Miért viselkedik így a fiam? Mit lehet vele kezdeni? Nem törődik már senkivel, semmivel, saját magával se, csak a gép előtt ül.
Amúgy ez tipikusan az az eset ez, mikor nincs semmi cél, motiváció, és elvan az ember az egész napos recskázással a gép előtt. Munkája nincs, kimozdulni nem akar, és még a szülők is asszisztálnak mert pénzelik.
Én már csak tudom, magam is bele tudok esni ilyenekbe, sőt sok embert ismerek akik ilyenek. Én is csináltam, de pl egy szobatársam is ilyen volt. Egyik este elhatározod hogy "holnap mindent megcsinálok" aztán másnap felkelek, beülök a gép elé, és elb..szom az időt netezgetéssel.
Az is lehet hogy neten "ismerkedik" chatel össze vissza, stb.
Tulajdonképpen egyfajta virtuális életet él, csak épp a sajátjával nem jut előre.
Szerintem ebben az esetben "erőszakhoz" kell egyrészt folyamodni, közölni vele hogy 20 évesen vagy dolgozik, vagy tanul, vagy repül. Meg dedós módszer, de gondolom az internetet sem ő fizeti, meg lehet tiltani neki a használatát.
És a tiltás mellett kell neki találni elfoglaltságot, dolgozni vinni, satöbbi. Első cél tuti hogy az lenne hogy vagy dolgozzon, vagy tanuljon, de ne üljön mindig otthon, kicsit kirobbanjon ebből a környezetből. ezzel már elmegy a napja nagy része, másrészt meg sok szabadidős program kell, amik lekötik.
Na meg elsősorban a saját akarata hogy csinálja is ezeket.
Amúgy már azt nem kellett volna hagyni hogy halasszon. Mégis mi az hogy "halaszt"? Meg hogy 1-2 évet?
A halasztást egy esetben lehet megérteni, ha dolgozik, vagy tanul közben mást. Egyik esetben pénzt keres, másikban meg fejleszti magát, lesz valami plusz tudása.
Az a legrosszabb, ha nekiáll valaki "halasztás" címszóval csinálni a semmit, ellustul, elveszti a céljait, és belecsúszik egy ilyen állapotba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!