Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 22 évesen felnőttként, a...

22 évesen felnőttként, a szüleimnek van köze hozzá, hogy mit rendeltem a netről?

Figyelt kérdés
2014. okt. 3. 09:40
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Igazából nincs jövedelmem, tanuló vagyok, de a barátom kért meg rá, hogy ezt rendeljem meg neki, ki is fizette természetesen, tehát nem is foglal nagy helyet.
2014. okt. 3. 10:04
 12/35 csabika1971 ***** válasza:
79%

Nem értem ezt a ha beszállsz a közös költségbe akkor semmi köze a szülőknek mit rendelt a Netről.

Már hogy a fenébe ne lenne közük? Hisz onnan bármi rendelhető, és nem a saját lakásába rendel, ha nem a szüleiébe. Nem azt mondom, hogy jelentkeznie keljen ha vett valamit, hogy bemutassa. De igenis előtte egyeztessen róla. Mert lehet olyan dolog is amiért pl utána a rendőrség érkezik házkutatásra. És ez csak egy példa volt.

Elméletben van egy alap bizalom, gyermek és szülő közt, amíg ezt nem játssza el, addig rendelhet bármit ha előtte egyeztetett.

És ha már külön él, akkor saját felelősségére azt rendel amit akar. De addig igenis valamilyen szinten igazodjon, a ház tulajdonosához, ha azok a szülei is éppen. Mert ha olyasmiket rendelt szabadon miket nem lett volna szabad, akkor a ház tulajdonost is meghurcolják, nem csak azt aki rendelte.

2014. okt. 3. 10:10
 13/35 anonim ***** válasza:
94%

"a barátom kért meg rá, hogy ezt rendeljem meg neki, ki is fizette természetesen, tehát nem is foglal nagy helyet."

Ezt a "tehát"-ot nem értem...

A barátod megkért, és kifizette, következtetésképpen (tehát) nem foglal nagy helyet.

Ha nem ő kérte volna, vagy nem fizette volna ki, akkor nagy helyet foglalna? :/

2014. okt. 3. 10:10
 14/35 anonim ***** válasza:
67%

Egyáltalán nincs, amennyiben az alábbi feltételek teljesülnek:

- el tudod tartani és el is tartod magad;

- Szüleid zavarása nélkül külön konyhán vagy, ha nem, beszállsz a konyhapénzbe;

- a rezsi rád eső részét rendszeresen fizeted;

- saját lakrészed egyedül takarítod, ugyanakkor besegítesz a közös helyiségek tisztántartásába;

- a házimunkában rendszeresen résztveszel;

- amennyiben az ő lakásukban laksz, megteszel mindent, hogy az együttlakás surlódásmentes legyen;

- nem olyat rendeltél, ami szemük elé kerülhet és hitüket, világnézetüket, izlésüket sérti.

.

Különben is, akkor leszel igazán felnőtt, ha külön lakásodban szüleid segítségére egyáltalán nem szorulsz. Enélkül az ők kicsi fiuk/lányuk, még nevelésre szoruló gyerekük vagy!

2014. okt. 3. 10:11
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, feltetél egy kérdést, de egy iciri-piciri, aprócska, már-már elenyésző infót kihagytál:

mégis mi a frászt rendeltél???

Történelem könyvet vagy guminőt vagy pisztolyt?

2014. okt. 3. 10:12
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

feltettél*

elírtam

2014. okt. 3. 10:12
 17/35 A kérdező kommentje:
óvszert, csak nem szeretném, hogy megtudják, a csomagolásból nem fogják megtudni, az biztos
2014. okt. 3. 10:14
 18/35 anonim ***** válasza:
67%

Szegezzük le, hogy én mit értek 22 éves felnőtt alatt. Olyan embert aki önálló keresettel rendelkezik, külön háztartást vezet, vagy közös háztartást vezet más emberekkel (pl. szüleivel).

Így nem sok közük van, leszámítva ha az amit rendeltél törvénybe ütköző vagy másokra nézve veszélyes.

2014. okt. 3. 10:15
 19/35 anonim ***** válasza:
50%
Amig anyagilag nem allsz a sajat labadon (ami alatt azt ertem hogymagad teremted elo a lakhatasod es megelhetesed), addig bizony mindenhez kozuk van. Ugyanis addig csak biologiailag vagy felnott, tarsadalmilag nem.
2014. okt. 3. 10:17
 20/35 anonim ***** válasza:
10%

Közük nincs, ha nem az ő pénzükből vetted, ha nem az ő lakásukba vetted a megkérdezésük nélkül. Természetesen megkérdezheti, hogy mi az, hisz a gyerekük vagy, valószínűleg egy háztartásban laktok, és a családtagok érdeklődhetnek egymás dolgai iránt.

Legközelebb az ilyen témájú csomagokat küldesd a barátod lakására.

2014. okt. 3. 10:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!