Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem kell rögtön elköltöznöm,...

Nem kell rögtön elköltöznöm, mert eddig semmi hasznom nem volt és most dolgozom pont?

Figyelt kérdés

1 éve dolgozom, és lassan össze akarok költözni a párommal.

A szülők a bejelentést jól fogadták, de rá pár napra a fentebb említett dolgokat kaptam, miszerint nem kell rögtön keresgélni és eddig semmi hasznom nem volt, (adok haza a fizetésből de nem sokat tudok, többi megy félre), de így állnak nekem hogy felneveltek és mostmár én tartozom.

Milyen felfogás ez?

Nem kértem hogy felneveljenek, de gyerekként nem is tudtam ez ellen tenni mivel akkor még nem tudtam hogy ezt fogom kapni.

2014. szept. 29. 08:52
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
7%

Egyedül szeretnél költözni? Albérletbe?

Mert ha igen, akkor gondolom az világos, hogy 75 000-ből megélni sem fogsz, nem félretenni.

2014. szept. 29. 10:05
 22/49 A kérdező kommentje:
Írtam fent hogy párommal összeköltözni..
2014. szept. 29. 10:10
 23/49 anonim ***** válasza:
25%
Egy téli rezsi rád eső részét nem valószínű,hogy fedezi a kajáddal együtt az általad leadott pénz.
2014. szept. 29. 10:16
 24/49 A kérdező kommentje:
Most nem feltétlen ez a lényeg, hanem hogy megakadályoznak csak hogy még legyen egy kis hasznom is.
2014. szept. 29. 10:23
 25/49 anonim ***** válasza:
51%
Figyi! Elméletben igazad van, viszont gyakorlatilag, anyagi oldalról nincs! Ha te 75 000 fot-ot keresel, abból 30-at félreteszel (jól teszed, igazad van, kell is) marad 45 000 ft. Ezt gondolom mind nem adod oda, hiszen neked is vannak magadra kiadások a rezsin, és az ételen felül is, (mosó, és tisztítószerek, fürdő, és egyéb ápolószerek, ruházkodás,telefon, net, tv...stb) akkor szerinted mennyit kellene adnod, hogy anyagilag jól járjanak rajtad? Ez a 45-e ft, magadra is alig lenne elég, amiket utóbb felsoroltam, ha mind te vennéd. Viszont ha otthonról kapod, akkor is meg kell venni valakinek. Gondolkodj már kicsit, 45 000 ft-ból nem él meg egy ember, ez lehetetlen. És akkor ha mind odaadnád, egy filléred nem maradna. Azért az látszik, hogy semmi élettapasztalatod, reális látásod nincs, hogy miből lehet megélni. Ami nem is baj még, majd lesz, de ne akard megmagyarázni, hogy egyenlőre anyagilag jól járnak veled a szüleid. Persze baj ha ez a cél, de most nem így van.
2014. szept. 29. 10:35
 26/49 A kérdező kommentje:

Én nem mondtam, hogy nem maradna egy fillérem sem, hiszen ha hazaadom akkor elméletileg az enyém lesz víz, étel, ital formájában, de gyakorlatilag félretenni semmi nem maradna...

Gondolkodj

2014. szept. 29. 11:03
 27/49 A kérdező kommentje:

Ugyan miért ne látnám miből lehetne megélni?

Pont hogy látom, és ezt is el akarják szedni ami nem sokra elég..

2014. szept. 29. 11:03
 28/49 A kérdező kommentje:

Ezek miatt nem is várom, hogy eltartsanak, én meg gyűjtögessek mert az sem fer ha elvárom hogy tartsanak.

Szóval én csak szeretnék elköltözni, de ők nem akarják mert most lenne haszon belőlem.... érted-e már?

2014. szept. 29. 11:07
 29/49 anonim ***** válasza:
34%
Értetlen van,de nem baj az.Minél előbb költözz külön,aztán meglátod mire mennyi pénz kell.Az nem számít,ha nem engednek felnőtt ember vagy,oda láncolni nem fognak a lakáshoz.Csak sehol ne hajtogasd,hogy a szüleidnek csak arra kellettél,hogy hasznot húzzanak belőled,mert Te egyenlőre még csak a kiadást növeled otthon,a bevételt nem.Könnyebb lesz nekik is,hidd el,pakolj össze,és költözz.
2014. szept. 29. 11:11
 30/49 A kérdező kommentje:

Én nem hajtom azt, hogy arra kellettem nekik,

egyszerűen ki akarok repülni, és ezt nekem így kezelik, míg mást támogatnak lelkileg a döntésben és nem szólnak bele ha elköltözik.

2014. szept. 29. 11:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!