Mit mondjak, miért nem mentem ma be a suliba? Mondjam meg az igazat, vagy ne? Mi legyen?
Nem vagyok az a lógós fajta (tavaly is kevesebb, mint 80 mulasztott órám volt), de ma nem mentem be...
Az igazság pedig az, hogy azért, mert van egy ismerősöm/barátom (igazából én sem tudom, hogy mi van közöttünk), aki Budapesten él, oda jár egyetemre, de tegnap itt volt az egyik haverja születésnapján és reggel elmentünk együtt reggelizni, mert nem volt első órám és akkor mondtam, hogy mennyire vele mennék, meg hogy alig várom, hogy én is Pesten lakhassak.
A többit meg kitalálhatjátok...
Elvitt kocsival, egész nap együtt lógtunk és nemrég hozott haza, Anya úgy tudta, hogy az egyik osztálytársamnál csinálunk holnapra kiselőadást.
Csak 2 órára írtak be hiányzónak, szóval gond nem lenne belőle, meg már kaptam pár tippet, hogyha kérdezi, mit mondjak... De akkor is, fogalmam sincs, mit csináljak.
Ráadásul vásároltam is elég sok mindent, azokat is haza kellene hoznom és nem mondhatom, hogy eddig is megvoltak, amikor Anya is tudná, hogy nem.
Nem tudom, mi legyen.
Szerintetek?
Szülőként ezt hogy fogadnátok?
(A srác 21 éves, én most leszek 17.)
Az orvosi igazolást mindenképpen hagyd ki, nem egy diák ismerősöm van, aki ezzel lebukott, és amellett hogy kicsapták az iskolából, még komoly ügy is lett belőle, tehát jobb, ha az ilyenből kimaradsz.
2 igazolatlan óra nem a világ vége, de remélem te is érzed, hogy jobb ha több ilyen nem lesz.
Anyukádnak, ha nagyon szigorú, én nem mondanám el, azokat a dolgokat, amiket vettél, szépen darabonként hoznám haza a "zsebpénzből" v mittom én..
Tudom, hazudni nem szép dolog, de a kegyes hazugság még elfogadhatónak számít.
A lényeg, hogy orvosi igazolást senki ne kérjen a helyedben, és ne hamisítsatok semmit, inkább legyen két igazolatlanod, minthogy repülj a suliból, és elveszítsd mások bizalmát.
10 igazolatlan hiányzásnál vannak következmények.
Nekem 2 mulasztott óra van beírva, akkor még semmi nincs.
Nem hamisított lenne az orvosi igazolás, több barátnőm családjában van orvos anyuka, vagy apuka.
És teszem azt, az ofő nem veszi ezt be, felhívja a dokit vagy egy magasabb rangú eü személyt, hogy ellenőrizze az igazolást? Tiszta maradna a lelkiismereted, ha a dokit miattad vennék elő hogy csak úgy random adja az igazolásokat?
Előbb kellett volna ezen gondolkoznod, mielőtt nyavalyogtál volna a csávónak hogy nem akarsz iskolába menni.
2 igazolatlan semmi, de több ne legyen, már csak a te érdekedben sem.
Nekem nem lenne lelkiismeretem egy másik ember munkájával játszadozni. Van rá példa, hogy ellenőriztetik az orvost, aztán kampec a Dr-nak a vezetékneve előtt
Annyira egyszerű, ha nem akarod elmondani anyukádnak egyik délután elballagsz a háziorvoshoz és megmondod, hogy nagyon rosszul voltál, ment a hasad mert valami rosszat ehettél. Ennyi.
De egyébként egyetértek az előttem szólókkal, hülyeség volt ez az egész.
Nem vagy normális, kérdező. Ha már kénytelen voltál lógni, legalább MONDD MEG.
De nem, te inkább hazudsz...
Az ilyeneket nézem le nagyon. Remélem, az én gyerekem nem ilyen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!