Mennyit kérhet egy huszonéves gyerek a szüleitől?
Itthon lakom még, nappali tagozatos egyetemista vagyok és semmim sincs, teljes mértékben a szüleimtől függök. Mostanában bizonyos dolgok miatt konfliktusba kerültem a családommal (főleg apámmal), elég rossz a házban a hangulat, a lehető legkevesebb időt próbálom itt tölteni.
Mostanában sokat gondolkodom azon, hogy egyáltalán mihez van jogom és mi a helyes ilyen helyzetben.Mármint itt vagyok eltartva, nulla a fizetésem, sehogy sem támogatom őket, egy olyan szakra járok, ami nagy valószínűséggel tönkre fog tenni, tehát a jövőm sem biztos. Ti mit gondoltok?
"Utolsó kettő nálunk meg azt vallóm inkább kérjen a gyerek minthogy hitellel kezdje az életét"
Azért azt megnézném, ha havi 100 ezret félre tudnál tenni a gyereked tandíjára. Sajnos ez van, van, akinek a tanulmányai felemésztenek mindent, erre van a hitel, hiszen enélkül lemondhatnánk az álmainkról.
Egyszerűen:a szüleid már nem kötelesek eltartani, hiszen felneveltek, leérettségiztél..... Ha jó a kapcsolatotok, nem utolsó sorban megtehetik, és egyetemi céljaid vannak, melyek a jövőbeni boldogulásodat szolgálják, akkor természetesen azt is finanszírozhatják, de nem jár alanyi jogon. Minimum jó kapcsolatot tartasz velük, szereted őket, de legalább is hálás lehetsz. Nem kell ezt kimutatni különösebben, jön ez magától....
Két egyetemista fiam van, eszméletlen büszke vagyok rájuk..., finanszírozom a tanulásukat erőn felül...., de nem minden áron. Ha itt szítanák a feszültséget, vagy nem találnák a megfelelő hangot velem, vagy az apukajukkal, akkor gyorsan közölnénk velük, hogy mi el éreztük a dolgunkat, lehet menni dolgozni és abból okosnak lenni...
Értelek, de felnőtt ember vagy már, nem egy lázadó kamasz. Tudom, h apáddal nem érted meg magad, én sem az enyémmel, pedig már 43 éves leszek. De miután zsebpénzt is (gondolom én) tőlük kérsz, igy inkább ne veszekedj az öreggel. Főleg a családban levő rossz hangulatot ne keltsd.
Iszonyú pozitív, hogy egyáltalán gondolkozol azon, hogy mit tehetsz, és mit várhatsz el. Nyilván való, ha végzel az egyetemmel, irány melózni, albérlet, saját élet.
Én érettségi után leléptem, és 30 évesen mentem főiskolára....imádtam. De apámmal nem tudtam volna egy fedél alatt élni, így eljö
ttem, mindenkinek jobb volt.
Nekem többe kerül a 2 fiam, mert én vidéken élek, ők pedig Pesten egyetemisták...
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!