire vele mennék, meg hogy alig várom, hogy én is Pesten lakhassak.
A többit meg kitalálhatjátok...
Elvitt kocsival, egész nap együtt lógtunk és nemrég hozott haza, Anya úgy tudta, hogy az egyik osztálytársamnál csinálunk holnapra kiselőadást.
Csak 2 órára írtak be hiányzónak, szóval gond nem lenne belőle, meg már kaptam pár tippet, hogyha kérdezi, mit mondjak... De akkor is, fogalmam sincs, mit csináljak.
Ráadásul vásároltam is elég sok mindent, azokat is haza kellene hoznom és nem mondhatom, hogy eddig is megvoltak, amikor Anya is tudná, hogy nem.
Nem tudom, mi legyen.
Szerintetek?
Szülőként ezt hogy fogadnátok?
(A srác 21 éves, én most leszek 17.)
Nagyon-nagyon kivételes esetben szülőként még lehet, meg is engedném. Engem is engedtek lógni egyszer, amikor az első Harry Potter film bemutatója volt, és családostul mentünk moziba az első előadásra. :D Apukám írt kikérőt nekem is, tesómnak is, sőt, az egyik osztálytársunk is jött velünk. :) (Voltunk kb. 14 évesek, tök nagy szám volt ez akkor.)
A lényeg a lényeg: nem kizárt olyan élethelyzet, amikor szülőként azt mondanám, hogy üsse kavics, egy nap nem nagy cucc, aláírom az igazolást.
De! És ez nagy de!! Ha csak egyszer is hazudna a gyerekem, átverne, a tudtom nélkül lógna... Na, ott lenne vége mindenféle bizalomnak.
Ergo: ha magamból indulok ki, akkor sokkal jobban jársz, ha elmondod az igazat, és eszedbe sem jut hazudni.
Őszintén mond el anyukádnak mi történt. Később simán kiderülhet ha hazudsz és az rosszabb lesz. Ha meg félsz a sok igazolatlan órától ettől függetlenül, irass orvosi igazolást. Nem lesz semmi baj belőle, az én háziorvosom bármikor ír nekem és nem is rokon. Mégis hogy derülne ki hogy nem voltál beteg? Az ofő betelefonál a rendelőbe hogy gizikének tényleg piros volt a torka? Nyilván nem fogja azt mondani a doki hogy semmi bajod nem volt, csak úgy írt egy igazolást. Én őszintén megmondtam a dokinak és a szüleimnek is, hogy nem készültem egy vizsgára, ezért kéne kiírnia.
Nem csalásra akarlak buzdítani, de nem kell álszentnek lenni. Egy napot a gimiből fél óra alatt be lehet otthon pótolni.
Csatlakozz hát a hazudozók világába, hazugság hazugságot szül. Egy idő után már megbánást sem fogsz érezni, csak ideges leszel ha elkapnak.
A 21 éves barátod bizonyára nagyon szeret ha ilyesmire vetemedik veled. Egyébként sem való hozzád. Ő mit javasolt, mit hazudj?
Ne mondj semmit. Én is lógok néha napján, ennek ellenére jó az átlagom és probléma sincs belőle(átlagosan félévente 4 db igazolatlanom van). 1 nap nem a világ főleg, hogy csak 2 igazolatlan írtak be.
Én sose mondom el anyukámnak, minek? Nem is tudja meg, mivel nem nézi a e-naplót.
Amúgy is úgy van vele, hogy saját káromon tanulok. Jövőre elköltözök egy másik városba, egyetemre megyek, ott már senki nem fogja fogni a kezem meg szobafogságot adni ha nem megyek be.
azért egy középiskola és egy egyetem között ég és föld a különbség
az utóbbinál a kutyát sem érdekli, hogy bejársz-e vagy sem, legfeljebb meghúznak a vizsgán
középiskolában viszont kutya kötelességed végigülni azt a kevés órát, amit bent kell lenned
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!