Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálják ezt a szüleim?...

Miért csinálják ezt a szüleim? ( lent )

Figyelt kérdés
14/L. 8.os vagyok, szinte csak ötöseim vannak, színkitünő voltam/vagyok, versenyekre járok (matek,kémia) és már nemzetközin, köztársaságin is voltam, jó eredményekkel. A szüleim mégse elégedettek, nem tudok a kedvükre tenni, egy jó szót nem kapok tőlük. Már nem tudom hogy mit tehetnék hogy elégedettek legyenek. Szerintetek ez normális? Mit kéne csinálnom? Értelmes válaszokat ha lehet, köszi :)
2014. szept. 26. 13:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem kell csinálni, tanulj tovább ilyen szépen és jól. A szüleid bizonyára gondokkal küzdenek, és esetleg rajtad csapódik le a feszültségük. Ez nem szép tőlük, de bocsásd meg nekik, hisz alapjában mégiscsak jó szülők, amiért megteremtik a kornyezetet neked, jól is tanulsz, tehát olyan nagy lelki gond sem gyötörhet.

A felnőttek világa nem csupa játék és mese, te még gyerekként - most talán hihetetlenül hangzik - gondtalanul élsz, és nem feltétlenül látsz bele mindenbe, ami történik körülötted.

Legyél hozzájuk nagyvonalú, nézd el nekik, hogy most valamiért ilyen mufurcok.

És légy büszke magadra, mert ilyen eredményeket csak nagyon kevesen tudnak felmutatni ;) Gratulálok!

2014. szept. 26. 13:11
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg tőlük,hogy mit kell tenned ahhoz,hogy kapj egy kis szeretetet. Biztos nem vadállatok és megfogják érteni,hogy szükséged van rájuk. Nem is értem az ilyen szülőket. Hogy bírják ki,hogy nem mondjanak kedves szavakat a gyereküknek. Ha nem adok a lányomnak napi 1000 puszit és nem mondom el neki vagy 10 szer,hogy mennyire szeretem akkor egyszer sem.
2014. szept. 26. 13:12
 3/17 A kérdező kommentje:

Ezzel csak az a baj, hogy nem néha undokok és lenézőek, hanem mindig, már 3-4 éve. A nővérem már egyetemista, vele se túl jó a viszonyuk, nagyon lenézik, pedig neki is nagyon jó eredményei vannak/voltak.

Nekem már az iskola is felüdülést jelent, itthon nem birom, mindig csak szidnak, hogy miért nem tanulok többet ( soha nem tanultam különösebben, és mindig színkitünő voltam)

2014. szept. 26. 13:14
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Meglehet, hogy aszüleid nagyon is büszkék rád, csak azt gondolják, hogy ha kimondják, akkor a "fejedbe száll" a dicsőség :)

Vagy próbálnak minél szigorúbbak lenni veled, mert attól félnek, hogy elkanászodsz, rossz társaságba keveredsz.

Egyébként nem vezet szerintem jóra, ha semmi elismerést nem kapsz, nem fog motiválni egy idő után semmi. Hiszen így sem-úgy sem tudsz megfelelni nekik...

Mivel nem elégedettek? Szerintük keveset tanulsz? Úgy gondolják, nem segítesz nekik? Egyébként jó a kapcsolat köztetek?

2014. szept. 26. 13:16
 5/17 A kérdező kommentje:
#2 nem nagyon lehet velük értelmesen beszélni, mindig leordítanak, nem is mesélek már nekik semmit, ha valamit mesélek nekik, akkor mindig azt védik akivel épp összevesztem( Nem azt mondom, hogy mindig igazam van, de már bántó, hogy akkor is belémkötnek, amikor tényleg igazam van)
2014. szept. 26. 13:18
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

magadnak tanulj, ne a szüleidnek (ez elég szép közhelynek sikerült)

de mégis ... ha ők nem értékelik - vagyis úgy érzed - akkor ez el ne vegye a kedved

2014. szept. 26. 13:22
 7/17 A kérdező kommentje:
#4 Nem kell engem agyba-főbe dícsérni, de azért jólesne néha egy kis dícséret. A barátaimmal alig találkozok, néha eljönnek/elmegyek hozzájuk,de nem túl gyakran, havonta 1x-2x. A tanulást, mint már említettem, nem értem miért kéne többet tanulnom ha ötöseim vannak. Eddig se tanultam túl sokat, mégis ilyen eredményeim vannak. Otthon szoktam segíteni, takarítani, vasalni, virágot locsolni , ha valamire megkérnek mindig megcsinálom. Nem túl jó a kapcsolatunk, nem merek elmondani nekik szinte semmit, mert rögtön lecseszést kapok, bármiről is van szó...
2014. szept. 26. 13:22
 8/17 A kérdező kommentje:

#6 nem miattuk tanulok, és nem is veszik el a kedvem a tanulástól.

A kedvem csak attól veszik el hogy itthon legyek. Alig várom hogy vége legyen ennek az évnek, jövőre bentlakásos gimibe megyek...

2014. szept. 26. 13:25
 9/17 A kérdező kommentje:
És ment a zöld kezecske mindenkinek :)
2014. szept. 26. 13:29
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid az un "rideg szülő" kategóriába tartoznak.Valamiért nem képesek szeretetet mutatni, vagy nincs is bennük ilyen érzelem. Neked ők jutottak. Ha családod lesz, akkor jusson eszedbe a gyerekkorod és figyelj oda, nehogy te is ilyen szülő legyél.
2014. szept. 26. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!