Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogyan reagálnátok, ha a...

Ti hogyan reagálnátok, ha a l8 éves lányotok úgy döntene, télen szoláriumba akarna járkálni (ami akkor tök felesleges) és hetente 1000-1500 forintokat kérne el tőletek? (iskolába jár)

Figyelt kérdés
2014. okt. 2. 12:23
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
58%

Heti 1-2x jolvan,neha en is jarok (18vagyok) heti 1x.. amikor nagyon feher vagyok ( nekem a labam csunya sebhelyes,es ha barna vagyok akkor nem latszik azaz nem feltuno meg nem szeretek hofeher lenni)

Es aki irta hogy 10-20 ev mulva szottyadt lesz a bore... noss elarulom anyukam 61 eves 20 evig jart szolariumba hetente,es olyan a bore anyumnak igy 61 evesen mintha 40 eves lenne ;) tudni kell merteket tartani.... heti 1x had menjen az nem art meg,de csak is olyan szoliba engednem ahol mar kivan cserelve az uv lampa,es megfelel az eu-s szabvanyoknak... ha latnam hogy tulzasba akar esni tobbet nem engednem....... de heti 1-2x engednem... persze ha megengedhetjuk anyagilag

2014. okt. 2. 15:02
 22/32 anonim ***** válasza:
Hetente egyszer elengedném és kész.
2014. okt. 2. 15:08
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Havonta 1 alkalmat kifizetnék neki, többet nem. És mutatnék pár képet a szoláriumozott bőr őregedéséről, megkérdezném, ötvennek akar kinézni pár év múlva?
2014. okt. 2. 15:18
 24/32 anonim ***** válasza:
94%

Akik az undorító narancssárga színű plázacicákat hozzák fel, azok ugye azzal sincsenek tisztában mert "csúnya, rossz szoli", hogy ezek a lányok heti 3x, vagy többször 15-20 percre mennek be, nem pedig heti 1-2x 7-8ra. Nagyon nem mindegy.

Ha a lányom tudná tartani a megfelelő mértéket, elengedném. Nem attól lesz csúnya a bőre, ha heti 6-8 percekre befekszik/beáll.

2014. okt. 2. 16:21
 25/32 anonim ***** válasza:
90%

Szerintetek mire mentek azzal, ha szolis lányokról mutogattok képeket? Egyrészt, milliót láttak már, nem csak képen, élőben is. Másrészt egy dohányosnak hiába nyomják az arcába a dobozon a tüdőrákról a röntgen felvételt, ugyanúgy elszívja a cigarettáját. Ezek a tipikus semmit nem érő próbálkozások. Ha valaki szolizni akar, szolizni fog. Mellesleg attól is ugyanúgy lehet bőrrákja, ha nyáron kapál a kertben, sőt, akkor is, ha soha nem napozott. Tény, hogy a kockázati tényezőt emeli a szoláriummal, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy rákot kap tőle.

Egyébként én évek óta járok szoliba rendszeresen, de soha senki nem mondta még rám, hogy ez látszana. Alapvetően hullafehér bőröm van, világ életemben azt a kérdést hallgattam, hogy "jól vagy, minden rendben?", "úristen, beteg vagy?". Mióta szolizok egyszerűen úgy nézek ki, mint egy egészséges ember. Nem napi 25 percre megyek be, hanem heti egy-két alkalommal 5-10 percre, gyengébb csövekkel ellátott gépbe. Soha nem voltam narancssárga, vagy rákvörös a leégéstől.

Én mindig kaptam zsebpénzt a szüleimtől, időről időre egyre többet, és ebből kigazdálkodtam magamnak a szolizást is. Külön nagyon ritkán kértem rá, vagy néha ők vettek nekem csak úgy egy-egy bérletet, vagy kaptam névnapra, szülinapra, stb.

Ez a ti dolgotok, hogy reagáltok rá. Beleszólásotok nincs, hogy jár-e szoláriumba, vagy nem, hisz 18 éves, és egyébként se... Viszont ha nem akartok, nem adtok rá pénzt és elő kell teremtenie magának. Ez teljesen jogos lenne, ez már rajtatok múlik.

2014. okt. 2. 17:39
 26/32 anonim ***** válasza:

ha szoli akkor már télen szükséges, pl az anyukám bőre nélküle télen repedzik...stb szolival nem..nem sárgára sütteti magát, csak egészséges színt szerez

hetente 1000-1500 nem sok zsebpénznek, sőt 18 éves "gyereknek" igen kevés. ennyit én is kaptam, és 10 éve voltam 18, azzal is igen be kellett osztanom a pénzem.

nem tartom irreálisnak az igényeit

2014. okt. 2. 17:44
 27/32 anonim ***** válasza:
29%

A legtöbb szolizó nő meg van győződve arról, hogy milyen szép,

közben pedig az a valóság, hogy úgy néznek ki mint a sült egerek!!

2014. okt. 2. 18:34
 28/32 anonim ***** válasza:

Nem adnék neki pénzt rá, mert olyanra adok, amit magam is támogatok. Én két hónap után ráncokat fedeztem fel a bőrömön tőle, pedig 3 percnél tovább sose mentem be. Ha az én bőröm örökölte, akkor jobb ha elfelejti az egészet.

De ha megoldja magának, abba nincs beleszólásom. 18 éves felnőtt nő bármit csinálhat, nincs jogom megtiltani, de nem is kötelességem támogatni.

2014. okt. 2. 20:02
 29/32 A kérdező kommentje:

Miért jön mindenki ezzel, hogy 18 éves, nem tilthatja meg?

Igenis megtilthatja a szülő, amíg ő tartja el, és ő adja rá a pénzt, és az ő kenyerét eszi.

Nem a kora fog dönteni az önállóságról, hanem az, hogy még a gyerek szerepben van.

2014. okt. 3. 08:33
 30/32 anonim ***** válasza:
92%
Nem engedném a gyerekvállalást annak, aki az "amíg az én kenyeremet eszi" dumával tartja terrorban a felnőtt gyerekét. Mégis hogyan kéne eltatania magát a gyereknek a 18. születésnapjától, mikor a legtöbben akkor még gimnazisták? Zsebpénz ugye nincs, amivel gazdálkodhatna a gyerek, de a száját se merje kinyitni, ha valamit esetleg meg szeretne magának venni, mert úgyse ad rá a szülő pénzt... Nem tudom ép ésszel felérni, hogy az ilyen minek vállal gyereket, ha sajnál rá heti 1000 forintot, és itt most teljesen lényegtelen, mire kéri ezt a pénzt a gyerek. Alapvetőnek kéne lenni, hogyha a gyerekem nem tud dolgozni, mert iskolába jár és valószínűleg érettségire készül, akkor zsebpénzt adok neki, amivel önállóan gazdálkodhat. És mégegyszer: nem, nem tilthatod meg neki, hogy hova megy, és mit csinál. Ha nem adsz neki pénzt, az nem megtiltás, hanem annyi, hogy nem adtál neki pénzt. Ha megszerzi máshonnan a rávalót, és elmegy szoláriumba, utána mit csinálsz? Agyonvered, mert meg volt tiltva? Vagy szobafogságra ítéled 25 éves koráig? Ne nevettess már, könyörgöm.
2014. okt. 3. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!