Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mire költse a gyerek a zsebpén...

Mire költse a gyerek a zsebpénzét? Ti mit vettetek belőle, ill a ti gyereketek mire költi?

Figyelt kérdés

Mennyi zsebpénzt kaptál gyerekként? (heti)

Te mennyit adsz/adnál a saját gyerekednek?

Mire költötted?

A Te gyereked mire költi? (ha van)

Mi az, amit a szülőnek kéne megvenni, és mi az, amire már a gyereknek kéne gyűjteni?

(pl ruhák, tisztálkodási szerek, költségesebb hobbi, szórakozás, etc)

Kort és nemet is

2014. szept. 23. 16:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan nincs gyerekem, de szerintem a normális, hogy a szülő minden alapvető dolgot megvesz a gyereknek (ruha, kaja, tisztálkodási szerek). A költséges dolgokat is fizeti, pl hobbi, telefon, stb. Viszont a szórakozást fizesse a gyerek. Szerintem ez így reális.
2014. szept. 23. 16:09
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Én mindent megkaptam apukámtól, ami alapvető volt (ruha, tisztálkodási szerek, ételek, iskolai dolgok...).

A zsebpénzemet arra költhettem, amire akartam, pl. a hobbijaimra (színház, mozi), vagy gyűjtöttem és vettem belőle valami nagyobb dolgot, például egy videólejátszót. Egyébként ilyesmit is megkaptam sokszor, de én szerettem magam összegyűjteni rá a pénzt, szóval sokszor én mondtam, hogy ne vegye meg, majd én.

Arra már nem emlékszem, hogy mennyit kaptam, elég régen volt. Azt tudom, hogy akkor még 14. éves kortól lehetett csak saját számlát nyitni, és ezért attól kezdve kaptam csak mindig utalva a pénzt, előtte meg készpénzben, és egy borítékban tartottam a szobámban.

2014. szept. 23. 16:14
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 18 éves korig a szülő látja el a gyermekét minden alapvető dologgal, ezért a zsebpénzt szórakozásra, hobbira költheti.
2014. szept. 23. 16:22
 4/19 anonim ***** válasza:
80%
Én 14-15 éves koromtól sokkal több zsebpénzt kaptam, mint előtte, viszont abból fizetnem kellett a telefonszámlám, a ruháim, a tisztálkodási szereket(borotva, dezodor stb.), tagdíj a focicsapatnak stb., hogy megtanuljam beosztani.
2014. szept. 23. 16:24
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes dolog ez a zsebpénz, nagyon sokáig csak kajapénzt kaptam, kakaóscsigára, meg esetleg füzetre, ceruzára stb, ezekből spórolgattam olyan dolgokra, amit a zsebpénzesek simán megvehettek, pl matrica, gyűjtőkártya, kodzsek nyalóka stb.

Később lett rendszeres zsebpénzem, abból mentünk a közeli édességeshez, majd átszoktunk a mellette lévő teázóba, illetve akkoriban óradíjas volt a net a könyvtárban.

Később, 18 fölött ez emelkedett, akkor már a tisztálkodó szereimet is magam vettem, mert netről rendeltem, és a kajámat, bérletemet is magam intéztem.

A rendszeres hobbimat pl. fizették a szülők (sport, rajz vagy zenesuli)

Most még nincs gyerekem, és még nem gondolkoztam rajta, hogy az én gyerekemnek hogy legyen...

27N

2014. szept. 23. 16:25
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a zsebpénzemből játékot, könyvet vettem, néha a büfében valami ennivalót.
2014. szept. 23. 16:34
 7/19 anonim ***** válasza:
87%

Havonta kapok 3000Ft-ot, elektromos gitárra gyűjtök, de előtte vettem számítógépet.

15F

2014. szept. 23. 16:35
 8/19 anonim ***** válasza:
85%

Kb 9-től 14 éves koromig heti 1-2 ezer Ft-ot kaptam, hogy a büfében vegyek csokit, cukrot, innivalót, kaját stb.

15 éves korom óta havi 50 ezret kapok, ebből kell vennem bérletet, bekell fizetnem a telefonszámlát. A maradék pedig ruha, szórakozás.

2014. szept. 23. 16:54
 9/19 anonim ***** válasza:

Fix összegű zsebpénz nincs a gyerekemnél. Évközben kevesebbet adok neki, nyáron többet. Igyekszem már most spórolásra nevelni, pl. nem minden alkalommal kisebb összeget adok neki, hanem van, hogy megkap egy normálisabb összeget, de megmondom neki, hogyha eltapsolja ülhet itthon, mert nem kap újra pénzt. Azt is tudja, hogy amiket megspórol (pl. ha vásárolnia kell és Ő nem az első kisközértben veszi meg a dolgokat; osztálykirándulásra kapott pénzből marad; nem a strandon vesz drágán üdítőt, hanem megveszi egy közértben stb.) azt mindig nála hagyom. Mindent megkap (ruha, tisztálkodási szerek), de ha nagyobb, drágább dolgot szeretne abba bele kell adnia (karácsonyra pl. egy 100 ezer ft feletti telefont szeretne, ehhez neki is spórolnia kell).

Nálunk is hasonlóan működtek a dolgok gyerekként.

2014. szept. 23. 17:05
 10/19 anonim ***** válasza:

Régen mindig kaptunk valamennyit, pár naponta, hogy boltban vehessünk chipset, csokit, bár ezt legtöbbször megkaptuk amúgy is, de akkor nem volt rá külön zsebpénz.

Inkább ünnepekkor, szülinapoknál jött össze nagyobb összeg, kb 14 éves korom óta gyűjtögettem, szinte semmit nem vettem soha, kis összegű dolgokat megvették nekem, a nagy összegűt meg nem is vártam el, és én sem vettem meg többnyire. Egyetemre volt anyi, vettem belőle laptopot, meg ott költöttem erre-arra, ami épp megtetszett.

2014. szept. 23. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!