Miért nem engednek be a szüleim egyedül a moszkva térre 12/f?
Kizárt, hogy elengednélek, szüleidnek igaza van.
Amúgy felnőtt pesti nő vagyok, és amikor tehetem, mindenhova a volegenyemmel megyek.
Méghogy Bp nem veszélyes, hát annyi gyengeelméjű szaladgál az utcán, hogy csak na.
Én nem Pesten élek,de gyakran vagyok ott. Milliószor fordult már elő velem,hogy részeg emberek füttyögtek utánam,leszólítgattak,kiabáltak,közelebb jöttek és úgy mondták a nem túl gusztusos szövegüket. (18 alatti vagyok) Ennek ellenére azt mondom,meg kell tanulnia a gyereknek kezelni az ilyen helyzeteket,közlekedni olyan helyen ahol akár nap-mint nap elmegy (iskola miatt stb) akár most jár ott először. Volt már velem,hogy idegen városban muszáj volt elmennem egy boltba-amiről azt sem tudtam merre van-de leszólítottam pár szimpatikus embert,útbaigazítottak. Visszafele,fogalmam sem volt,honnan jöttem,oké akkor megint,emberektől kértem segítséget,visszataláltam.
DE
Az,hogy kinek hány évesen engedik az önállósodást,nagyban függ attól milyen a gyerek. Arra a szeleburdi gyerkőcre,aki hajlamos a figyelmetlenségre,nem bíznám rá,hogy "drágám húsz percre innen van egy varrókészletes,menj el nekem tűt venni"
Kedves kérdező!
Mutasd meg édesanyádnak/édesapádnak,hogy érett vagy az önállósodásra. :)
Igazuk van, 12 évesen még ne kóborolj egyedül. (Bár, hogy ha a suliba is egyedül közlekedsz (távolságfüggő), akkor más a helyzet.) De inkább várd meg mire elérd a gimis korosztályt (14-16 év).
S amúgy miért akarsz a Moszkva térre menni?
És mit csinálnál te ott és kikkel? Lógnál a 18 -20 éves nagy lovak nyakán, akik összejönnek inni meg hülyülni??? Téged a 6. osztályos kis taknyot úgy elküldenének, hogy sírva rohannál haza, vagy a veled egykorú cigókkal lógnál együtt akik kicsalnák a pénzed vagy olyanra vennének rá, ami jóbuli, aztán meg még sem?
A te korosztályod inkább a plázákban veri a nyálát, meg a szülei pénzét, de oda meg épp amiatt nem engednélek, mert csak a pénzt költenéd.
"felnőttes vagy"
Igen, az...
Gondolom a helyesíráshoz még érzed magadat elég nagynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!