22 évesen felnőttként, a szüleimnek van köze hozzá, hogy mit rendeltem a netről?
A saját pénzedet arra költöd, amire akarod.
Ha viszont velük együtt laksz, és ők vásárolnak be rád, teljes egészében ők fizetik a lakásrezsit, akkor azért az ő pénzükből is élsz, nemcsak a magadéból!
Ez a "köze van hozzá - nincs köze hozzá" egyébként nem valami szerencsés megfogalmazás. Lehet, hogy te beleszólásnak érzed, ők meg csak a véleményüket mondják el jó szándékkal arról, hogy szerintük fölösleges volt egy halom pénzt elköltened arra a célra. Ha ezt nem erőszakosan mondják, hanem normális hangon, akkor nem szerencsés úgy reagálni rá, hogy "Semmi közötök hozzá!" Mert ugye szeretet és tapintat is van a világon, nemcsak jogok és szabályok.
Amúgy nem értem, miért nem írtad le konkrétan, mit, milyen célból és mennyiért vásároltál; sem pedig azt, hogy a szüleid milyen módon reagáltak rá.
21-es hsz. vagyok ismét.
Közben láttam, megírtad, hogy óvszert vettél.
Mondjuk, elképzelni sem tudom, miért interneten akar szerezni óvszert a barátod, mikor bármelyik nagyobb élelmiszerboltban, Rossmannban, dm-ben, gyógyszertárban lehet ilyet venni. Arról nem is beszélve, hogy az interneten sokkal nagyobb esély van bármiből bóvlit, hamisítványt, rossz minőséget venni, márpedig, ha emiatt lesz terhes a barátnője, akkor verheti a fejét a falba.
Azt sem értem, miért nem ő rendelte meg. Nincs internete?
Egyébként hány éves vagy te, és mennyi a barátod, hogy ez a szülők előtt egyáltalán probléma lehetne?
Az tény, hogy amit rendeltél, az nem bűncselekmény, nem foglal el nagy helyet, nem a te pénzedből ment és a barátod nyilván hamar el is fogja vinni tőled. Tehát emiatt a szüleidnek nem érdemes mondani. Ha viszont ők leszenk otthon, mikor hozzák, ők veszik át, netán velük akarja kifizettetni a a futár az óvszert, az roppant hülye helyzet lenne. Ha postán érkezik a te nevedre, akkor is lehet, hogy a szüleid vennék át, vagy látnák az értesítőt, és - minden rossz szándék nélkül - egyszerűen megkérdeznék, mi érkezett számodra. Szóval, jobb lenne előre elmondani, hogy ne akkor csodálkozzanak. Ez az én véleményem.
Meg az is az én véleményem, hogy nem rendeltem volna a barátomank ilyet. Elküldeném, egyrészt melegebb égtájakra a hülye ötlete miatt, másrészt a legközelebbi, fent felsorolt helyre, ahol lehet kapni óvszert, és kész.
De most ez mi, hogy van-e közük hozzá? Mi a kérdésed lényege?
Az, hogy ki fog-e derülni, hogy mi van a csomagban? Erre a vélasz: Nem, ezekett általában diszkrét csomabgan küldik.
Az, hogy a szüleid megkérdezhetik-e, hogy mi a francot rendeltél? Igen, megkérdezhetik és jó hülyén is fog kinézni, ha majd, te szégyenedben nem válaszolsz semmit. És valószínűleg valami sokkal durvábbra fognak gondolni, mint egy nyamvadt óvszercsomagra. Éppen ezért tényleg jobb lett volna ha veszel valamelyik drogériában.
Ez most komoly? 22 évesen azon aggódsz, mit fognak szólni a szüleid, hogy óvszert rendeltél a netről?
Amúgy azt nem értem, a barátod miért nem tudta magának megrendelni:
1. nincs internete
2. annyira szégyenlős, hogy még a neten se mer óvszert venni
3. nem tud írni
Ezek szerint van, mert téged gyerekként kezelnek.
Én 20 felett nemrég hazaköltöztem, anyám tökre ki van akadva, hogy el akarok költözni tőlük megint...
Én középiskola óta azt csinálok amit akarok, de te eléggé érdekes lehetsz, hogy egyáltalán felmerül benned ez a kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!