Miért kéne hálasnak lenni a szüleimnek amiért felneveltek?
Gyakran hallom hogy masoktól hogy "hálatlan a gyerek pedig felneveltük; legyel hálas a szüleidnek amiert felneveltek"
De miert is kéne halásnak lenni?
Ha a szülők megcsinaljak és elvállaljak a gyereket akkor szerintem alap hogy felnevelik. Nem a gyerek döntött úgy hogy megszületik nekik..ehhez képest mintha egy szívességet tennének azzal hogy felnevelik es nem vagjak intezetbe.
Halasnak akkor lehet lenni ha 18 éves kora felett is támogatják.
Vagy ha maguktól vonnak el mindent hogy a gyereknek a legjobb jusson.
Csak én gondolom így?
27/F
Huh. Szerintem ez egy összetettebb kérdés, én lelkileg közelítem meg.
Hálás vagyok a szüleimnek, hogy felneveltek, azért, mert valahol a saját idejüket és pénzüket áldozták rám, holott megtehették volna, hogy a kényelmük miatt nem vállalnak.
Az is igaz, hogy nagyon sokszor haragudtam rájuk gyerekként, mert úgy éreztem, hogy ha már bevállaltak, akkor miért nem foglalkoznak velem, miért isznak, miért nem számít a véleményem, nem én akartam megszületni, stb.
Mikor felnőttem, megértettem, hogy ők belül csak jót akartak nekem és minden pillanatban a legjobbat hozták ki magukból. Az más kérdés, hogy szerintem az kevés volt.
Magamat kellett helyretennem lelkileg ahhoz, hogy megbocsássak nekik. Miután ezt helyre tettem, megértettem azt is, hogy a HÁLA azért is jár nekik, mert én igenis szerettem volna megszületni (ez egy kicsit a Isten-lélek-sors kérdéskörét súrolja) és ők megadták nekem a lehetőséget, hogy éljek és fejlődjek.
A nevelés nem kis munka, de anyukám önként vállalta. Tőle soha az életben nem hallottam, hogy mondta volna nekem vagy a testvéremnek, hogy legyek hálás, tartozom, stb.
Ha én úgy döntök, hogy gyereket akarok, nem fogom neki mondani, hogy "Látod, most beíratlak szakkörre, pedig mehetnék tahiti gyöngyhalászatra. Érezzem a háládat."
Latom itt is megjelent a jó öreg személyeskedes.
HONNAN VESZITEK hogy nem szeretem a szüleimet és nem segitek nekik?
Egyszerűen nem értem miert tartoznék nekik barmivel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!