Miért csinálják ezt a szüleim? ( lent )
Semmit nem kell csinálni, tanulj tovább ilyen szépen és jól. A szüleid bizonyára gondokkal küzdenek, és esetleg rajtad csapódik le a feszültségük. Ez nem szép tőlük, de bocsásd meg nekik, hisz alapjában mégiscsak jó szülők, amiért megteremtik a kornyezetet neked, jól is tanulsz, tehát olyan nagy lelki gond sem gyötörhet.
A felnőttek világa nem csupa játék és mese, te még gyerekként - most talán hihetetlenül hangzik - gondtalanul élsz, és nem feltétlenül látsz bele mindenbe, ami történik körülötted.
Legyél hozzájuk nagyvonalú, nézd el nekik, hogy most valamiért ilyen mufurcok.
És légy büszke magadra, mert ilyen eredményeket csak nagyon kevesen tudnak felmutatni ;) Gratulálok!
Ezzel csak az a baj, hogy nem néha undokok és lenézőek, hanem mindig, már 3-4 éve. A nővérem már egyetemista, vele se túl jó a viszonyuk, nagyon lenézik, pedig neki is nagyon jó eredményei vannak/voltak.
Nekem már az iskola is felüdülést jelent, itthon nem birom, mindig csak szidnak, hogy miért nem tanulok többet ( soha nem tanultam különösebben, és mindig színkitünő voltam)
Meglehet, hogy aszüleid nagyon is büszkék rád, csak azt gondolják, hogy ha kimondják, akkor a "fejedbe száll" a dicsőség :)
Vagy próbálnak minél szigorúbbak lenni veled, mert attól félnek, hogy elkanászodsz, rossz társaságba keveredsz.
Egyébként nem vezet szerintem jóra, ha semmi elismerést nem kapsz, nem fog motiválni egy idő után semmi. Hiszen így sem-úgy sem tudsz megfelelni nekik...
Mivel nem elégedettek? Szerintük keveset tanulsz? Úgy gondolják, nem segítesz nekik? Egyébként jó a kapcsolat köztetek?
magadnak tanulj, ne a szüleidnek (ez elég szép közhelynek sikerült)
de mégis ... ha ők nem értékelik - vagyis úgy érzed - akkor ez el ne vegye a kedved
#6 nem miattuk tanulok, és nem is veszik el a kedvem a tanulástól.
A kedvem csak attól veszik el hogy itthon legyek. Alig várom hogy vége legyen ennek az évnek, jövőre bentlakásos gimibe megyek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!