Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 év után felbukkanhat egy apa?

14 év után felbukkanhat egy apa?

Figyelt kérdés
Gyerekként elváltak a szüleim,Anyukám már meghalt és azt gondoltam,már Apám is,hiszen 14 év óta nem tudtam róla semmit,életjelet nem adott. A mai napig!!! Kerestem párszor Máltainál,itt-ott,de a testvérem is lebeszélt,úgy keressem,csak az én nyakamba! Viszont ma kaptam a gyámügytől egy levelet a gondnoksága miatt. Sok telefonálgatás árán megtudtam,tőlem kb 200-250km-re van kb 5-6 éve egy szociális otthonban. Fél lába van,pelenkázni kell,de agyilag elfogadható állapotban van. Sikerült vele is beszélnem,jól érzi ott magát. Mint az Igazgatónő elmondásából kiderült,a volt élettársa perli 800 e ft-ra és ezért kellene gyám,aki őt képviseli,mível ő nem képes már erre! Nem tudom! Apám,kerestem,kutatattam,eddig eredmény nélkül és most megkeresnek ebben az ügyben! Sajnálom,szeretem is,még így is,hogy évekig nem hallottam felőle! Nem tudom mit tegyek! Szívem szerint még a héten elmennék hozzá,de nincs,nem lesz ennek valami következménye? Én nem tudom bevállalni így ezt a gyámságot,nem tudok több száz km utazni,a saját költségemre főleg idehozni magamhoz meg végképp nem! Nem is férnénk és itt nincs tér tolókocsival közlekedni! Ti mit tennétek?? Köszi a válaszokat előre is.
2014. okt. 15. 15:23
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Én elmennék a helyedben meglátogatni, és beszélni vele. A többiről egy ügyvéddel egyeztess.
2014. okt. 15. 15:29
 2/28 anonim ***** válasza:
54%

Ugyan miért akarjak gyamsag alá helyezni, ha agyilag rendben van? Semmi nem indokolja. De a gyamhivatali levelet sem ertem - a testvered is kapott?

Amúgy gyámságot nem kellene elvállalni, az nagy felelosseg, majd kijelöljék melle hivatalos gyamot.mde meg mindig nem ertem, minek neki....

2014. okt. 15. 15:36
 3/28 anonim ***** válasza:
58%
Én biztos, hogy vállalnám a helyedben.
2014. okt. 15. 15:42
 4/28 A kérdező kommentje:

1. Mindenképpen elmegyek hozzá,ez természetes!

2. A gyámság azért kell,mert a volt élettársa perli a 800e ft miatt,amit állítólag kölcsön adott neki! Részleteket // még// nem tudok,azt sem,hogy van e rá bizonyíték,le volt e papírozva,semmit! De ,ha együtt éltek,mi az,hogy kölcsön adott? Ha meg mikor szétmentek,hol a pénz és miért adott? Talán mert a nyugdíját évekig odaadta? Passz,nem tudom,csak valószínű így nem tekinthetek be az iratokba sem,ha nem vagyok gyámja!

2014. okt. 15. 15:42
 5/28 anonim ***** válasza:
76%
Én nem mennék. Nálam is felbukkant, mikor nyugdíjba ment, és aztán kiderült, hogy azért, hogy gondozzuk majd őket, mert a felesége beteg lett. Jól lehúztak minket anyagilag, rakás időmet rápazaroltam, mert akkor még azt hittem azért keresett meg, mert eszébe jutott, hogy van gyereke. De nem, csak ápolónőt keresett és aki a kertjét gondozza és ugráltattak minket össze-vissza mint egy csicskást. Nagyon megbántam, hogy találkoztam vele. Menekülj, ne vállalj fel ilyen terhet!
2014. okt. 15. 15:43
 6/28 A kérdező kommentje:
2. A testvérem is,gondolom én! De ő Angliában van 4 éve,még Anyánk temetésére sem jött el! :( Azóta nem tartom vele a kapcsolatot!
2014. okt. 15. 15:44
 7/28 anonim ***** válasza:
72%

Valszeg nem végleges gyámság alá helyezésről lehet szó itt a körülményeket olvasva, hanem egy ügygondnoki teendőről, szóval nem arról van szó, hogy az apa általában szorulna gyámságra, hanem arról, hogy úgy ítélik meg, hogy ezt a jogi procedúrát, pereskedést nem tudná egyedül végig vinni a saját érdekeit jól képviselve.

Kérdező, ezt tisztázd, és ha időd engedi, és csakugyan erről van szó, vállald el nyugodtan... téged valszeg nem tud az ex élettárs sem palira venni, sem bezsarolni, sem addig szekálni, hogy csak aláírod amit ő akar.

2014. okt. 15. 15:44
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
En elmennek,a törvenyt nem ismerem,kerj valakitöl tanacsot.Ezt az apai ügyet ha nem zarod le,talan egesz eletedben kiserni fog,talan meg is tudsz neki bocsajtani,ez lenne a legjobb,ami a gyamsagot illeti ,hat amint irtam kerj tanacsot ha nem tudod vallalni,es szerintem nem is kell ha nem birod,majd talalnak mas megoldast.de legjobb ha elmesz.
2014. okt. 15. 15:45
 9/28 anonim ***** válasza:
51%

Könyörgöm, gyam ket esetben kel: 1, A kiskoru, teha 18 ev alatti mindket szülője elhalálozik, vagy megvonják a szuloi felugyeleti jogot. 2, A nagykoru személy elmeállapota nem megfelelő, értelmi fogyatékos, vagy sulyos demenciaval küzd.

Ha apad "agyilag jol van", nincs szüksége gyamra. Fuss neki megegyszer.m

2014. okt. 15. 15:46
 10/28 anonim ***** válasza:
80%

miértis nem képes magát képviselni?hiszen te mondtad, hogy a mentális állapota rendben van.

isten igazából nincs szüksége gyámra az apádnak. Szociális otthonban lakik, onnan nem rakják ki. még akkor se, ha megítélik az élettársának a pénzt. Kin hajtanák be? Ellenben, ha a gyámja leszel, rajtad behajthatják a pénzt. Ha az öreged elvolt 14 évig, hogy egy szót sem szólt hozzád, miért hiszed, hoy most szüksége van rád? Nincs.

Nos, nem tudom, hogy van e családod, meg gyereked, de ha az én feleségem kitalálná, hogy az apjának lead 800000 forintot, aki 14 évig rá se hederített, utazgat hozzá, ahelyett, hogy a családdal törődne, és azon agyalna, hogy idehozza az öreget, hát, én beadnám a válópert.

2014. okt. 15. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!