Ti jó szülőnek tartjátok magatokat?
Ha igen, akkor mit tesztek, hogy ez fennmaradjon?
Ha nem, akkor miért gondoljátok ezt?
Jó szülő vagyok(szerintem) mert: birka türelmem van,tudok gyerek lenni én is, leülök velük játszani minden gond nélkül, rengeteg új játékot(főleg bàbokat )készítünk együtt.
nem jó szülő vagyok mert: túlságosan aggódós vagyok, néha gondolom ebből már elege van a nagyobbik fiamnak, ha bántàs éri őket, nem hagyom szó nélkül(ez se jó, néha hagyni kéne), túlságosan védeni akarom őket(én vagyok az egyetlen idiota szülő aki"kikérdezi " a buszsofört hogy tudja e hány gyerek hal meg mert a sofőr fáradt, túl gyorsan ment stb. az egyetlen szülő aki szól az óvodában hogy miért nincs egyik ovonö sem kiképezve újraélesztésre(utólag megtörtént). oké hogy külföld és itt lazábban veszik de akkor is.
Én mindig is azt hittem, hogy jól neveltek a szüleink. Jó értékeket adtak a kezünkbe, szigorral de nem vasszigorral neveltek.
Aztán már 30 felett, a nővérem megcsalta a párját és elhagyta, babájuk is volt. Azóta úgy ahogy rendeződött az élete, de még mindig elég bulis, szingli csajos életet él, a gyereken sokminden lecsapódik.
Ezt a szüleink egyértelműen a saját nevelés kudarcuknak fogták fel és azóta is magukat marcangolják. Igazuk van egy részben, bár azért az enyhe túlzás, hogy csak saját magukat hibáztatják. Egy idő után a "gyerekek" elkövetik a saját hibájukat és bizony elválnak/szakítanak stb. és ettől még remek ember lehet belőlük. A nővérem is kezd "normalizálódni" és visszatérni a rendes kerékvágásba, tehát alapjában véve a nevelése jó volt, csak most egy kis kicsapongása.
Az én babám még csak másfél éves, itt még másmilyen nevelésről beszélünk. Még csak próbálom a kezdeti hiszti/dac csíráit kezelni, több kevesebb sikerrel. Főleg a saját önuralmamat kell még fejlesztenem. Itt egy egészen más szülőségről beszélünk, itt elég nehéz megmondani, hogy jó vagy rossz szülő az ember. Egyáltalán nem biztos, hogy a 10-15 évesen lázadó, kilógós, cigizős gyerekből elkallódott felnőtt lesz. Nem biztos, hogy az egyetemet otthagyó fiatal felnőtt nem viszi majd semmire. Később fog ez beérni, ezeket az időszakokat meg túl kell élni és a legjobbat kihozni belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!