Miert allitjak sokan hogy a mai vilagban nem allja meg a helyet az a mondas hogy sok gyerek szegenyseg?
Miért kell olyan közhelyes kérdéseket feltenni,mint hogy "reggel fel kel a nap"? Jó az éhezés a gyereknek? Most komolyan... mit vársz?
Igen, Józsi, tökre igazad van, azt a kutya meg a macska, hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe, zseni vagy! Vagy mit?
Kettes, nézd meg Gyurcsány is. Az összelopott milliárdjaiból sikerül felnevelnie ennyit.
Hagyjuk már a politizálást egy nem politikai csoportban, jó?
Kérdező, szerintem sokan azt a hibát követik el, hogy a pillanatnyi állapotukat vizsgálják. MOST épp nincs pénzem, ezért elvetetem a babát. És mondjuk fél év múlva örököl tízmilliót, nyer a lottón, vagy kap a férje egy félmilliós állást. Akkor pedig már nem lenne gond a baba, csak addigra már megölették.
Vagy a másik oldal: gazdag család, öt gyerek. Aztán hirtelen tönkremennek. Akkor el kéne metélni a gyerekek nyakát, mert nincs pénz? Nem csinálnak ilyet az emberek. Akkor miért pont a magzattal kéne megtenni, akinek ráadásul az első hónapokban biztosítva van a magzat táplálása, babaruhát fillérekért is lehet venni, rokonoktól beszerezni.
Kérdezd azokat, akik ilyen családban nőttel fel. Szerintem nem jó.
Úgy látom, hogy egyrészt a tényleg gazdagok vállalnak sok gyereket, ami jó, mert inkább még egy gyerek, mint még egy kocsi/lakás/nyaraló; másrészt meg azok, akik munka helyett a családi pótléktól meg a segélyektől (értsd: az én adómtól) remélik a megélhetést. Talán nem éheznek mennyiségi értelemben, de minőségi értelemben igen. Nem is beszélve a viselkedésmintáról, amit kapnak, a munkakerülésről, az igénytelenségről satöbbi satöbbi.
Kedves előttem szóló, Afrikában a fogamzásgátlás (és a tévé :)) hiánya miatt születik sok gyerek és ugyanez volt a helyzet nálunk is a múlt század első felében. Nem azért, hogy a sok gyerek mind dolgozhasson a földeken. Mert nemcsak a fölműveseknél volt sok gyerek, Afrikában meg pláne nincsen semmi munkájuk azoknak a szerencsétleneknek.
Magyarországon pláne az volt a bevett gyakorlat, de feltehetőleg Európa más országaiban is, hogy a legnagyobb vagy a két legnagyobb gyereknek kellett dolgozni, míg a többiek tanulhattak. Tehát a harmadi gyreektől "leflé" csak terhet jelentett a gyerek a családnak. Nagyszerű lehetett ez a rendszer a nagyobbakra nézve.
Kik azok a sokan?????
Hasonlo temakkal foglalkoznak a kornyezetembe, de nem hogy sokan, de szinte ritka aki ilysmit allit.
Ne kodositsunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!