Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lenne egy fontoskérdésem....

Lenne egy fontoskérdésem. Gyermek láthatósággal kapcsolatos. ?

Figyelt kérdés

Nos, a helyzet, hogy a szüleim rég elváltak.

Anyámmal élek, apámmal nem tartom a kapcsolatot, egy olyan, 3-4 éve.

Na most voltunk egy pszichológusnál, és azt mondta, hogy az apámat fel kell keresnem.

Valami olyasmiről beszélt, hogyha nem keresem fel, akkor azt köteles jelenteni a gyámügynek.

Na, a kérdésem az, hogy ez, hogy is van?

Hány éves kortól dönthetek én úgy, hogy nem akarok az apámmal találkozni?

Egyáltalán van joga ehhez egy pszichológusnak?

(Minden hasznos választ köszönök.)

15/f

2014. okt. 7. 19:21
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
2%
Azt jelemnt amit csak akar, de 14. éves kor után te döntesz!
2014. okt. 7. 19:23
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Tevedes, elso. 18 evesen donthed.

Kerdezo! Lathatasi joga az apadnak van. Ha o nem keres teged, neked nem kell. Nem neked kell menni hozza, hanem neki kell menni erted.

A pszichologus meg hulyeseget beszelt.

2014. okt. 7. 19:25
 3/26 anonim ***** válasza:
3%

Elvileg nem kötelezhetnek arra, hogy találkozz apáddal, de ezt be kell a gyámhatóságon jelenteni, nehogy anyádat megbüntessék.

De ha nem tartod vele a kapcsolatot, akkor 18 éve korodtól nem köteles semmit fizetni tartásdíjként, ami azért lehet, hoyg meggondolandó.

2014. okt. 7. 19:26
 4/26 A kérdező kommentje:

2.

Szóval 18 éves korom után dönthetek?

Tehát, értsem úgy, hogy az ég egy adta világon semmilyen beleszólásom nincsen, abba, hogy akarok-e az apámmal találkozni, avagy sem?

Mekkora hülyeség.

Egyébként az apám keresNE, csak én nem akarok vele beszélni.

2014. okt. 7. 19:30
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos jelenleg koteles vagy vele kapcsolatot tartani, amennyiben o igenyli. Ellenkezo esetben edesanyadat megbuntetik. Ez alol kibujni ugy lehet, ha edesanyad bead egy lathatas ujraszabalyozasa iranti keresetet a birosagra es abban megindokolja, hogy te miert enm akarsz az apaddal kapcsolatot tartani.

Amugy miert nem, ha nem titok?.

2014. okt. 7. 19:31
 6/26 A kérdező kommentje:

Csak egyszerűen nem szeretnék.

Vicces..., ha volt olyan f.*sz, hogy megcsalja anyámat, akkor én meg leszek olyan f*.sz, hogy nem fogok vele találkozni.

(Végül is azóta, már vagy +2 (egy biztos) nőt megcsalt, szóval nem csalódtam. :D)

Meg amúgy se szerettem nagyon. Nem utáltam, de kb. mindenkit jobban szerettem a családból.

Eleinte is csak azért találkoztam vele, mert, hogy anyámnak ne legyen baja ebből.

Testvérem szokott vele találkozni, egyébként apám nem csinált belőle ügyet, hogy nem találkozok vele, eleinte akart (2 éve talán) de azóta, mióta észrevette, hogy ÉN nem akarok vele találkozni, azóta békén hagy. (Ugye természetesen, először azt hitte, hogy anya nem enged.) (Anyám is szeretné, ha találkoznék vele, de de... nem akarok.)

Egyébként, már 2 napja ezen idegeskedek, hogy elvileg most szombaton kéne vele találkoznom, mivel jövőhét kedden megyünk vissza a pszichológushoz.

De akkor a pszichológus hülyeséget beszélt, amikor azt mondta, hogy jelenti a gyámhatóságnak, hogy nem találkozok az apámmal?

2014. okt. 7. 19:37
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Alapbol semmi koze hozza, de vegulis feljelenthet. En is feljelenthetlek -vagyis nem teged, hanem edesanyadat- meg a szomszed Jozsi is. Egesz pontosan ez nem feljelentes, hanem bejelentes. De igen, megteheti, bar ra nem tartozik, az biztos.

Hogy kerultetek hozza egyebkent?

2014. okt. 7. 19:40
 8/26 A kérdező kommentje:

Igen, és ha feljelent abból lesz gondunk?

Egyébként a pszichológushoz? http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__60609..

Így :D

2014. okt. 7. 19:41
 9/26 anonim ***** válasza:
96%

Lesz, igen. Anyukad penzbuntetest kap. Szelsoseges esetben akar a szuloi felugyeleti jogat is megszuntetik. Mondom, ha nem akarsz talalkozni apaddal, adjatok be kerelmet a lathatas ujraszabalyozasara.

Kicsit zuzu vagy, amugy. Lehet hogy a pszichologus segiteni probalna....

2014. okt. 7. 19:44
 10/26 anonim ***** válasza:
27%

Mi közöd van neked ahhoz, hogy a szüleid miért váltak el? És ha anyukád is csalta apukád? Ezért haragszol rá? Nem anyukád beszélte tele a fejed?

Tudod, amit a felnőttek egymással csinálnak, attól még az apukád szeret téged. Nem téged csalt meg, nem tőled vált el, hanem anyukádtól. Biztosan fáj neki, hogy nem akarsz vele találkozni.

Gondold végig.

2014. okt. 7. 19:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!