Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem kell rögtön elköltöznöm,...

Nem kell rögtön elköltöznöm, mert eddig semmi hasznom nem volt és most dolgozom pont?

Figyelt kérdés

1 éve dolgozom, és lassan össze akarok költözni a párommal.

A szülők a bejelentést jól fogadták, de rá pár napra a fentebb említett dolgokat kaptam, miszerint nem kell rögtön keresgélni és eddig semmi hasznom nem volt, (adok haza a fizetésből de nem sokat tudok, többi megy félre), de így állnak nekem hogy felneveltek és mostmár én tartozom.

Milyen felfogás ez?

Nem kértem hogy felneveljenek, de gyerekként nem is tudtam ez ellen tenni mivel akkor még nem tudtam hogy ezt fogom kapni.

2014. szept. 29. 08:52
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
szóltam*
2014. szept. 29. 11:53
 42/49 A kérdező kommentje:
Mit számít nekik a rezsi meg egyéb ha már nem leszek ott? minek akarnak akkor visszatartani? nehogy jó legyen nekem és új életem legyen lassan
2014. szept. 29. 11:54
 43/49 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudod mennyi idős vagy?

Én éretlen kamasznak látlak!

Talán iskolapadban lenne még a helyed, hogy a későbbiekben ne minimálbérért kelljen dolgoznod.

Nem nagy ügy ám amúgy lakást találni, mire vártok?

Éljétek a saját életeteket, és senkinek nem lesz rajtad haszna.

2014. szept. 29. 12:05
 44/49 anonim ***** válasza:
57%

Minek kell ezen kattogni?

Megmondod nekik, hogy köszi, hogy felneveltek és majd te ezt azzal fogod meghálálni, hogy neked is lesz gyereked, az ő kisunokájuk, akit meg te nevelsz fel.

Aztán keressetek lakást és jelentsd be, hogy akkor x naptól elköltözöl.

2014. szept. 29. 14:20
 45/49 anonim ***** válasza:
100%

Az nem sunyiság, hogy nem hergelsz mást hónapokon keresztül. Mindenki tisztában van vele, hogy az az élet rendje, hogy a gyerek előbb-utóbb kireppen. Tény ezt valaki könnyebben, valaki nehezebben viseli. Viszont én továbbra is fent tartom, hogy éretlen vagy, és ez a szüleid problémája. Mutatod itt a felelős, felnőtt viselkedést, mosógép, meg hűtő kell (megsúgom neked nagyon sok lakást adnak ki teljesen berendezve), meg megtakarítás stb. de minden egyes mondatodból érezni, hogy gyerek vagy. Felnőtt nem attól leszel, hogy betöltötted a 18-at, hanem hogy éretten, és megfontoltan tudsz dönteni.

És csak mégegy megjegyzés: én úgy gondolkodnék csak a külön költözésen a helyedben, ha egyedül is megállok a lábamon. Tudod lakva ismerik meg egymást az emberek, nem biztos, hogy minden szép és jó lesz, ha összeköltöztök a barátoddal. A nélkülözés, anyagi nehézségek nagyon sok kapcsolatot tönkre tesznek (a gyerek szerelmek főleg nem biztos, hogy túlélik ezt).

2014. szept. 29. 15:43
 46/49 A kérdező kommentje:

Megsúgom neked hogy berendezett lakást keresek, és láttam olyat ahol van pl. mosógép de egyaltalán nem energiatakarékos, ezzel céloztam arra hogy hosszútávon érdemesebb ilyenbe fektetni, és nem a magas számlákba.

Szerintem szállj le kicsit a földre, nagyon bölcs felnőttnek hiszed magad, holott lehet csak hang vagy.

2014. szept. 29. 16:04
 47/49 anonim ***** válasza:
100%

Én már "bizonyítottam", megállok a saját lábamon, nem mástól függök, nem a szüleim beleegyezésére várok. Én elmondhatom, hogy a saját lakásomban élek (és nem azon töröm a fejem, hogy hogy menjek egy albérletbe külön), amit egyedül is fent tudok tartani, van megtakarításom és nem felejtek el élni sem mellette. Igaz kicsit tovább tanultam mint Te, és nem havi 75 ezer forintot kell beosztanom.

És csak a 30-as éveim elején járok.

Rossz lehet neked, hogy már most ennyire keserű vagy és haragszol mindenkire, akinek egy kicsit is jobb (elhiheted nem mindenkinek az ölébe pottyannak a dolgok), de elgondolkodhatnál, hogy miért is van ez...

2014. szept. 29. 16:26
 48/49 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg minden mondatodból kiderül, hogy éretlen gyerek vagy. Téged nem lehet meggyőzni semmiről, de ha egyszer valóban különköltözöl, majd rájössz magadtól erre-arra. Az a baj, hogy az ilyen emberek keservesen a saját kárukon tanulnak csak, és legtöbbször még akkor sem értik, mi miért van. A mosógépes hsz-odtól alig bírtam abbahagyni a röhögést. Te ilyesmi alapján döntenél lakásválasztásban? Gratulálok! Mintha legalább 4 gyerekre kellene mosnod magatokon kívül. Fontos az energiatakarékosság az biztos, itt is mérlegel az ember, mi mit ér meg. Majd Calgont se felejts el használni jó? Mert az is teljesen megéri.
2014. szept. 29. 17:19
 49/49 A kérdező kommentje:
Rohadt vicces vagy, de a mosogep csak egy pelda volt..ettol komolyabb érvek alapjan döntök es nem egy mosogeptol fuggoen...
2014. szept. 29. 17:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!