Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik így a fiam?...

Miért viselkedik így a fiam? Mit lehet vele kezdeni? Nem törődik már senkivel, semmivel, saját magával se, csak a gép előtt ül.

Figyelt kérdés
A fiam (20 éves lesz lassan) egy éve leérettségizett, úgy tervezte, hogy halaszt 1-2 évet, mielőtt továbbtanul, de azóta teljesen megváltozott. Semmilyen társasági élete nincs, semmilyen barátja, akikkel tartja a kapcsolatot, nem él semmilyen életet, csak internetezik, olvas, tv-zik egész napokat. Ki sem mozdul a házból, de még hozzánk, a családjához is alig szól. A fürdőszobában hosszú időket tölt el, órákig fürdik, mert a kádban is szokott olvasni vagy gépezni. A higiéniára ugyan ügyel, de a külsejét akkor is elhanyagolja, alig borotválkozik, a haját ugyan megfésüli meg rendben van, de az is elég hosszúra nőtt neki, és nem hajlandó változtatni magán, azt állítja, hogy ő így érzi jól magát. A szobájában van mindig bezárkózva, mi szinte csak a közös étkezéseknél látjuk, de néha kimegy a lakásból rövid időre, azt mondja ilyenkor, boltban volt. Eddig jól titkolta előlünk, de valójában ilyenkor röviditalokat vesz, és a szobájában nemcsak haszontalanul tölti az idejét, hanem iszik is esténként. Ezt a szokását egy-két hónapja vette fel. Nem tudjuk, ennek mi az oka, tanácstalanok vagyunk, de valahogy változtatásra kellene bírnunk. Hogyan változott így meg az életmódja, és ezen hogy lehetne segíteni?

2014. okt. 5. 18:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
63%

Amúgy ez tipikusan az az eset ez, mikor nincs semmi cél, motiváció, és elvan az ember az egész napos recskázással a gép előtt. Munkája nincs, kimozdulni nem akar, és még a szülők is asszisztálnak mert pénzelik.

Én már csak tudom, magam is bele tudok esni ilyenekbe, sőt sok embert ismerek akik ilyenek. Én is csináltam, de pl egy szobatársam is ilyen volt. Egyik este elhatározod hogy "holnap mindent megcsinálok" aztán másnap felkelek, beülök a gép elé, és elb..szom az időt netezgetéssel.

Az is lehet hogy neten "ismerkedik" chatel össze vissza, stb.

Tulajdonképpen egyfajta virtuális életet él, csak épp a sajátjával nem jut előre.

Szerintem ebben az esetben "erőszakhoz" kell egyrészt folyamodni, közölni vele hogy 20 évesen vagy dolgozik, vagy tanul, vagy repül. Meg dedós módszer, de gondolom az internetet sem ő fizeti, meg lehet tiltani neki a használatát.

És a tiltás mellett kell neki találni elfoglaltságot, dolgozni vinni, satöbbi. Első cél tuti hogy az lenne hogy vagy dolgozzon, vagy tanuljon, de ne üljön mindig otthon, kicsit kirobbanjon ebből a környezetből. ezzel már elmegy a napja nagy része, másrészt meg sok szabadidős program kell, amik lekötik.

Na meg elsősorban a saját akarata hogy csinálja is ezeket.

2014. okt. 5. 20:34
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy már azt nem kellett volna hagyni hogy halasszon. Mégis mi az hogy "halaszt"? Meg hogy 1-2 évet?

A halasztást egy esetben lehet megérteni, ha dolgozik, vagy tanul közben mást. Egyik esetben pénzt keres, másikban meg fejleszti magát, lesz valami plusz tudása.

Az a legrosszabb, ha nekiáll valaki "halasztás" címszóval csinálni a semmit, ellustul, elveszti a céljait, és belecsúszik egy ilyen állapotba.

2014. okt. 5. 21:49
 23/25 anonim ***** válasza:
69%
Te szent szánalmas jó ég, 41%-os, te hány éves vagy? 13?
2014. okt. 5. 22:01
 24/25 anonim ***** válasza:
24%
20 évesen a normális családok normális gyerekei nem dolgoznak, ugyanis akkor beleragadnak a hülyeproller mentalitásba, amiből később nem bírnak kikecmeregni. Uff.
2014. okt. 5. 22:47
 25/25 anonim ***** válasza:
Annyira rossz az ilyet olvasni, hogy másnak semmi életcélja nincs ennyi idősen, én meg 21 évesen tele voltam célokkal,vágyakkal,dolgozom,költözni, önállósodni akartam és a szüleim nem hittek bennem és egy senki vagyok aszemükben. Irigxlem ezt a fiút. Talán ha ilyen lennék mint ez a fiú,jobban örülnének a szüleim?
2014. okt. 6. 06:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!