Nem kell rögtön elköltöznöm, mert eddig semmi hasznom nem volt és most dolgozom pont?
1 éve dolgozom, és lassan össze akarok költözni a párommal.
A szülők a bejelentést jól fogadták, de rá pár napra a fentebb említett dolgokat kaptam, miszerint nem kell rögtön keresgélni és eddig semmi hasznom nem volt, (adok haza a fizetésből de nem sokat tudok, többi megy félre), de így állnak nekem hogy felneveltek és mostmár én tartozom.
Milyen felfogás ez?
Nem kértem hogy felneveljenek, de gyerekként nem is tudtam ez ellen tenni mivel akkor még nem tudtam hogy ezt fogom kapni.
Szerintem meg te gondolkodj, és örülj, hogy jelenleg a szüleid mellett a 75 000-ből tudsz félretenni! Én nem tudom te melyik bolygón élsz, de ezen nem olcsó az élet sajnos.
De csak, hogy legyen kis rálátásod, leírom én mire mennyit fizetek: Jelenleg egy kis 74 nm-es 3 szobás panelről van szó: Közös költség:(ebben: hideg/meleg víz, fűtés, közös villany, takarítás, 3 főre szemét díj, és a szokásos képviseleti díjak vannak benne): 45 000 ft,(télen-nyáron ennyi)
tv/net: 9600, Villany: 7900, Gáz: 1500, telefon: 6-8000 között. Ezek csak rezsi, és szolgáltatók, és 70-72 000 ft/ hó. Bevásárlás, hármunknak étel, mosó-tisztító-fürdő, és egyéb ápolási szerek, kb: 100 000. Plusz 2 kisiskolás kiadásai, de ez téged nem érint.
Könyörgöm számolj már, mennyit kellene adnod, hogy "haszon" legyen rajtad?!
Lehet, hogy ezt mondták, talán a szüleid sem éppen lángelmék, számolni te magad sem nagyon tudsz ahogy itt látszik, de akkor se volt még rajtad "haszon", ezt nyugodtan elhiheted.
Gondolom arra számítottál, hogy örülnek az önálló életed terveinek, hát sajnos nem.
De költözzetek ti ettől még nyugodtan el.
Remélhetőleg a párod sokkal többet keres mint te, mert az szükséges lesz hozzá.
Napi szinten írkálod ki, hogy milyen sanyarú sorsod van, mert nem tudsz elköltözni. Eddig csak nem támogattak, most már hasznot is akarnak húzni belőled...
Az igazság az, hogy Te baromi éretlen vagy, egyáltalán nem nőttél még fel. Lehet ezért féltenek a szüleid a nagybetűs élettől.
Felnőtt ember vagy, akinek van jövedelme (az más kérdés, hogy ebből a fizetésből mit tudsz kezdeni magaddal) miért nem fogod magad és költözöl külön? Nem olyan nagy dolog ez: leültök a barátoddal, megnézitek mennyi jövedelmetek van, kiválasztjátok azt a lakást, ami belefér a költségvetésbe és mentek. Aztán max szembesültök vele, hogy nem mindig minden a terv szerint alakul, és akkor még mindig ott a lehetőség, hogy vissza kuncsorogd magad a szülőkhöz. Miért jó, hogy hónapokig játszotok otthon egymás idegeivel? Egy felnőtt ember akkor áll elő a költözéssel, amikor már adottak a lehetőségek. Tényleg megéri ezen vitázni, hogy mi lesz egyszer, ha elmész...
"És szeretnék a majdani lakásomba mosógépet, hűtőt stb"
Kezdésnek vehetsz a vaterán olcsóbban, nem kell azonnal újat venni méregdrágán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!